کد خبر: ۴۹۹۴۵
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲

چرا رهبری درخواست دیدار اعضای شورای شهر را نپذیرفت؟

«اعضای انقلابی شورای شهر تهران و مدیران ولایتمدار شهرداری پایتخت حتی در سال آخر نیز موفق به دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای نشده‌اند.» این موضوعی است که شاید از چشم بسیاری از منتقدان و حتی دوستداران پنهان مانده است. با تغییر هر دوره از شورای شهر تهران طی نامه‌ای که رئیس شورای شهر تهران به بیت رهبری ارسال می‌کرد دیدار خصوصی با آیت‌الله خامنه‌ای تنظیم می‌شد و اعضای شورای شهر پایتخت به همراه مدیران ارشد شهرداری و شهردار تهران با رهبری دیدار و گفتگو می‌کردند.
چرا رهبری درخواست دیدار اعضای شورای شهر را نپذیرفت؟

مخاطب۲۴- «اعضای انقلابی شورای شهر تهران و مدیران ولایتمدار شهرداری پایتخت حتی در سال آخر نیز موفق به دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای نشده‌اند.» این موضوعی است که شاید از چشم بسیاری از منتقدان و حتی دوستداران پنهان مانده است. با تغییر هر دوره از شورای شهر تهران طی نامه‌ای که رئیس شورای شهر تهران به بیت رهبری ارسال می‌کرد دیدار خصوصی با آیت‌الله خامنه‌ای تنظیم می‌شد و اعضای شورای شهر پایتخت به همراه مدیران ارشد شهرداری و شهردار تهران با رهبری دیدار و گفتگو می‌کردند. درخواست محمدباقر قالیباف، حتی محمود احمدی‌نژاد (در دوره کوتاهی که در شهرداری بود) برای دیدار با رهبر پذیرفته شد. اما در دو دوره اخیر مدیریت شهری از این دیدار خصوصی خبری نیست. دوره پنجم که اصلاح‌طلبان بودند و حالا که اصولگرایان در آخرین سال فعالیت خود هستند موفق به دیدار خصوصی با آیت‌الله خامنه‌ای نشدند.

روایت‌های مختلف دیدار مدیریت شهری با رهبری

این رویه، اما در دوره پنجم مدیریت شهری تهران شکسته شد و تلاش‌های اعضای شورای شهر تهران وقت که ادعای انقلابی‌گری نداشتند به در بسته خورد. البته برخی از اعضای شورای شهر تهران در آن دوره هم در دیدار‌های عمومی حضور داشتند. حسن رسولی، عضو سابق شورای شهر تهران به دیده‌بان ایران گفت: «ارتباط ما در دوره پنجم با دفتر رهبری مشکلی نداشت. من و آقای مسجد جامعی با آقای حجازی، معاون دفتر رهبری درباره مسائل مدیریت شهری دیدار و گفتگو کردیم. اما دیداری با رهبری نداشتیم. سال اول هیات رئیسه اولین تقاضا را برای دیدار با رهبری تنظیم کردند و بعد از آن نیز با آقای رئیس جمهور و سایر مسئولان مرتبط با حوزه شهری مانند وزیر کشور، وزیر اطلاعات، رئیس قوه‌قضائیه تقاضا کردیم. برخی از این دیدار‌ها نیز انجام شد.»

در آن زمان شایعه شد که رهبری توصیه کرده که «محمدعلی نجفی به عنوان شهرداری انتخاب نشود.» و یکی از مهم‌ترین دلایل عدم پذیرش مدیران شهری دوره پنجم برای دیدار با رهبری را انتخاب نجفی می‌دانستند. یکی از اعضای سابق شورای شهر درباره این موضوع به دیده‌بان ایران گفت: «دلیل عدم پذیرش درخواستمان برای دیدار با رهبری به صورت شفاف با ما مطرح نشد. اما این که رهبری بگوید ایشان – محمدعلی نجفی – را برای شهرداری انتخاب نکنیم، اصلا درست نیست. اما بعضی از دستگاه‌ها غیرمستقیم و با فرستادن پیام به برخی از اعضا و آقای هاشمی – رئیس سابق شورای شهر تهران - می‌گفتند ایشان انتخاب نشود. اما به صورت رسمی هیچ دستگاه و ارگانی نخواست که ما نجفی را انتخاب نکنیم. من شنیدم که به آقای نجفی توصیه کرده بودند که شهردار نشود. اما او به یکی از اعضای دولت مشورت می‌کند که او می‌گوید حتما قبول کن و به شهرداری برو.»

محسن هاشمی، رئیس سابق شورای شهر تهران نیز درباره درخواست از رهبری جهت دیدار خصوصی با آیت الله خامنه‌ای به دیده بان ایران گفت: «آن زمان هیات اجرایی تقریبا اکثر لیست اصلاح‌طلبان را رد کرده بود. هیات ۵ نفره در مجلس، اما تمام این لیست را تایید کردند. در آن زمان برخی از دستگاه‌های امنیتی معتقد بودند که اعضای شورای شهر تهران صلاحیت ندارند و شاید گزارش‌هایی هم به بالا دادند. با وجود رای بالایی که ما آورده بودیم دفتر ایشان – آیت‌الله خامنه‌ای – با دیدار خصوصی موافقت نکردند.»

وی با اشاره به این که من چند دیدار با ایشان داشتم، افزود: «اوایل که دیدار با ایشان را پیگیری کردیم دفتر ایشان ملاقاتی را تنظیم نکرد. از سال ۹۸ (دو سال آخر فعالیت دوره پنجم شورای شهر شهر تهران) کرونا شیوع پیدا کرد و دیگر امکان پیگیری این تقاضا – دیدار با رهبری – را نداشتیم و ما بدون ملاقات با کرونا رفتیم.»
اصولگرایان انقلابی هم ناکام ماندند.

اما مهم این است که پس از ورود اصولگرایان که خود را انقلابی و بیرق‌دار ولایتمداری می‌دانستند نیز این شرایط ادامه پیدا کرد و اعضای سوپر انقلابی شورای شهر تهران نیز مجوز دیدار رسمی و خصوصی با آیت‌الله خامنه‌ای را اخذ نکردند. البته برخی از اعضای پارلمان شهری پایتخت همچون مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران و حتی علیرضا زاکانی، شهردار تهران به واسطه «پست و جایگاه» خود در جلسات عمومی رهبری حضور پیدا کرده‌اند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که درخواست این دیدار از سوی شورای شهر تهران به بیت رهبری ارسال شده، اما مورد قبول واقع نشده است. یکی از اعضای شورای شهر تهران در این مورد به دیده‌بان ایران از ارسال نامه اظهار بی‌اطلاعی کرده و می‌گوید: «شاید آقا از عملکرد ما راضی نیست که ما را به حضور نپذیرفته‌اند.»

پر بیراه نیست اگر بگوییم اشاره این عضو شورای شهر تهران به عملکرد مدیریت شهری در دوره ششم و انتخاب علیرضا زاکانی است که از ابتدا برخلاف توصیه‌های آیت‌الله خامنه‌ای پیش رفته است. هر چند که بسیاری از منتقدان نیز بر این عقیده هستند که در این دوره شورای شهر تهران به توصیه‌های آیت‌الله خامنه‌ای توجه نشده است، چرا که ایشان در ۶ خرداد ۱۴۰۰ نمایندگان را از استعفا برای رسیدن به پست‌های اجرایی برحذر داشت و به صراحت اعلام کرد: «یکی از آسیب‌ها این است که نماینده از اولی که وارد مجلس میشود، نقشه‌ی رسیدن به فلان پست مثلا اجرائی را در سر خودش بپروراند -که وزیر بشود، مدیر بشود، فلان [مسئول]شود- نه، این وظیفه نمایندگی بسیار مهم است. اگر انسان برای خدا کار بکند و درست کار بکند، از وظایف اجرائی اهمیتش بیشتر است، یا لااقل در مواردی به قدر آنها اهمیت دارد. این جور نباشد که ما تا وارد مجلس شدیم، به فکر بیفتیم که خب حالا چه کار کنیم که مثلا در مرحله بعد یا در فلان دولت به فلان پست [برسیم]؛ اینها آسیب‌ها است، مجلس از این قبیل آسیب‌ها دارد. عزیزان من! مراقب باشید؛ شما هنوز اول کارتان است بحمدالله، تازه وارد شده‌اید و این آسیب‌ها ان‌شاء‌الله به سراغ شما نیامده و نخواهد آمد [اما]مراقب باشید. در این زمینه بایستی هیئت نظارت فعّال باشد؛ هیئت نظارتی که نظارت [دارد]بر رفتار نمایندگان بایستی در این زمینه فعال باشد.»

با وجود صراحت لهجه در این سخنان، اعضای شورای شهر تهران بدون توجه آن علیرضا زاکانی، نماینده قم را کاندیدای و سپس به عنوان شهرداری پایتخت انتخاب کردند.

توصیه دیگری که سال‌هاست آیت‌الله خامنه‌ای روی آن تاکید داشته، تخصص و شایسته‌سالاری است. در حالی که علیرضا زاکانی نه تنها عقبه و تجربه‌ای در حوزه شهری نداشت، بلکه تحصیلاتش هم ارتباطی با مسئولیتی که قبول کرده سنخیتی ندارد.

نه تنها شورای شهر بلکه عملکرد شهرداری نیز با حساسیت‌های آیت‌الله هاشمی انطباقی نداشته است. با وجود تاکید ایشان برای عدم تغییر کاربری بوستان ولایت، مدیریت شهری به ساخت پردیسی در این بوستان مبادرت کرده که برخی از اعضای شورای شهر تهران به مخالفت با آن پرداخته‌اند. از سوی دیگر آیت‌الله خامنه‌ای بر تقویت تولید داخلی نیز تاکید داشتند، اما زاکانی و مدیرانش به واردات انبوه خودرو از چین اصرار ورزیدند و حالا این قرارداد در بلاتکلیفی هر چه تمام‌تر به سر می‌برد.

برخی از اعضای شورای شهر تهران – حامیان زاکانی - که در انتخاب شهردار پایتخت توصیه آیت‌الله خامنه‌ای را مدنظر قرار ندادند، از این توصیه ایشان در تاریخ ۳۱ تیر امسال به نمایندگان با این عنوان که: «مجلس باید مرکز انتشار امواج مثبت و صدور آرامش و طمأنینه در افکار عمومی باشد و با خودداری از تکرار حرکات بعضی نمایندگان در برخی دوره‌های قبل از جمله سیاه‌نمایی و منفی‌بافی، اذهان مردم را متشنج نکند.» برای ساکت کردن منتقدان زاکانی در شورای شهر تهران استفاده کردند.

برچسب ها: شورای شهر تهران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر