کد خبر: ۴۹۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵

روسیه در دادگاه لاهه شرکت نکرد

روسیه امروز (دوشنبه) در اولین جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه در مورد رسیدگی به اتهامات مربوط به "جنایات جنگی" شرکت نکرد.
روسیه در دادگاه لاهه شرکت نکرد

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، روسیه حضور در جلسه استماع دادگاه عالی سازمان ملل متحد را رد کرده است. این دادگاه با درخواست کی‌یف و با آغاز تحقیقات دادستان‌های دیوان کیفری بین‌المللی برای رسیدگی به اتهامات مربوط به "جنایات جنگی" در اوکراین شروع شده است.

 

روسیه در دادگاه لاهه شرکت نکرد

 


بیشتر بخوانید: پرواز هواپیمای آخر الزمان روسیه



یک ردیف از صندلی‌های اختصاص داده شده برای وکلای روسی در دادگاه بین‌المللی دادگستری صبح امروز (دوشنبه) خالی ماند.

«جوآن داناهیو»، رئیس این دادگاه و قاضی آمریکایی گفت که سفیر روسیه در هلند به قضات اطلاع داده که دولت مسکو قصد شرکت در دادگاه را ندارد؛ با این حال جلسه بدون هیئت روسی برگزار شد.

همچنین این پرونده بر تفسیر معاهده ۱۹۴۸ در مورد جلوگیری از "نسل‌کشی" که توسط هر دو کشور امضا شده است، متمرکز است.

قاضی جوآن داناهیو، رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری در این خصوص به خبرنگاران گفت: دادگاه از عدم حضور روسیه در جریان این رسیدگی‌های شفاهی ابراز تأسف می‌کند.

وی همچنین یادآور شد که بنا به گفته سفیر روسیه در هلند، کشوری که مقر دیوان بین‌المللی دادگستری در آن واقع شده، مسکو قصد ندارد نمایندگانی به این جلسات بفرستد.

یک عضو هیئت اوکراینی حاضر در جلسه دادگاه نیز گفت: «خالی بودن صندلی‌های نمایندگان روسیه گویای خیلی چیز‌ها است.»

وی افرود: «آن‌ها اینجا در مقابل دادگاه حضور ندارند، اما در میدان جنگ هستند و علیه کشور من تهاجمی به راه انداخته‌اند.»

کی‌یف بیش از یک هفته پیش و تنها چند روز پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین درخواستی را برای رسیدگی به این این اقدام مسکو به دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه ارائه کرده بود.

مقامات اوکراینی از بالاترین مرجع قضایی سازمان ملل متحد می‌خواهد تا پیش از تصمیم‌گیری در باره جزئیات و اتهامات مطرح در این پرونده که ممکن است سال‌ها طول بکشد با صدور حکمی فوری، خواستار توقف تهاجم نظامی روسیه به کشورشان شده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا یکشنبه در گفتگو با سی‌ان‌ان مدعی شد ایالات متحده «گزارش‌های بسیار معتبری از حملات عمدی [روسیه]به غیرنظامیان» در اوکراین مشاهده کرده است که معادل "جنایت جنگی" به شمار می‌آیند. او همچنین گفت کشورش مشغول رایزنی با متحدان اروپایی برای بررسی احتمال منع واردات نفت از روسیه برای زیر فشار گذاشتن بیشتر ولادیمیر پوتین است.

در همین حال، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل یکشنبه اعلام کرد، از زمان آغاز حمله روسیه بیش از ۳۶۰ غیرنظامی در حملات ارتش روسیه کشته و ۱۱۲۳ نفر هم زخمی شده‌اند. این نهاد سازمان ملل گفت ارقام واقعی "احتمالا بسیار بیشتر" است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران
سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد دنباله‌دار «لمون» در روز‌های پایانی مهر و نیمه نخست آبان، به اوج درخشش خود می‌رسد و با چشم غیرمسلح در آسمان ایران دیده می‌شود.
کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور
منابع امنیتی از کشف دو پرونده سنگین قاچاق طلا در مرز سرو خبر دادند؛ پرونده‌هایی که احتمال ارتباط آنها با شبکه‌های رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در حال بررسی است.
روسیه درباره انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ بیانیه داد روسیه درباره انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ بیانیه داد
وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد مسکو همچنان به راه‌حل سیاسی در قبال برنامه هسته‌ای ایران متعهد است و همکاری‌هایش با تهران پس از پایان قطعنامه ۲۲۳۱ ادامه خواهد یافت.
طالبان آزمایش موفق اولین موشک دوربرد را انجام داد+ فیلم طالبان آزمایش موفق اولین موشک دوربرد را انجام داد+ فیلم
نیرو‌های طالبان برای نخستین بار موشکی با برد ۴۰۰ کیلومتر را با موفقیت آزمایش کردند و سخنگوی این گروه فیلم پرتاب آن را منتشر کرد.
تأیید اولین واکسن تزریقی پیشگیری از ایدز در بریتانیا تأیید اولین واکسن تزریقی پیشگیری از ایدز در بریتانیا
با تأیید واکسن تزریقی «کابوتگراویر» در بریتانیا، امید‌ها برای پایان ابتلای جدید به ویروس اچ‌آی‌وی تا سال ۲۰۳۰ افزایش یافت؛ گامی بزرگ در مسیر کنترل جهانی ایدز.
علت سرطان‌های ریه مشخص شد علت سرطان‌های ریه مشخص شد
رئیس انجمن متخصصان ریه ایران اعلام کرد: ۸۵ درصد سرطان‌های ریه به مصرف سیگار مرتبط است و آلودگی هوا دومین عامل مهم در گسترش بیماری‌های ریوی در کشور محسوب می‌شود.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر