مخاطب ۲۴- مسعود پزشکیان پیشازظهر امروز، سهشنبه، در ادامه برنامههای سفر به خراسان رضوی، در نشست با «فعالان و تشکلهای اقتصادی» استان، ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت امام علیبن موسی الرضا (ع)، با اشاره به نکات مطرحشده از سوی فعالان بخشهای تجاری، صنعتی، کشاورزی، معدنی و گردشگری استان تصریح کرد: بنده خودم نیز همواره منتقد سیاستهایی بودهام که مشکلات و وضعیت نامناسب فعلی را ایجاد کرده است و حالا تلاش دارم با مشارکت شما فعالان اقتصادی و مردم این مشکلات را برطرف کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم انتظار دارند حل مشکلاتشان به دست کسانی سپرده شود که توانایی و مهارت کافی و مناسب را دارند، افزود: مردم انتظار دارند که کنار تلاش برای حل مشکلاتشان، ما تعامل مناسبی نیز با آنها داشته باشیم تا کرامت و عزت آنها نیز تأمین و حفظ شود.
دولت کاری را بدون رضایت مردم انجام نخواهد داد
پزشکیان با اشاره به اینکه دولت کارهای بزرگی پیشِرو دارد، اظهار داشت: دولت هیچ کاری را بدون رضایت و اطلاع مردم انجام نخواهد داد؛ هر کاری را که بخواهیم انجام دهیم نظر مردم را اخذ میکنیم و بدون اطلاع مردم کاری نخواهیم کرد، همچنین دولت هیچ کاری را برای آنکه نفع خودش در آن است انجام نخواهد داد، بلکه اصل و اساس کسب رضایت و منافع مردم است.
رئیس جمهور با ابراز اینکه "حتماً تلاش خواهیم کرد تمرکززدایی کنیم و به مدیران و استانداران اختیارات لازم را اعطا کنیم. "، گفت: وقتی به عهدنامه حضرت امیر با مالک نگاه میکنیم میبینیم که ایشان با علم و اطلاع دقیق از اینکه حکومت برای مردم چه باید بکند، فرد مناسب را برای انجام این مأموریتها انتخاب میکند و به او اختیارات کافی میدهد و بعد انتظاراتش را از او مطالبه میکند.
تفویض اختیارات به استانها انجام شود
پزشکیان خاطرنشان کرد: مهمترین نکته این است که بدانیم چه میخواهیم و چگونه باید آن را به دست آوریم؛ اگر نقشه راه و اقدام نداشته باشیم، هرجومرج پیش خواهد آمد و در چنین فضایی اعطای اختیارات بیشتر باعث هرجومرج بیشتر خواهد بود. تفویض اختیارات باید بر اساس یک دستورالعمل روشن و اهداف مشخص انجام شود؛ در دولت چهاردهم حقوق و مزایای مدیران بر اساس کیفیت عملکرد آنان تنظیم و پرداخت خواهد شد و دیگر اجازه نخواهیم داد مدیری که باعث کاهش بازدهی مجموعه تحت مدیریت خود شده است، فوقالعاده مدیریت نیز برای خود تصویب کند.
رئیس جمهور با اعلام اینکه "بنای ما در دولت رفع مشکلات است. "، گفت: دوام و قوام دولت به رونق صنعت، تولید و تجارت است؛ اگر تولید و تجارت نباشد یا رونق نداشته باشد، دولت هم دوام و رونق نخواهد داشت. دولت باید بهازای مالیاتی که از بخش تولید اخذ میکند، امنیت بخش تولید و تجارت را حفظ کند و ارتقا دهد و شرایط کسبوکار را تسهیل کند و از اجحاف بخشهای دیگر به فعالان اقتصادی و تولیدی جلوگیری کند.
دولتها وظیفه بسترسازی برای تجار و تولیدکنندگان دارند
پزشکیان در ادامه فراهم کردن بسترهای لازم برای تسهیل فعالیت تاجران، صنعتگران و تولیدکنندگان را از جمله وظایف دولت برشمرد و تصریح کرد: دولت با بهرهگیری از ظرفیت وزارت امور خارجه و همچنین اتاقهای بازرگانی تلاش خواهد کرد در تعامل با کشورهای مختلف زمینه تسهیل صادرات و واردات و رونق اقتصاد و تجارت کشور را فراهم کند.
رئیس جمهور اشتراک نظر میان همه دستگاهها و نهادهای حاکمیتی برای رفع موانع پیشِروی فعالان اقتصادی را ضروری دانست و اضافه کرد: از اعضای مجلس شورای اسلامی که با رأی بالای خود به تشکیل دولت وفاق ملی کمک کردند صمیمانه قدردانی میکنیم و انتظار داریم در ادامه مسیر نیز با همراهی و همدلی آنها بتوانیم کشور را از این وضعیت خارج کنیم.
استانهای شرقی و غربی در محرومیت بهسر میبرند
پزشکیان در ادامه تغییر نگاه مدیران و مسئولان کشور بر مبنای عدالت و انصاف را از جمله شروط اصلی موفقیت در تحقق اهداف ترسیمشده برای رفع چالشها و پیشرفت کشور عنوان کرد و گفت: امروز استانهای شرقی و غربی کشور ما بهرغم برخورداری از ثروت و منابع عظیم خدادادی در محرومیت بهسر میبرند که چنین شرایطی بههیچوجه قابل قبول نیست و نیازمند اصلاح است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بنای دولت حمایت و پشتیبانی از نخبگان، صنعتگران و تولیدکنندگان است تصریح کرد: ما اراده کردیم که موانع پیشِروی فعالان اقتصادی را مرتفع کنیم و در این مسیر هر آنچه در توان داریم بهدور از سیاسیکاری بهکار خواهیم بست.
هرکاری را بههرقیمتی انجام نخواهیم داد
پزشکیان در ادامه با تأکید بر اینکه دولت در هر مداخلهای حتماً اقشار آسیبپذیر جامعه را لحاظ خواهد کرد افزود: قطعاً ما هرکاری را بههرقیمتی انجام نخواهیم داد و در هر مداخلهای حتماً اقشار آسیبپذیر را لحاظ خواهیم کرد تا متأثر از اقدامات ما دچار بحران نشوند و عزت و کرامت آنها حفظ شود.
رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: ما به روشهای علمی و کارشناسی نخبگان کشور باور داریم و یقین میدانیم که اگر در فعالیتهای اقتصادی بهکار گرفته شوند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.