کد خبر: ۴۸۷۹۸
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸

اولین واکسن سرطان ریه تزریق شد

یک بیمار ۶۷ ساله در بریتانیا اولین واکسن سرطان ریه را با شروع آزمایشات انسانی این واکسن دریافت کرد.
اولین واکسن سرطان ریه تزریق شد

مخاطب ۲۴- اولین آزمایش واکسیناسیون سرطان ریه در جهان در بریتانیا آغاز شد.
جانوش راچ، بیمار ۶۷ ساله مبتلا به سرطان ریه اولین فردی است که این واکسن پیشگامانه را دریافت کرده است. او بخشی از یک کارآزمایی بالینی است که در چندین کشور در حال انجام است.

شرکت بایوان‌تک (BioNTech) که یک شرکت بیوتکنولوژی آلمانی است، این واکسن مبتنی بر فناوری آکان‌ای پیام‌رسان (mRNA) را با نام BNT۱۱۶ تولید کرده است.

این واکسن با فعال کردن سیستم ایمنی بدن عمل می‌کند و سپس سلول‌های سرطانی را شناسایی و با آن‌ها مبارزه می‌کند.

سیو مینگ لی مشاور انکولوژیست پزشکی از بیمارستان‌های دانشگاه کالج لندن (UCLH) که این مطالعه ملی را هدایت می‌کند، گفت: ما اکنون وارد دوره جدید و بسیار هیجان‌انگیز آزمایش‌های بالینی ایمنی‌درمانی مبتنی بر mRNA برای بررسی درمان سرطان ریه می‌شویم.

بیشتر بخوانید

وی افزود: سرطان ریه با برآورد ۱.۸ میلیون مرگ و میر در سال ۲۰۲۰، علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است.

واکسن مبتنی بر mRNA

این ایمنی‌درمانی آزمایشی سرطان برای درمان سرطان ریه سلول غیر کوچک (NSCLC) طراحی شده است که شایع‌ترین نوع سرطان ریه است.

این واکسن از آران‌ای پیام‌رسان استفاده می‌کند تا سیستم ایمنی بیمار را در معرض نشانگر‌های تومور مرتبط با NSCLC قرار دهد. این کار به سیستم ایمنی اجازه می‌دهد تا سلول‌های سرطانی حامل این نشانگر‌ها را شناسایی و به آن‌ها حمله کند.

بیماران طی چند هفته تعداد زیادی تزریق را دریافت خواهند کرد که هر کدام دارای یک توالی آران‌ای منحصر به فرد است.

این واکسن آزمایشی به طور خاص برای تقویت پاسخ‌های ایمنی در برابر اهدافی که عمدتاً روی سلول‌های سرطانی یافت می‌شوند، طراحی شده است و در نتیجه خطر آسیب به سلول‌های سالم و غیرسرطانی را به حداقل می‌رساند. این با شیمی‌درمانی که اغلب همزمان به سلول‌های بدخیم و سالم آسیب می‌رساند، متفاوت است.

دکتر سارا بنفیف انکولوژیست می‌گوید: نقطه قوت رویکردی که ما در پیش گرفته‌ایم این است که هدف این درمان به شدت هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی است. به این ترتیب ما امیدواریم که به مرور زمان بتوانیم نشان دهیم که این درمان در برابر سرطان ریه موثر است و در عین حال سایر بافت‌ها را دست نخورده باقی می‌گذارد.

این آزمایش اولیه، ایمنی و قابلیت تحمل واکسن BNT۱۱۶ را مشخص می‌کند. این کارآزمایی بیماران مبتلا به NSCLC را در مراحل مختلف، از مراحل اولیه قبل از عمل جراحی یا رادیوتراپی تا مرحله آخر بیماری یا سرطان عود کننده شامل می‌شود.

مشارکت ۱۳۰ بیمار

این مطالعه تقریباً ۱۳۰ شرکت‌کننده را در ۳۴ مکان تحقیقاتی در هفت کشور ثبت‌نام کرده است که ۶ نفر از آن‌ها در بریتانیا هستند. کشور‌های دیگر شامل ایالات متحده، آلمان، مجارستان، لهستان، اسپانیا و ترکیه هستند.

جانوش راچ اولین بیمار این برنامه آزمایشی است که در ماه مه متوجه شد به سرطان ریه مبتلاست و بلافاصله پس از آن شیمی‌درمانی و پرتودرمانی را آغاز کرد.

وی دوز اولیه از شش تزریق متوالی را در مرکز تحقیقات بالینی موسسه ملی تحقیقات بهداشت UCLH دریافت کرد و هر تزریق پنج دقیقه بعد از تزریق قبلی انجام شد و کل فرآیند ۳۰ دقیقه طول کشید.

راچ این واکسن را به صورت هفتگی به مدت شش هفته متوالی دریافت می‌کند و سپس هر سه هفته یک‌بار به مدت ۵۴ هفته به وی تزریق می‌شود.

وی در بیانیه‌ای گفت: من خودم به عنوان یک دانشمند می‌دانم که علم تنها در صورتی می‌تواند پیشرفت کند که مردم با شرکت در برنامه‌هایی مانند این موافقت کنند. من در زمینه هوش مصنوعی کار می‌کنم و آماده امتحان چیز‌های جدید هستم. خانواده من نیز درباره این کارآزمایی تحقیق کردند و از من حمایت کردند.

برچسب ها: سرطان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟ بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با رد نگرانی‌ها درباره تکرار شرایط سال ۱۳۹۹ تأکید می‌کند رشد اخیر بورس با واقعیت‌های آماری همخوان است و بازار سهام با وجود نوسانات مقطعی، در افق میان‌مدت همچنان چشم‌انداز صعودی دارد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند! فیلم: من از دخترها شماره می‌گرفتم به ابوالفضل پورعرب می‌دادم تا به آنها زنگ بزند!
سینا حجازی گفت: شماره دخترها را به ابوالفضل پورعرب می‌دادم و او هم به همه آنها زنگ می‌زد! این بخش از برنامه امیرحسین قیاسی که جنجال برانگیز شده را می‌بینید.
سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری سران شرکت کننده در اجلاس کشورهای صلح و اعتماد بین المللی + عکس یادگاری
در مراسمی باشکوه در عشق‌آباد، رهبران جهانی در اجلاس بین‌المللی صلح و اعتماد گرد هم آمدند تا سی‌امین سالگرد بی‌طرفی دائم ترکمنستان را گرامی بدارند.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر