کد خبر: ۴۶۱۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
در هفتمین سمینار خودرو‌های برقی گروه سایپا مطرح شد:

ایران برای برقی شدن خودرو‌ها می‌تواند از کشور ژاپن الگوبرداری کند

هفتمین و آخرین سمینار خودرو‌های برقی گروه سایپا با موضوع "معرفی خودرو‌های پیل سوختی" برگزار و بر این امر تاکید شد که با توجه به افزایش سطح آلایندگی کلان شهرها، ضرورت دارد که خودرو‌های احتراقی کنار گذاشته و خودرو‌های برقی جایگزین شود.
ایران برای برقی شدن خودرو‌ها می‌تواند از کشور ژاپن الگوبرداری کند

مخاطب24:بهروز مشهدی، استاد دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت در هفتمین و آخرین سمینار خودرو‌های برقی، گفت: خودرو‌های احتراقی و سوخت‌های فسیلی معضلات آلایندگی زیادی را برای کشور ایجاد کرده اند که باید به صورت جدی و برای پاسخ به خواست عمومی به این موضوع پرداخته شود.

او افزود: در خودرو‌های احتراقی ۶۰ درصد انرژی هدر می‌رود و از ۴۰ درصد باقی‌مانده نیز ۲۰ تا ۳۰ درصد اتلاف انرژی داریم و این یعنی حدود ۷۵ درصد سوخت، تبدیل به گرما و آلایندگی می‌شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برقی سازی در کشور‌های مختلف دیدگاه‌های مختلفی دارد و فشار برای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای وجود دارد، اما منافع کشور‌ها در این خصوص تاثیر گذار است.

او افزود: در کشور آمریکا با توجه به سه عامل کاهش هزینه سوخت، تضمین امنیت انرژی و ایجاد اشتغال، خودرو‌های برقی مورد اقبال هستند. در اروپا به دلیل وابستگی به نفت و فقدان این منابع و همچنین وجود تکنولوژی پیشرفته، خودرو‌های برقی دارای اقبال بیشتری است. در کشور چین با توجه به اینکه این کشور واردکننده نفت است و معادن زیادی در تامین لیتیوم دارد و پیشرو در سرمایه گذاری بر روی باتری‌های برقی است، در این حوزه خودرو‌های برقی کار بیشتری شده است. ژاپن به دلیل تولید ۱۶ میلیون قطعات خودرو احتراقی و وجود بازار مناسب برای محصولات موجود با شتاب کمتری به سمت خودرو‌های برقی در حرکت است و بیشتر در تولید خودرو‌های هیبریدی برنامه ریزی کرده است.

او افزود: در کشور ایران با توجه به وجود منابع زیاد انرژی نباید عجله برای برقی شدن داشت و با شرایط موجود الگو پذیری از کشور ژاپن مناسب‌تر است.

در ادامه مهدی صادقی شاهدانی، رئیس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: توسعه خودرو برقی در چارچوب منافع اقتصادی هر کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این خصوص دو موضوع مبحث اقتصادی و مبحث اجتماعی باید دیده شود.

او با بیان اینکه در تولید خودرو‌های برقی باید به جوانب اجتماعی و زیست محیطی دقت نظر شود تا در تدوین استراتژی دچار مشکل نشویم، افزود: باید در این زمینه علاوه بر نگاه به موضوع هزینه و قیمت تمام شده که از نظر اقتصادی مهم است به تاثیرات وجود خودرو برقی در جهت کاهش آلودگی و به تبع آن کاهش هزینه‌های درمان و مرگ و میر افراد دقت شود. در این خصوص باید گفت اگر تولید خودروی برقی افزایش یابد، حیات در جامعه بیشتر خواهد شد.

رئیس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: آلاینده‌هایی که به واسطه سوخت فسیلی تولید می‌شود باعث ایجاد مرگ و مریضی در جامعه می‌شود و گزارشات ارائه شده موید این موضوع است و در اصل خودرو‌های احتراقی علاوه بر هزینه‌های اقتصادی سوخت به همان اندازه هزینه بیرونی که تاثیر در سلامتی افراد جامعه دارد، ایجاد می‌کند.

در ادامه مظاهر رحیمی، عضو پژوهشکده هیدروژن و پیل سوختی دانشگاه مالک اشتر به عنوان نماینده این پژوهشکده به ارائه مطالب فنی با موضوع تکنولوژی ساخت انواع پیل سوختی پرداخت و با توجه به پیشینه این پژوهشکده در تولید موتور‌های پیل سوختی در حوزه نظامی، الزامات و زیرساخت¬های لازم در تولید خودرو‌های پیل سوختی را بیان کرد.

امیرحسین طیبی، مدیر مطالعات راهبردی و رسانه گروه خودروسازی سایپا نیز به بیان مختصری از شش سمیناری که با موضوع خودرو‌های برقی در ماه‌های گذشته در گروه سایپا برگزار شده بود، پرداخت و با اشاره به اینکه سال ۱۳۷۴ آغاز فعالیت بر روی خودرو‌های برقی در کشور بود، گفت: در این سال جشنواره حمل ونقل شهری سالم با هدف آگاهی و جلب توجه عموم به اثرات مخرب خودرو‌های سوخت فسیلی برگزار شد. پس از آن این روند ادامه داشت تا سال ۱۳۹۸ که گروه خودروسازی سایپا تفاهم نامه همکاری «توسعه و تولید خودرو الکتریکی» را با گروه مپنا با هدف طراحی، توسعه، تأمین قطعات و تولید خودرو الکتریکی امضا کرد و در سال ۱۴۰۱ ساینا S برقی گروه سایپا در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی و در سال ۱۴۰۲ نیز اطلس برقی سایپا در نمایشگاه تحول صنعت خودرو معرفی شد.

بر اساس این گزارش، در حاشیه برگزاری این سمینار، نمونه‌هایی از قطعات و اجزاء پیل سوختی ساخته شده توسط پژوهشکده هیدروژن و پیل سوختی دانشگاه مالک اشتر در معرض دید علاقمندان قرار گرفت. این قطعات به نحوی انتخاب شده بود که امکان مشاهده محصول نهایی و اجزای تشکیل دهنده از نزدیک برای حاضرین فراهم شده بود.

گفتنی است، سلسله سمینار‌های علمی و تخصصی در مورد خودرو‌های برقی از سال گذشته آغاز شده و هفت موضوع، " خودرو‌های برقی تکنولوژی‌ها و چالش‌ها"، "رویکرد جهانی در توسعه خودرو‌های برقی"، "باتری خودرو‌های برقی و انواع تکنولوژی‌های ساخت" و "ارزیابی زیرساخت‌ها و سیاست‌گذاری اقتصادی در زمینه خودرو‌های برقی" و "بررسی تکنولوژی‌ها و چالش‌های خودرو‌های برقی" و " معرفی خودرو‌های پیل سوختی " مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این سمینار به همت مدیریت مطالعات راهبردی و رسانه گروه خودروسازی سایپا و اجرای مدیریت آموزش معاونت منابع انسانی و پشتیبانی و همکاری سایر شرکت‌های گروه سایپا برگزار شده است. این سمینار با هدف آشنایی بیشتر و مناسب‌تر مهندسان و کارشناسان گروه سایپا با برنامه‌های آتی، طراحی و تولید خودرو‌های برقی، مزایا و معایب خودرو‌های برقی و روندی که خودروسازان جهانی طی می‌کنند، برپا شده است.

برچسب ها: سایپا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
نرخ بهره بین بانکی رشد کرد نرخ بهره بین بانکی رشد کرد
بر اساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته آخر آبان ماه، با افزایش ۰.۶ درصدی به بالاترین میزان خود از ابتدای سال جاری تا امروز رسید.
۶۴۰۰ عضو هیات مدیره زیر بلیط دولت ۶۴۰۰ عضو هیات مدیره زیر بلیط دولت
در جریان ارایه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲، رییس کل دیوان محاسبات، اعلام کرد از مجموع ردیف‌هایی که نمایندگان به عنوان منابع عمومی بودجه سال ۱۴۰۲ مصوب کردند رقمی بالغ بر ۳۵۰ همت محقق نشده است.
باخت خودروهای الکتریکی مرسدس بنز به چینی‌ها باخت خودروهای الکتریکی مرسدس بنز به چینی‌ها
مرسدس بنز با توجه به رقابت شدید رقبای ارزان‌تر ساخت چین، با افت فروش خودروهای الکتریکی مواجه شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر