کد خبر: ۴۶۱۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
در هفتمین سمینار خودرو‌های برقی گروه سایپا مطرح شد:

ایران برای برقی شدن خودرو‌ها می‌تواند از کشور ژاپن الگوبرداری کند

هفتمین و آخرین سمینار خودرو‌های برقی گروه سایپا با موضوع "معرفی خودرو‌های پیل سوختی" برگزار و بر این امر تاکید شد که با توجه به افزایش سطح آلایندگی کلان شهرها، ضرورت دارد که خودرو‌های احتراقی کنار گذاشته و خودرو‌های برقی جایگزین شود.
ایران برای برقی شدن خودرو‌ها می‌تواند از کشور ژاپن الگوبرداری کند

مخاطب24:بهروز مشهدی، استاد دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت در هفتمین و آخرین سمینار خودرو‌های برقی، گفت: خودرو‌های احتراقی و سوخت‌های فسیلی معضلات آلایندگی زیادی را برای کشور ایجاد کرده اند که باید به صورت جدی و برای پاسخ به خواست عمومی به این موضوع پرداخته شود.

او افزود: در خودرو‌های احتراقی ۶۰ درصد انرژی هدر می‌رود و از ۴۰ درصد باقی‌مانده نیز ۲۰ تا ۳۰ درصد اتلاف انرژی داریم و این یعنی حدود ۷۵ درصد سوخت، تبدیل به گرما و آلایندگی می‌شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برقی سازی در کشور‌های مختلف دیدگاه‌های مختلفی دارد و فشار برای کاهش گاز‌های گلخانه‌ای وجود دارد، اما منافع کشور‌ها در این خصوص تاثیر گذار است.

او افزود: در کشور آمریکا با توجه به سه عامل کاهش هزینه سوخت، تضمین امنیت انرژی و ایجاد اشتغال، خودرو‌های برقی مورد اقبال هستند. در اروپا به دلیل وابستگی به نفت و فقدان این منابع و همچنین وجود تکنولوژی پیشرفته، خودرو‌های برقی دارای اقبال بیشتری است. در کشور چین با توجه به اینکه این کشور واردکننده نفت است و معادن زیادی در تامین لیتیوم دارد و پیشرو در سرمایه گذاری بر روی باتری‌های برقی است، در این حوزه خودرو‌های برقی کار بیشتری شده است. ژاپن به دلیل تولید ۱۶ میلیون قطعات خودرو احتراقی و وجود بازار مناسب برای محصولات موجود با شتاب کمتری به سمت خودرو‌های برقی در حرکت است و بیشتر در تولید خودرو‌های هیبریدی برنامه ریزی کرده است.

او افزود: در کشور ایران با توجه به وجود منابع زیاد انرژی نباید عجله برای برقی شدن داشت و با شرایط موجود الگو پذیری از کشور ژاپن مناسب‌تر است.

در ادامه مهدی صادقی شاهدانی، رئیس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: توسعه خودرو برقی در چارچوب منافع اقتصادی هر کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این خصوص دو موضوع مبحث اقتصادی و مبحث اجتماعی باید دیده شود.

او با بیان اینکه در تولید خودرو‌های برقی باید به جوانب اجتماعی و زیست محیطی دقت نظر شود تا در تدوین استراتژی دچار مشکل نشویم، افزود: باید در این زمینه علاوه بر نگاه به موضوع هزینه و قیمت تمام شده که از نظر اقتصادی مهم است به تاثیرات وجود خودرو برقی در جهت کاهش آلودگی و به تبع آن کاهش هزینه‌های درمان و مرگ و میر افراد دقت شود. در این خصوص باید گفت اگر تولید خودروی برقی افزایش یابد، حیات در جامعه بیشتر خواهد شد.

رئیس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: آلاینده‌هایی که به واسطه سوخت فسیلی تولید می‌شود باعث ایجاد مرگ و مریضی در جامعه می‌شود و گزارشات ارائه شده موید این موضوع است و در اصل خودرو‌های احتراقی علاوه بر هزینه‌های اقتصادی سوخت به همان اندازه هزینه بیرونی که تاثیر در سلامتی افراد جامعه دارد، ایجاد می‌کند.

در ادامه مظاهر رحیمی، عضو پژوهشکده هیدروژن و پیل سوختی دانشگاه مالک اشتر به عنوان نماینده این پژوهشکده به ارائه مطالب فنی با موضوع تکنولوژی ساخت انواع پیل سوختی پرداخت و با توجه به پیشینه این پژوهشکده در تولید موتور‌های پیل سوختی در حوزه نظامی، الزامات و زیرساخت¬های لازم در تولید خودرو‌های پیل سوختی را بیان کرد.

امیرحسین طیبی، مدیر مطالعات راهبردی و رسانه گروه خودروسازی سایپا نیز به بیان مختصری از شش سمیناری که با موضوع خودرو‌های برقی در ماه‌های گذشته در گروه سایپا برگزار شده بود، پرداخت و با اشاره به اینکه سال ۱۳۷۴ آغاز فعالیت بر روی خودرو‌های برقی در کشور بود، گفت: در این سال جشنواره حمل ونقل شهری سالم با هدف آگاهی و جلب توجه عموم به اثرات مخرب خودرو‌های سوخت فسیلی برگزار شد. پس از آن این روند ادامه داشت تا سال ۱۳۹۸ که گروه خودروسازی سایپا تفاهم نامه همکاری «توسعه و تولید خودرو الکتریکی» را با گروه مپنا با هدف طراحی، توسعه، تأمین قطعات و تولید خودرو الکتریکی امضا کرد و در سال ۱۴۰۱ ساینا S برقی گروه سایپا در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی و در سال ۱۴۰۲ نیز اطلس برقی سایپا در نمایشگاه تحول صنعت خودرو معرفی شد.

بر اساس این گزارش، در حاشیه برگزاری این سمینار، نمونه‌هایی از قطعات و اجزاء پیل سوختی ساخته شده توسط پژوهشکده هیدروژن و پیل سوختی دانشگاه مالک اشتر در معرض دید علاقمندان قرار گرفت. این قطعات به نحوی انتخاب شده بود که امکان مشاهده محصول نهایی و اجزای تشکیل دهنده از نزدیک برای حاضرین فراهم شده بود.

گفتنی است، سلسله سمینار‌های علمی و تخصصی در مورد خودرو‌های برقی از سال گذشته آغاز شده و هفت موضوع، " خودرو‌های برقی تکنولوژی‌ها و چالش‌ها"، "رویکرد جهانی در توسعه خودرو‌های برقی"، "باتری خودرو‌های برقی و انواع تکنولوژی‌های ساخت" و "ارزیابی زیرساخت‌ها و سیاست‌گذاری اقتصادی در زمینه خودرو‌های برقی" و "بررسی تکنولوژی‌ها و چالش‌های خودرو‌های برقی" و " معرفی خودرو‌های پیل سوختی " مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این سمینار به همت مدیریت مطالعات راهبردی و رسانه گروه خودروسازی سایپا و اجرای مدیریت آموزش معاونت منابع انسانی و پشتیبانی و همکاری سایر شرکت‌های گروه سایپا برگزار شده است. این سمینار با هدف آشنایی بیشتر و مناسب‌تر مهندسان و کارشناسان گروه سایپا با برنامه‌های آتی، طراحی و تولید خودرو‌های برقی، مزایا و معایب خودرو‌های برقی و روندی که خودروسازان جهانی طی می‌کنند، برپا شده است.

برچسب ها: سایپا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
رؤیای شفاف، ارتباط دو انسان با یکدیگر در خواب رؤیای شفاف، ارتباط دو انسان با یکدیگر در خواب
اولین بار است که دو انسان در خواب با یکدیگر ارتباط برقرار کردند. این دستاورد مهم که محققان استارتاپ REMspace مدعی آن هستند، نشان می‌دهد رؤیای شفاف (Lucid Dream) می‌تواند ابعاد جدیدی از ارتباطات و پتانسیل را معرفی کند. در این آزمایش جدید، شرکت‌کنندگان در خانه‌های خود خوابیده بودند سپس دستگاهی امواج مغزی و داده‌های پلی‌سومنوگرافی آن‌ها را از راه دور ردیابی کرد. زمانی که سرور دستگاه تشخیص داد اولین شرکت‌کننده وارد وضعیت رؤیای شفاف شده، کلمه تصادفی تولید‌شده با زبان مخصوص Remmyo را از طریق ایرباد برای او در وضعیت خواب ارسال کرد.
۷ راز مهم در مورد مصرف میوه خشک که نمیدانستید! ۷ راز مهم در مورد مصرف میوه خشک که نمیدانستید!
اگر اهل پیروی از رژیم ‌های غذایی سالم باشید، حتما می‌ دانید که مصرف میوه خشک تا چه حد برای سلامتی مفید است. میوه‌های خشک مملو از مواد مغذی سالم هستند و بسیاری از آن‌ ها به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارند، از نظر متخصصان تغذیه به ‌عنوان یک ابرغذا در نظر گرفته می‌ شوند. به همین دلیل مصرف این خوراکی در میان ‌وعده برای کودکان و بزرگسالان همواره توصیه می‌ شود. در ادامه شما را با 7 راز مهم درمورد مصرف میوه خشک آشنا خواهیم کرد.
هادی چوپان نایب قهرمان مستر المپیا ۲۰۲۴ شد هادی چوپان نایب قهرمان مستر المپیا ۲۰۲۴ شد
هادی چوپان نتوانست عنوان قهرمانی‌اش در مستر المپیا که دو سال پیش به دست آمد را تکرار کند.
فیگور‌های هادی چوپان در مقدماتی مسترالمپیای ۲۰۲۴ فیگور‌های هادی چوپان در مقدماتی مسترالمپیای ۲۰۲۴
هادی چوپان بامداد امروز در مقدماتی مسترالمپیای 2024 مقتدرانه حاضر شد و حالا ساعت 5:00 بامداد روز یکشنبه 22 مهر برای کسب قهرمانی مستر المپیا در فینال رقابت می‌کند.
رافائل نادال از تنیس خداحافظی کرد؟ رافائل نادال از تنیس خداحافظی کرد؟
رافائل نادال اعلام کرد که رسما بازنشسته شده و تنیس برای او به اتمام رسیده است.
کشف ۷ میلیارد تومان لباس قاچاق در تهران کشف ۷ میلیارد تومان لباس قاچاق در تهران
رییس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف ۳ هزار و ۲۴۹ ثوب البسه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالا‌های کشف شده را ۷ میلیارد تومان برآورد کردند.
۹ پرده از نبردی که تل آویو علیه تهران به راه انداخت ۹ پرده از نبردی که تل آویو علیه تهران به راه انداخت
لفاظی‌ها در تل‌آویو علیه ایران در شرایطی طی روزهای اخیر به‌صورت مستمر ادامه داشته است که مقام‌های این رژیم علاوه بر متحمل شدن ضربات سنگین ازسوی ایران در جریان عملیات «وعده صادق ۲»، در پیشبرد رویکردهای مدنظرشان در عرصه عملیات روانی نیز شکست خورده‌اند.
برگزیده
بخشنامه عارف معاون اول رئیس‌جمهور درباره اطلاع‌رسانی در دولت بخشنامه عارف معاون اول رئیس‌جمهور درباره اطلاع‌رسانی در دولت
بخشنامه مذکور در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳ ازسوی محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری به تمامی دستگاه‌های اجرایی ذیل دولت ابلاغ شده و لازم الاجراست
تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه
نیرو‌های امنیتی بسیار زیادی در اطراف محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور دارند
المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا
کوچکترین عضو کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌گوید همه تلاشش را می‌کند تا مدال طلای المپیک را بر گردن آویزد
صفحه خبر بالای تصاویر