کد خبر: ۴۴۷۰۰
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۵

نخستین سند الکترونیک رونمایی شد

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ظهر امروز و در دومین روز هفته قوه قضاییه از "سند الکترونیک" رونمایی کرد.
نخستین سند الکترونیک رونمایی شد

مخاطب ۲۴- نشست خبری سید ستار هاشمی؛ معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امروز شنبه ۲ تیر برگزار و طی آن به تشریح مسیر تحول دیجیتال این سازمان پرداخت. در جریان این نشست سند الکترونیک رونمایی شد.

هاشمی در آغاز این نشست گفت: طرح تحول دیجیتال در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را در سال ۱۴۰۱ طرح‌ریزی کردیم و در بازه یک ساله عملاً خروجی‌های طرح تحول دیجیتال را در دهه فجر سال گذشته با حضور رئیس قوه قضاییه رونمایی کردیم.

وی افزود: یکی از خدماتی که به‌عنوان خدمات پایه در طراحی ما آمده بحث طراحی و توسعه سامانه صدور اسناد الکترونیک است.

معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: ما در سازمان ثبت، حدود ۲۰ سامانه تخصصی و ۱۵ سامانه عمومی داریم و درصدد هستیم سال آینده بحث ثبت هوشمند را داشته باشیم.

وی با اشاره به سکوی خدمات یکپارچه ثبتی کاتب گفت: هرگونه خدماتی که ما در سازمان ثبت به مردم و کسب و کار‌ها و دولت ارائه می‌دهیم، از طریق این سکو ممکن می‌شود.

هاشمی با اشاره به فعالیت سامانه کاتب اظهار کرد: این سکوی الکترونیکی، همه خدمات یکپارچه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در عمل ارتباط با ذینفعان بیرونی با این سازمان را برقرار می‌کند.

وی ادامه داد: اکنون برخی سامانه‌ها شناسایی و در حال بازطراحی است؛ سامانه‌هایی که در حال صدور سند و به صورت روزانه با مخزن اسناد الکترونیک در ارتباط هستند.
عاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به فعالیت روزانه سامانه کاداستر افزود: این سامانه به طور متوسط روزانه ۳۰ هزار سند تولید می‌کند و در مخزن اسناد الکترونیکی ثبتی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید

وی اضافه کرد: سامانه ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری نیز در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد همچنین سامانه ثبت الکترونیک اسناد رسمی، سامانه مالکیت معنوی، سامانه اجرای اسناد رسمی و مدیریت اسناد عادی به مخزن اسناد الکترونیک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور متصل خواهد شد.

هاشمی ادامه داد: شهروندان باید اطمینان پیدا کنند که سند الکترونیک آن‌ها مراقبت خواهد شد از این رو سند الکترونیک ویژگی‌هایی دارد که سلامت سند را حفظ می‌کند.

معاون سازمان ثبت اسناد افزود: یکی از این ویژگی‌ها اصالت‌سنجی اسناد است. بر اساس نتایجی که از بررسی‌های کشور‌های پیشرو حاصل شده، اقدامات موثر دیگر کشور‌ها را بومی‌سازی کردیم تا اصالت‌سنجی اسناد به‌صورت آنلاین و آفلاین انجام گیرد. همچنین برای سند الکترونیک امکان جعل و دستکاری حتی از سوی مرجع صادرکننده وجود نداشته باشد و همچنین غیر قابل انکار از سوی صادرکننده است. ویرایش اسناد الکترونیک به‌راحتی ممکن نیست و سند بعد از صدور باید فرایندی را طی کند تا اصلاح شود و ابقا و ابطال آن نیازمند یک فرایند حقوقی است و اپراتور نمی‌تواند این اصلاحات را انجام دهد.

هاشمی ادامه داد: صدور سند الکترونیک رفت و آمد‌ها و مراجعات غیر ضروری را حذف می‌کند و در راستای خدمت ارزان و به‌موقع و بی‌منت است.

وی ادامه داد: از اردیبهشت ماه تا الان یک میلیون و ۵۰۰ هزار سند الکترونیک در مخزن سازمان ثبت نشسته است.

هاشمی ادامه داد: ساختار کلی که برای سند در نظر گرفته شده به این صورت است که؛ سند الکترونیک مالکیت رنگ و لعاب ندارد و در زمره اوراق بهادار نیست و قرار است در کارتابل شخصی افراد در سکوی کاتب مشخص باشد. اگر کسی هم بخواهد می‌تواند نسخه کاغذی را داشته باشد، اما آن نسخه هم در قالب اوراق بهادار نیست.

معاون سازمان ثبت اسناد افزود: سند الکترونیک یک شناسه منحصربه‌فرد دارد و نوع سند و کد ملی مالک و نوع ملک و مشخصات ملک و مالک در سند دیجیتال مشخص شده است. کیو آر کد (QRcode) داخل سند الکترونیک، انحصاراً امضای سازمان ثبت است که انحصاراً برای هر سند جانمایی شده و امکان هرگونه دخل و تصرف در سند را می‌گیرد.
هاشمی در ادامه در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره دیجیتال شدن اسناد دفترچه‌ای املاک که هنوز تبدیل به سند تک‌برگ نشده‌اند، گفت: از امروز هر درخواست جدیدی که در سامانه جامع املاک ثبت شود، خروجی آن صدور سند الکترونیک است، حالا سند دفترچه‌ای یا منگوله‌دار باشد یا سند تک‌برگ. به این ترتیب الزام تبدیل دفترچه‌ای به سند تک‌برگ در این چرخه حذف می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
چراغ سبز برانکو به پرسپولیس، مذاکرات مثبت بود چراغ سبز برانکو به پرسپولیس، مذاکرات مثبت بود
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس از انجام مذاکراتی مثبت با این باشگاه خبر داد.
بالاخره درویش استعفا کرد! بالاخره درویش استعفا کرد!
رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، با ارسال نامه‌ای رسمی به هیئت مدیره، استعفای خود را اعلام کرد تا دوران مدیریتی‌اش در این باشگاه پرطرفدار به پایان برسد.
حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ
کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ به دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم روسیه، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی برانگیخت.
حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت
در پی حملات هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی ولایت پکتیکا، هشت بازیکن تیم‌های محلی کریکت افغانستان کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد
صابر کاظمی، ملی‌پوش سابق والیبال ایران و بازیکن تیم الریان قطر، به دلیل عارضه مغزی بامداد شنبه به کما رفت و هم‌اکنون در بیمارستانی در دوحه بستری است.
پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد
وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در ۲۶ مهر ۱۴۰۴، موضوع هسته‌ای ایران باید از دستور کار شورای امنیت حذف شود.
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر