کد خبر: ۴۳۸۳۱
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲

مراقب سگ‌های هار باشید!

شیرزادی با اعلام وقوع ۴ مورد مرگ هاری در سال جاری از مردم خواست از نزدیک شدن به سگ‌های ولگرد و بدون صاحب بپرهیزند.
مراقب سگ‌های هار باشید!

مخاطب۲۴- محمدرضا شیرزادی رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت اظهار کرد: افراد باید از نزدیک شدن به سگ‌های ولگرد و بدون صاحب بپرهیزند، چرا که بیشترین موارد حیوان گزیدگی انسان‌ها توسط سگ‌ها رخ می‌دهد.

وی به مردم توصیه کرد: از آزار و اذیت و نزدیک شدن به حیوانات پرهیز کنید چرا که سایر حیوانات اهلی و وحشی نیز می‌توانند آلوده به ویروس هاری باشند و در صورت گزش، احتمال ابتلا به بیماری هاری وجود دارد.

شیرزادی ادامه داد: تمام موارد حیوان گزیدگی چه اهلی و چه وحشی را حتی اگر حیوانِ گزنده، سگ دارای قلاده و سابقه واکسیناسیون کامل نیز باشد، باید هاری تلقی کرد و بیمار را فوراً تحت اقدامات پیشگیری و درمان هاری قرار داد. یعنی داشتن سابقه واکسیناسیون حیوان مانعی برای انجام «سرو واکسیناسیون» فرد نیست.

بیشتر بخوانید

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت بیان داشت: هاری نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش حیوانات هار به انسان منتقل می‌شود. این ویروس در بزاق حیوان ترشح می‌شود و زمانی که حیوان هار، انسان یا حیوان دیگری را گاز می‌گیرد به دنبال جراحت وارد شده بر سطح پوست، ویروس وارد بدن می‌شود و، چون این ویروس عصب دوست است، به نخاع و در نهایت مغز می‌رسد و منجر به ایجاد التهابی در مغز به نام آنسفالیت می‌شود که اگر فرد به این وضعیت برسد، هاری در بدن مستقر شده و فرد به این بیماری مبتلا شده است.

شیرزادی با بیان این که اصلی‌ترین راه سرایت بیماری هاری از طریق گاز گرفتن حیوانات است، گفت: به ویژه در مورد گربه و گربه سانان از طریق پنجه کشیدن نیز بیماری هاری انتقال می‌یابد، زیرا گربه دائماً مشغول لیسیدن پنجه‌هایش است و پنجه‌ها آلوده به بزاق می‌شوند و در موقع پنجه کشیدن می‌تواند ویروس را از طریق خراش به انسان منتقل کند. بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، ولی اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، قابل سرایت است.

وی اضافه کرد: با توجه به تقویت سیستم مراقبت و گزارش‌دهی موارد حیوان گزیدگی و به موازات آن افزایش موارد هاری حیوانی در ۲۰ سال گذشته در کشور، آمار موارد حیوان گزیدگی از ۱۸ هزار و ۳۰۵ مورد (با میزان بروز ۳۵ در صد هزار نفر جمعیت) در سال ۱۳۶۶ به بیش از ۳۶۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ (با میزان بروز ۱۷۷ در صد هزار نفر جمعیت) رسیده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان این که در سال ۱۴۰۳ تاکنون ۴ مورد فوتی ناشی از هاری در کشور رخ داده است، گفت: در سال ۱۴۰۲ موارد فوتی هاری ۱۸ مورد گزارش شد. با اقدامات به موقع (ارجاع به مراکز مجهز شستشو و واکسیناسیون) نسبت موارد هاری انسانی به میزان بروز حیوان گزیدگی (به عنوان یکی از شاخص‌های مهم مراقبت حیوان گزیدگی) کاهش یافته است.

شیرزادی اظهار کرد: بر اساس آخرین وضعیت بروز حیوان گزیدگی در کشور، بیشترین میزان بروز در استان‌های گلستان و اردبیل تهران (۵۰۳ و ۳۹۸ مورد در صد هزار نفر جمعیت) و پس از آن استان‌های خراسان شمالی و چهارمحال و بختیاری (۳۹۷ و ۲۹۲ مورد در صد هزار نفر جمعیت) بوده است.

وی با اشاره به این که سایر استان‌ها بروز متوسط و خفیفی دارند، افزود: هاری انسانی و موارد فوت نیز در استان‌های شمالی و شمال غربی (مازندران، گلستان، کرمان، فارس، هرمزگان، همدان، کردستان، لرستان و کرمانشاه) گزارش شده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: با توجه به بومی بودن بیماری در کشور، کلیه موارد حیوان گزیدگی در انسان توسط پستانداران خونگرم، می‌بایست تحت درمان و اقدامات مراقبتی پیشگیری قرار داده شوند.

شیرزادی با تاکید بر لزوم مراجعه سریع به مراکز درمانی پس از گزش توسط حیوانات، گفت: اگرکسی مورد گزش قرار گیرد به سرعت باید به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کند تا اقدامات واکسیناسیون برایش انجام شده و از پیشرفت بیماری جلوگیری شود و در حال حاضر ۷۸۵ واحد مراقبت پیشگیری از هاری و حیوان گزیدگی در سراسر کشور فعال است.

برچسب ها: سگ های ولگرد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اصرار نمایندگان به استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت چیست؟ اصرار نمایندگان به استفاده از کارت بانکی به جای کارت سوخت چیست؟
امروز خبری در خصوص سوخت گیری با کارت بانکی در یکی از جایگاه‌های تهران منتشر شد؛ موضوعی که پیشتر دولت در خصوص اجرای آن اعلام کرده بود نیاز به مطالعه دارد.
رقم قرارداد پیام نیازمند با پرسپولیس چقدر است؟ رقم قرارداد پیام نیازمند با پرسپولیس چقدر است؟
جزئیات قرارداد پیام نیازمند با باشگاه پرسپولیس نشان می‌دهد که شایعات درباره قراردادش با واقعیت همخوانی ندارند.
سرپرستان دانشگاه‌ها در صف تأیید شورا! سرپرستان دانشگاه‌ها در صف تأیید شورا!
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تایید سرپرست دانشگاه‌ها توسط کمیته این شورا گفت: روند بررسی‌ها با تأخیر همراه بوده است.
بچه شلوغ مجلس باز هم بلوا به پا کرد! بچه شلوغ مجلس باز هم بلوا به پا کرد!
حمید رسایی خطاب به قالیباف گفت: من هم موافقم که باید ریشه این پیامک‌ها مشخص شود، چون واقعا به نفع شماست. از سوی دیگر، این پیامک‌ها کلی زمینه ایجاد کرد که امروز افرادی بیایند و در صحن مجلس دیگران را متهم کنند که نمی‌خواهند شما رئیس مجلس شوید.
تاج: کره‌شمالی درخواست داده بود که بازی در شهر علم الهدی نباشد! تاج: کره‌شمالی درخواست داده بود که بازی در شهر علم الهدی نباشد!
رئیس فدراسیون فوتبال گفت: تیم ملی کره‌شمالی در جده باید با قرقیزستان بازی کند و بعد از طریق ترکیه به تهران بیایند و سپس به مشهد بروند که درخواست کردند اگر بشود بازی را در پایتخت برگزار کنیم.
باشگاه پرسپولیس باید به کدام بازیکن غرامت بدهد؟ باشگاه پرسپولیس باید به کدام بازیکن غرامت بدهد؟
روزنامه winwin از احتمال فسخ قرارداد باشگاه پرسپولیس با آلکسیس گندوز با پرداخت یک میلیون دلار غرامت به این دروازه‌بان الجزایری خبر داد.
عادل پیرمحمدی از واگذاری ایران خودرو منصرف شد! عادل پیرمحمدی از واگذاری ایران خودرو منصرف شد!
مدیرعامل ایران‌خودرو بنابر دستور دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی، از توقف هرگونه واگذاری سهام این شرکت خبر داد و گفت: «این تصمیم تا نهایی شدن طرح ساماندهی صنعت خودروسازی پابرجا خواهد بود.»
برگزیده
سرپرستان دانشگاه‌ها در صف تأیید شورا! سرپرستان دانشگاه‌ها در صف تأیید شورا!
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تایید سرپرست دانشگاه‌ها توسط کمیته این شورا گفت: روند بررسی‌ها با تأخیر همراه بوده است.
چالش‌های پلیس با تخلفات رایج در تهران! چالش‌های پلیس با تخلفات رایج در تهران!
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: عدم استفاده موتورسواران از کلاه ایمنی، نبستن کمربند ایمنی و استفاده از تلفن همراه حین رانندگی سه تخلف رایجی است که رانندگان در تهران انجام می‌دهند و پلیس راهور نیز در راستای برخورد با این افراد، فقط در اردیبهشت ماه، ۴۹۳ هزار تخلف را ثبت کرده است.
اصلا کسی به فکر سالمند شدن جمعیت کشور هست؟ اصلا کسی به فکر  سالمند شدن جمعیت کشور هست؟
پژوهشگر حوزه خانواده و جمعیت با اشاره به تغییرات هرم سنی جمعیت ایران گفت: جمعیت فقط یک عدد نیست بلکه سرمایه اجتماعی است و برای جوان‌سازی جمعیت، باید ابتدا بستر‌های فرهنگی اقتصادی تشکیل و ثبات خانواده را فراهم کنیم، زیرا سیاست‌های شتابزده بدون پژوهش کافی ممکن است به بحران‌های جدید دامن بزند.
صفحه خبر بالای تصاویر