کد خبر: ۴۳۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶

ترکیه ۵۵ اثر تاریخی را به ایران بازگرداند

۵۵ اثر تاریخی که به گفته مقامات کشور ترکیه، اصالت ایرانی دارند طی عملیاتی کشف و شناسایی و به مقامات کنسولگری ایران در ترکیه تحویل شد تا به ایران بازگردانده شوند.
ترکیه ۵۵ اثر تاریخی را به ایران بازگرداند

مخاطب ۲۴- بنابر آنچه رسانه‌های ترکیه منتشر کرده‌اند، این آثار از جمله یک شمشیر با قدمت احتمالی ساسانی در ارزروم و ارزنجان توسط پلیس ترکیه، کشف و ضبط شد، همچنین، مشخص شد ۴۲ سکه که به اداره موزه‌های آنتالیا رسیده و کوزه برنزی که به اداره موزه‌های باستان‌شناسی استانبول رسیده است، منشأ ایرانی دارند. به تشخیص ترکیه برخی از این آثار کشف‌شده احتمالا به عصر مفرغ و آهن تعلق دارد.
بررسی‌ها در ترکیه مشخص کرده است این آثار به صورت غیرقانونی از ایران به این کشور رسیده و برخی از آن‌ها در مرز‌های ورودی ضبط شده‌اند.
ترکیه طبق «توافقنامه ممنوعیت و جلوگیری از واردات و صادرات غیرقانونی، ترانزیت و انتقال مالکیت از اموال فرهنگی»، سه‌شنبه ۱۵ خردادماه ۱۴۰۳ در یک مراسم رسمی، این ۵۵ شیء را به مقام کنسولی ایران تحویل داد.
بنابر گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، بیرول اینجه‌جیک‌اوز ـ مدیر کل میراث فرهنگی و موزه‌های ترکیه ـ در مراسم تحویل این آثار به ایران گفت که آن‌ها مدت‌هاست در حال انجام یک مطالعه پر زحمت و جامع در زمینه قاچاق آثار هستند.

بیشتر بخوانید

مدیر کل میراث فرهنگی و موزه‌های ترکیه همچنین گفت: ما در ۲۰ سال گذشته بیش از ۲۰ هزار اثر هنری را به کشورهای‌شان بازگردانده‌ایم و در هفت سال گذشته در مجموع ۷ هزار و ۸۲۴ اثر به کشورمان آورده‌ایم. ترکیه تاکنون آثاری را به مصر، عراق، چین و قزاقستان بازگردانده است.
محمد ابراهیمی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم، در مراسم استرداد این آثار گفت: ایران یکی از کشور‌های باستانی است که بیشترین آثار ثبت شده در یونسکو را دارد، در این زمینه از ترکیه که تعدادی از این آثار را پیدا کردند و به کشور بازگرداندند تشکر می‌کنم.
این آثار در فرآیندی رسمی به مقامات کنسولی ایران تحویل داده شد تا به کشور بازگردانده شود.
مقامات وزارت میراث فرهنگی در ایران هنوز درباره استرداد این ۵۵ اثر اظهارنظری نداشته‌اند. گفته می‌شود این آثار پس از آنکه به ایران رسید، باید در کمیته استرداد اموال تاریخی، بررسی و اصالت‌سنجی و مشخص شود این آثار چگونه و از چه مبادی خارج شده‌اند. درصورتی‌که این آثار جعلی تشخیص داده شود، امحاء خواهد شد.

برچسب ها: ترکیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور
اسکندر مومنی، وزیر کشور، با تشریح جزئیات برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شیوه تناسبی، گفت: «در نظام تناسبی، تشکل‌ها و احزاب به نسبت آرایی که به دست می‌آورند، کرسی‌های شورا را تصاحب می‌کنند. برای مثال، اگر حزبی ۴۰ درصد آرا را کسب کند، ۴۰ درصد کرسی‌ها به آن اختصاص خواهد یافت.»
نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه
هفته گذشته اپلیکشن بله بدون هرگونه اخطار قبلی اقدام به حذف کانال پایگاه خبری مخاطب۲۴ از روی پیام رسان بله اقدام نمود، این تصمیم، علاوه بر ایجاد پرسش‌ها و ابهامات جدی برای افکار عمومی، با ادعای همیشگی این پلتفرم‌ها درباره حمایت از رسانه‌های ایرانی در تضاد آشکار قرار دارد.
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
برگزیده
شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد
راب راینر، کارگردان سرشناس هالیوود و خالق آثاری ماندگار، چون «وقتی هری سالی را دید»، «میزری» و «عروس شاهزاده»، در ۷۸ سالگی درگذشت؛ پیکر او و همسرش میشل سینگر راینر در منزل‌شان در لس‌آنجلس پیدا شده و پلیس از بررسی پرونده به‌عنوان یک قتل احتمالی خبر داده است.
آینه‌کاری ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو درخشید آینه‌کاری ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو درخشید
در نشست کمیته بین‌دولتی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس یونسکو در دهلی نو، هنر سنتی آینه‌کاری ایران به‌عنوان میراث جهانی ثبت شد و برگ زرینی دیگر به کارنامه فرهنگی کشور افزوده شد.
بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال بیانیه رسمی تهیه‌کننده سریال شغال در پی محکومیت بازیگر نقش سیاوش در این سریال
سرانجام پس از چند ماه پیگیری و ارائه مدارک و مستندات متقن و حقوقی، هیئت داوری خانه سینما رأی خود را درباره شکایت علی طلوعی، تهیه‌کننده سریال شغال، از آقای سجاد بابایی، بازیگر نقش سیاوش در سریال شغال صادر و ابلاغ کرد
صفحه خبر بالای تصاویر