کد خبر: ۴۳۵۹۰
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹

تراموا به تهران می‌رسد؟

راه اندازی تراموا در تهران همواره با موافقان و مخالفان زیادی روبه رو بوده است، اما اکنون در شورایعالی ترافیک ایجاد دو خط تراموا تصویب شده و در حال بررسی نهایی است.
تراموا به تهران می‌رسد؟

مخاطب ۲۴- قطاربرقی، تراموا یا ترام نوعی قطار است که بر روی خط آهنی که در خیابان قرار داده شده حرکت می‌کند. قطار برقی هم می‌تواند درون‌شهری و هم بین‌شهری باشد. واگن‌های برقی معمولاً سبک‌تر و کوتاه‌تر از قطار‌های معمولی و قطارشهری‌ها هستند. البته مرز دقیقی میان قطاربرقی و قطار‌های عادی وجود ندارد و برخی از قطاربرقی‌ها ممکن است که از روی راه‌آهن معمولی هم حرکت کنند. همچنین، ممکن است بتوانند از روی راه‌آهن قطارشهری و خطوط آهن سبک نیز حرکت کنند؛ واگن‌های برقی برای ترابرد مسافر و به ندرت برای ترابرد بار طراحی شده‌اند.

امروزه بیشتر قطارشهری‌ها به وسیله شاخک برق‌رسان از برق استفاده می‌کنند؛ اگر لازم باشد، این قطارشهری‌ها ممکن است از دستگاه‌های قدرت بسیاری استفاده کنند. گونه‌هایی از قطار هستند که نفت وگاز مصرف می‌کنند و بیشتر از آن‌ها در مسیر‌های میانِ شهر و روستا‌ها استفاده می‌شود؛ انواعی نیز وجود دارند که با بنزین، گاز، اسب و قاطر حرکت می‌کنند. نخستین گونه‌های قطار با به‌کارگیری حیوانات باری به حرکت درمی‌آمدند. نخستین قطار که در سال ۱۸۰۷ آغاز به‌کار کرد که ابتدا از اسب برای کشیدن واگن بهره می‌برد، اما پس از چندی اسب‌ها با موتور بخار و سپس با موتور برقی جایگزین شدند.

سابقه تراموا در ایران به خط آهنی که در سال ۱۲۶۱ خورشیدی میان تهران و ری که به «ماشین دودی» معروف بود باز می‌گردد که در سال ۱۳۴۱ نیز برچیده شد.

بیشتر بخوانید

ساخت تراموا به صورت مشارکتی

علیرضا زاکانی شهردار تهران در اظهار نظری در خصوص اجرای طرح تراموا در پایتخت گفت: ساخت تراموا بعد از طی مراحل قانونی بزودی آغاز می‌شود. کار‌های مطالعاتی انجام شده و ما برنامه‌ریزی کردیم و به نظرم شورا هم این طرح حمل و نقلی را مصوب خواهد کرد.

به گفته وی، کار ساخت تراموا به صورت مشارکتی انجام و قطعاً در این زمینه تمام مراحل قانونی انجام می‌شود.
محسن هرمزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در مورد وضعیت پروژه احداث «تراموا» در تهران اظهارداشت: طراحی روسازی «تراموا» را تمام کرده‌ایم و در طرح جامع به این موضوع پرداخته شده است طرح جامع را نیز برای بررسی و تصویب در اختیار وزارت کشور و شورایعالی ترافیک کشور قرار داده‌ایم؛ امیدواریم طرح در قالب تفاهم‌نامه با وزارت دفاع اجرایی شود.

هرمزی افزود: اگر بتوانیم تأییدیه وزارت کشور برای طرح جامع حمل و نقل را اخذ کنیم؛ با توجه به اینکه مطالعات فاز یک را نیز انجام داده‌ایم، استارت پروژه «تراموا» را خواهیم زد.

مسعود درستی، مدیرعامل شرکت متروی تهران درباره آخرین خبر‌ها از راه اندازی تراموا در تهران با تأکید بر اینکه ساخت تراموا در تهران تأییدیه شورایعالی ترافیک کشور ا اخذ کرده و بعد از تکمیل مطالعات برای بررسی به شورای شهر تهران ارسال خواهد شد، اعلام کرد: مطالعات این پروژه دو وجهی است؛ اما متولی کل این موضوع سازمان حمل و نقل ترافیک تهران است، اظهار کرد: برای احداث تراموا در تهران باید علاوه بر مطالعات امکان سنجی در حوزه اجرایی نیز مطالعات دقیقی صورت گیرد که این مهم در حال انجام است.

تراموا از جنت آباد به لویزان و میدان آزادی -پایانه شرق

وی افزود:، اما در شورایعالی ترافیک ایجاد دو خط تراموا برای مسیر میدان آزادی -پایانه فعلی یا جدید شرق تصویب شده که البته اتصال به پایانه جدید شرق در حال بررسی است. همچنین ایجاد تراموا در مسیر جنت آباد به لویزان مطرح است که این مسیر در اولویت دوم قرار دارد و سازمان حمل ونقل ترافیک در حال بررسی نهایی است.

تراموا محل اختلاف موافقان و مخالفان شهری

در حال حاضر راه اندازی تراموا در تهران همواره در دوره‌های مختلف مدیریت شهری موافقان و مخالفان زیادی داشته و مخالفان می‌گویند این موضوع هزینه زیاد دارد و اقتصادی نیست در کنار اینکه مد حمل و نقلی انبوه بر نیست و گره چندانی از مشکلات حمل و نقل را رفع نمی‌کند این افراد راهکار‌های دیگری مانند اتوبوس‌های برقی و … را ارائه می‌دهند. اما آنچه مسلم است اینکه راه‌اندازی تراموا می‌تواند به عنوان یک مکمل در حوزه حمل و نقل عمومی عمل کند و حالا باید دید سرانجام این موضوع چه خواهد شد و آیا مدیریت شهری تراموا را به تهران می‌رساند یا این موضوع همچنان در حد یک ایده و یا طرح باقی خواهد ماند؟

برچسب ها: تراموا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون
عنایت بخشی، ‌ بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. این بازیگر پیشکسوت که از حدود دو ماه قبل در بیمارستان بستری بود، در ساعات اولیه صبح امروز، یکشنبه ۲۶ بهمن‌ماه از دنیا رفته است.
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر