مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
برای اینکه احتمال بریدن ترمز خودرو به حداقل برسد، باید به شکلی صحیح از ماشین خود استفاده کنید و از عادتهای بد رانندگی بپرهیزید. در چنین شرایطی، حفظ خونسردی و انجام اقدامات صحیح میتواند به جلوگیری از حادثه کمک کند.
مخاطب ۲۴- ترمز بریدن یکی از خطرناکترین شرایطی است که امکان دارد در حین رانندگی با آن مواجه شوید. دلایل زیادی وجود دارد که گاهی خودروی شما ترمز خالی میکند و یا به اصطلاح ترمز میبرد.
در ادامه، مراحلی که باید در صورت بریدن ترمز انجام دهید به تفصیل آورده شده است:
۱. حفظ آرامش
خونسردی: اولین و مهمترین نکته این است که آرامش خود را حفظ کنید. ترس و وحشت میتواند باعث تصمیمگیریهای نادرست شود و اگر راننده در چنین مواقعی خونسردی خود را از دست بدهد، قطعا نمیتواند راهکارهای موثر را در راستای کنترل خودرو به کار گیرد و احتمال بروز حادثه بیش از پیش افزایش پیدا میکند؛ بنابراین بهتر است بدانید که با دستپاچه شدن و ترسیدن بیشازحد نهتنها کاری از پیش نمیرود بلکه با حفظ نسبی خونسردی باید به انجام راهکارهای مناسب پرداخت.
استفاده از چراغهای هشدار: فوراً چراغهای هشدار (چهار فلاشر) را روشن کنید تا دیگر رانندگان متوجه مشکل شما شوند.
استفاده از بوق: در صورت نیاز، از بوق استفاده کنید تا توجه رانندگان دیگر را به وضعیت خود جلب کنید.
۳. استفاده از ترمز دستی
فعال کردن تدریجی ترمز دستی: به آرامی و به تدریج ترمز دستی را بکشید تا به تدریج سرعت خودرو کاهش یابد. کشیدن ناگهانی ترمز دستی میتواند باعث قفل شدن چرخها و لغزش خودرو شود. البته در نوع اتوماتیک، باید پدال ترمز اضطراری را کمکم فشار دهید.
دقت کنید که به ناگهان ترمز دستی را تا انتها نکشید. زیرا چرخهای عقب اتومبیل قفل میکند و ممکن است کنترل اتومبیل را از دست بدهید. اگر احساس کردید که چرخهای عقب قفل شده و صدا میدهند، کمی ترمزدستی را رها کنید تا چرخها حرکت کند؛ سپس در همین نقطه ترمزدستی را نگه دارید تا به کاهش سرعت اتومبیل شما کمک کند و شما هم کنترل مناسبی روی وسیله نقلیه داشته باشید.
۴. پایین آوردن دنده
تعویض به دنده پایینتر: به تدریج دندهها را به دندههای پایینتر (معکوس) تغییر دهید. این کار باعث کاهش سرعت خودرو با استفاده از نیروی موتور میشود.
استفاده از دندههای سنگین: در خودروهای دنده اتوماتیک، تعویض به دنده ۲ یا ۱ (L) میتواند کمککننده باشد.
۵. استفاده از مسیرهای خالی و ایمن
استفاده از فضای باز: در صورت امکان، خودرو را به سمت فضای باز یا شانه خاکی جاده هدایت کنید.
اجتناب از مانعها: از برخورد با موانع ثابت مانند دیوار یا درختان خودداری کنید. به چیزهایی که در جلوی شماست، نگاه کنید و از ترافیک سنگین و موانع خطرناک دوری کنید.
۶. کاهش سرعت با استفاده از اصطکاک
ایجاد اصطکاک: اگر جاده پیش روی شما، دارای حاشیه است، بر روی آنها حرکت کنید و فرمان را کمی به چپ و راست جابجا کنید تا در اثر اصطکاک سرعت شما کم شود. کار دیگری که میتوانید انجام دهید، تغییر لاین از سمت چپ جاده به سمت راست و بالعکس میباشد تا سرعت شما در اثر اصطکاک کاهش یابد. البته این کار در سرعت بالا ممکن است باعث واژگونی اتومبیل شود. پس دقت کنید.
۷. توقف ایمن
توقف خودرو: پس از کاهش سرعت، خودرو را به طور ایمن متوقف کنید. از توقف در مکانهای پرخطر مانند تقاطعها و مناطق با دید کم خودداری کنید.
۸. امداد خودرو
تماس با امداد خودرو: پس از متوقف کردن خودرو، با امداد خودرو تماس بگیرید و مشکل را گزارش دهید.
اقدامات اورژانسی در زمان بریدن ترمز خودرو
اگر موارد بالا را انجام دادید، اما خودرو کنترل نشد، میتوانید اقدامات اورژانسی زیر را انجام دهید:
• دنبال محیط باز و خلوت باشید و خودتان را به آن برسانید.
• راننده ماشین جلویی را از وضعیت اورژانسیتان باخبر کنید و بهصورت کنترلشده به خودروی جلویی برخورد کنید. این کار به نظر درست نمیرسد، اما به یاد داشته باشید آسیبهای غیرجانی تحت پوشش بیمه قابل جبران هستند. با این کار در عوض از بروز عارضه جانی پیشگیری میکنید.
• از فشار دادن زیاد ترمز در مواقعی که کار نمیکند بهطور ممتد خودداری کنید. با فاصله زمانی، چندبار دیگر ترمز گرفتن را امتحان کنید.
• اگر هوا بارانی است حتما چراغهای خودرو را روشن کنید و با دنده سنگین حرکت کنید تا خطر بیشتری شما را تهدید نکند.
• خودرو را خاموش نکنید.
نکات پیشگیرانه
بازدید منظم ترمزها: به طور منظم سیستم ترمز خودرو را بررسی و سرویس کنید.
تعویض روغن ترمز: روغن ترمز باید به موقع تعویض شود تا کارایی ترمزها حفظ شود.
چک کردن لنتها: لنتهای ترمز باید در صورت فرسودگی تعویض شوند.
آموزش رانندگی: یادگیری نحوه برخورد با شرایط اضطراری مانند بریدن ترمز میتواند به حفظ ایمنی کمک کند.
محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و استاد بیمارهای ریوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص مصرف قلیانهای اکسیژن: مشابهسازی، الگویی است که مافیای دخانیات در دنیا در حال بهرهبرداری از آن است.
افرادی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) پیچیدهترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی میکنیم
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه میکنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.