کد خبر: ۴۳۰۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸

زنان بیکار از مردان بیشتر شدند

ترکیب بیکاران بهار ۱۴۰۰ به اینگونه تغییر یافته است که با کاهش تعداد بیکاران مرد و افزایش تعداد بیکاران زن، سهم زنان از جامعه بیکاران افزایش یافته است.

به گزارش سرویس اقتصادی مخاطب ۲۴ به نقل از اقتصاد آنلاین، مشاهده کاهش قابل ملاحظه در نرخ بیکاری، ممکن است اینگونه تداعی کند که بازار کار در وضعیت مناسبی قرار گرفته است و عملکرد قابل توجهی در ایجاد اشتغال برای جویندگان کار داشته است، اما بدیهی است که برای تحلیل وضعیت کلی بازار کار باید وضعیت سایر شاخص‌ها و متغیر‌ها خصوصاً نرخ مشارکت در کنار نرخ بیکاری دیده شود.

 

زنان بیکار از مردان بیشتر شدند



بررسی نرخ بیکاری به تفکیک گروه‌های مختلف سنی، نشان می‌دهد که بیشترین میزان نرخ بیکاری مربوط به گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ ساله است. البته نرخ بیکاری این گروه در بهار ۱۴۰۰ نسبت به سایر گروه‌های سنی کاهش بیشتری یافته است؛ بنابراین گرچه نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال همواره از همه بیشتر بوده، اما با سرعت بیشتری هم درحال کاهش است.

بررسی نرخ بیکاری به تفکیک مقاطع تحصیلی، نشان می‌دهد که بیشترین کاهش نرخ بیکاری نسبت به فصل مشابه سال قبل، مربوط به تحصیل کردگان باسواد بدون تحصیلات دانشگاهی بوده است، درحالی که نرخ بیکاری افراد با تحصیلات فوق دیپلم و یا لیسانس نسبت به بهار ۱۳۹۹ به میزان ۱/۰ واحد درصد افزایش داشته است.

البته نرخ بیکاری افراد با تحصیلات فوق دیپلم و لیسانس نسبت به سایر مقاطع تحصیلی همواره در سطح بالاتری قرار داشته است. زیرا در این سطح از سواد، افراد هم مهارت بیشتری نسبت به سطوح پایین‌تر تحصیلی دارند و هم توقعاتشان در مورد ویژگی‌های شغل مورد نظر نسبت به افراد با سطح سواد بالاتر، پایین‌تر است. این دو عامل موجب می‌شود که این گروه از تحصیلکردگان بیشتر از سایر تحصیلکردگان جویای کار باشند. پس بالا بودن نرخ بیکاری این گروه و نیز افزایش نرخ بیکاری آن‌ها در بهار۱۴۰۰ نسبت به فصل مشابه سال قبل لزوما وضعیت بدتر این افراد را در مقایسه با سایران نشان نمی‌دهد.

در بین جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال، روند نرخ بیکاری زنان در مقایسه با مردان، نوسانات بیشتری دارد و این گویای آن است که زنان این رده سنی در مقایسه با مردان نسبت به جست‌وجوی کار و یا عدم جست‌وجوی کار بیشتر مردد هستند و با هر اتفاقی تصمیم خود را تغییر می‌دهند و میزان تغییرشان از وضعیت بیکار به غیرفعال و یا بالعکس شدیدتر از جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله مرد است.

به طور کلی، ترکیب بیکاران بهار ۱۴۰۰ به اینگونه تغییر یافته است که با کاهش تعداد بیکاران مرد و افزایش تعداد بیکاران زن، سهم زنان از جامعه بیکاران افزایش یافته است. همچنین با کاهش کمتر بیکاران بیسواد نسبت به بیکاران باسواد، سهم بیکاران با سواد نیز از کل بیکاران افزایش یافته است. بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی نیز در بهار ۱۴۰۰ نسبت به بهار ۱۳۹۹ افزایش یافته‌اند.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر