کد خبر: ۳۳۵۴
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۴

نیمی از مهندسان عضو نظام مهندسی بیکارند

احمد خرم گفت: اکنون حدود ۵۸۰ هزار مهندس در کشور داریم که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و برای حدود ۱۵۰ هزار نفر آن‌ها فرصت شغلی تعریف شده است.
نیمی از مهندسان عضو نظام مهندسی بیکارند

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: اکنون حدود ۵۸۰ هزار مهندس در کشور داریم که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و برای حدود ۱۵۰ هزار نفر آن‌ها فرصت شغلی تعریف شده است. مابقی بیکار یا در شغل‌های غیرمرتبط فعالیت دارند. مبحث ۲۲ می‌تواند در دو تا پنج سال حداقل ۳۰۰ هزار شغل برای مهندسان ایجاد کند و در نتیجه نرخ بیکاری که در جامعه مهندسین به حدود ۵۰ درصد رسیده را کاهش دهد.

نیمی از مهندسان عضو نظام مهندسی بیکارند
مخاطب ۲۴- خرم در سفر به استان کرمان با هدف حضور در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره جان باختگان زلزله بم گفت: زلزله دی ماه ۱۳۸۲ بم ۴۸ تا ۵۸ هزار کشته برجای گذاشت.

وی زلزله بم را یک زلزله مهیب دانست و بیان کرد: وضعیت به گونه‌ای بود که انجام غسل و خواندن نماز میت امکان‌پذیر نبود.

احمد خرم با یادآوری زلزله‌های مخرب چند دهه اخیر ایران اظهار کرد: زلزله رودبار به بزرگی ۷.۴ ریشتر جان حدود ۴۰ هزار نفر را گرفت و آن زلزله دست کمی از زمین لرزه بم نداشت، اما در بم نقطه‌ای کشته و زخمی داشت، ولی در رودبار در سطح گسترده‌ای خسارات جانی و مالی وارد کرد.

وی با بیان اینکه زلزله کرمانشاه به بزرگی ۷.۳ ریشتر خسارات جانی و مالی زیادی به بار نیاورد، ادامه داد: بزرگی زلزله بم ۶.۶ ریشتر بود و علت تخریب بالای آن در ساخت‌وساز‌های غیر مقاوم و سنتی و بدون نظارت کافی بود.

 



خرم با بیان این مطلب که این زلزله‌ها به نظام مهندسی نهیب زد که به نظارت و مقاوم‌سازی بپردازند، تصریح کرد: نظارت دقیق و حساسیت در اجرای مقررات بسیار تعیین کننده است و اگر یک دهه با دقت بر ساخت و ساز‌ها نظارت دقیق و طراحی درست داشته و مدیران سوری کاری نداشته باشند، وضعیت بسیار بهبود پیدا می‌کند.

وی افزود: در ۲۰ سال گذشته اتفاقات مبارکی در ساخت و ساز افتاده و کیفیت ساختمان‌ها به شدت افزایش پیدا کرده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تشریح آمار تلفات زلزله‌های چند دهه اخیر گفت: ایران در ۴۰ سال گذشته با حدود ۱۰۰ هزار کشته در مقام اول تلفات دنیا قرار داده است و باید به خودمان بیایم هرچند اقدامات زیادی صورت دادیم، اما کار باقیمانده زیادی داریم و سوال این است که آیا نمی‌توانستیم بهتر از این کار کنیم؟ آیا نمی‌توانستیم با شتاب بیشتری به راه حل‌های اصولی برسیم؟ می‌توانستیم و کار‌های مثبت خیلی با آهسته انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به سرعت کار چینی‌ها در ساخت و ساز مقاوم اظهار کرد: اکنون قصد احداث چهار میلیون مسکن داریم که به چینی‌ها متوسل می‌شویم در حالی که ما دانش، تکنیک، بستر و ابزار آن را داریم و در حال حاضر فقط در تهران ۳۰ اسکلت ساز و فلزکار بسیار معتبر داریم که آماده کار کردن هستند بنابراین زمینه ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد تونلی در کشور فراهم است، اما بخش خصوصی نیاز به حمایت دولت دارد.

خرم ساخت مسکن روی گسل را مساله نو ندانست و تصریح کرد: در این سه‌چهار دهه در یک دهه آن ۱۲۷ برج در تهران پروانه ساخت دادیم و ساختیم و اگر زلزله بالای ۶ ریشتر همه این برج‌ها را تخریب می‌کند و عجیب‌تر از آن این است که همه تلاش کردند که این مساله مخفی بماند و به اطلاع مردم نرسد و حداقل باید اصلاح کرد و می‌توان برجی که روی گسل ساخته شده، مقاوم سازی کرد.

وی افزود: این مساله دادن پروانه ساخت از طریق شهرداری تهران روی گسل در دولت مطرح شد منتهی قرار ما این نیست که قانون و مقررات را محکم بگیریم و در زمینه زمین و مسکن و ساختمان از ابتدای انقلاب یک سری تساهل و تسامح دیده می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور درباره مبحث ۲۲ ساختمان نیز گفت: مبحث ۲۲ شامل بهره برداری، نگهداری و تعمیرات می‌شود و تا کنون در کل کشور این مبحث تعطیل بوده است و در دوره هشتم نظام مهندسی ساختمان یک ستاد برای این موضوع تشکیل دادیم و نقشه راه آن را تهیه کردیم و اکنون ۸ استان به صورت پایلوت مسأله مبحث پایلوت کار می‌کنند.

وی از عملیاتی شدن مساله مبحث ۲۲ از ابتدای سال آینده خبر داد و اظهار کرد: نگهداری خوب و تعمیرات به موقع عمر ساختمان را افزایش می‌دهد متأسفانه عمر مفید ساختمان ما از ۳۰ سال در دهه ۵۰ اکنون به حدود ۲۵ سال رسیده است این در حالی است که کشور‌های پیشرفته عمر مفید ساختمان‌ها را به حدود ۱۰۰ سال رسانده‌اند.

خرم بر لزوم دقت در مبانی اصول تاکید کرد و افزود: وقتی کشور صنعتی ساز می‌شود که حداقل ۴۰ درصد ساخت و ساز آن صنعتی ساز باشد، اما اکنون زیر ۵ درصد هستیم و همچنین در ساخت و ساز به روش سنتی باید به مبانی و اصول دقت کنیم.

وی ادامه داد: مبحث ۲۲ علاوه بر اینکه عمر مفید ساختمان را بالا می‌برد و به نگهداری و تعمیرات نیز نظم می‌دهد و سازمان نظام مهندسی ساختمان به این مساله جدی بپردازد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بیان کرد: اکنون حدود ۵۸۰ هزار مهندس در کشور داریم که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و برای حدود ۱۵۰ هزار نفر آن‌ها فرصت شغلی تعریف شده و مابقی بیکار یا در شغل‌های غیرمرتبط فعال دارند و مبحث ۲۲ می‌تواند در دو تا پنج سال حداقل ۳۰۰ هزار شغل برای مهندسان ایجاد کند و در نتیجه نرخ بیکاری که در جامعه مهندسین به حدود ۵۰ درصد رسیده را نجات دهد.

وی در ادامه از طرح جهش مسکن سخن به میان آورد و گفت: طرح جهش مسکن مستلزم مشارکت در زمینه مربوط با بخش خصوصی و مستلزم سپرده‌گذاری دولت و تأمین تسهیلات بیشتر است.

خرم ادامه داد: حق الزحمه خدمات مهندسی در دنیا ۵ تا ۸ درصد است؛ این در حالی است که در ایران کمتر از نیم درصد است.

منبع: مهر

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر