کد خبر: ۴۲۸۷۸
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳

نمایندگان مجلس دوازدهم چقدر هزینه تبلیغات انتخاباتی کردند؟

چند نماینده مجلس هزینه‌کرد‌های انتخاباتی خود در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را اعلام کردند که در این گزارش می‌خوانیم.
نمایندگان مجلس دوازدهم چقدر هزینه تبلیغات انتخاباتی کردند؟

مخاطب۲۴- دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی (۱۱ اسفندماه) سال گذشته برگزار شد که انتخابات در ۲۲ حوزه به دور دوم کشیده شد و ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری این مرحله نیز برگزار شد و با تأیید انتخابات از سوی شورای نگهبان، پرونده دوازدهمین دوره انتخابات مجلس بسته شد.

ازآن‌جایی که شفافیت همواره یکی از مطالبات مردم و شعار‌های منتخبان مجلس شورای اسلامی است، ازاین‌رو در این دوره «قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی» مصوب سال ۱۳۹۸ اجرایی شد.

محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره سامانه شفافیت مالی انتخابات و نحوه کارکرد آن، به تسنیم گفته بود: امسال برای اولین‌بار قانون شفافیت و تأمین منابع مالی تبلیغات انتخابات مجلس مصوب سال ۱۳۹۸ اجرایی می‌شود. ما بر اساس تکلیف قانونی، سامانه مالی انتخابات را رونمایی کردیم که پایگاهی است که نامزد‌ها اطلاعات مالی‌شان را ثبت می‌کنند.

وی در همین باره اضافه کرد: طبق این قانون، نامزد‌ها موظفند منابع اخذشده و دارایی‌هایشان را که برای تبلیغات استفاده می‌کنند، در این سامانه وارد کنند؛ بر اساس قانون چهار هزینه برای نامزد‌ها متصور شده است که باید منابع‌شان را مصروف کنند.

بیشتر بخوانید

به‌گفته دبیر ستاد انتخابات، اموال و دارایی‌های کاندیدا به‌همراه کمکی که از احزاب و گروه‌های سیاسی و اشخاص حقیقی می‌گیرد طبق قانون باید به منظور «برپایی ستاد انتخاباتی»، «تبلیغات مجاز»، «برپایی تجمعات» و همچنین «هزینه حق‌الزحمه عوامل اجرایی» مصرف کند.

اسلامی با بیان اینکه موارد مذکور باید در سامانه شفافیت ثبت شود، اظهار داشت: همچنین یک سقف برای تبلیغات و یا گردش مالی تبلیغات انتخاباتی نامزد‌ها در نظر گرفته شده که متناسب با جمعیت، پراکندگی جغرافیایی و تعداد کرسی نمایندگی در حوزه انتخابیه تعریف شده است.

بنابر این گزارش، تمامی هزینه‌کرد‌های انتخاباتی باید به اسناد مالی مستند باشد و باید منابع مالی و هزینه‌ها از طریق شماره حسابی که از نامزد‌ها در دوران ثبت‌نام اخذ می‌شود، انجام شود.

در ادامه هزینه‌کرد‌های انتخاباتی چند تن از منتخبان مجلس دوازدهم را می‌خوانیم، لازم به ذکر است که برخی از اعداد حدودی و به میلیون تومان است:

ـ جعفر قادری نماینده شیراز حدود ۵۰۰ میلیون
ـ ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد حدود ۴۰۰ میلیون
ـ محمدصالح جوکار نماینده یزد ۵۶۷۸۹۵۱۹۴ میلیون تومان
ـ حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده بم ۴۰۰ میلیون
ـ غلامرضا نوری قزلجه نماینده بستان آباد حدود ۶۰۰ میلیون
ـ احمد راستینه نماینده شهرکرد حدود ۷۴۰ میلیون
ـ بیژن نوباوه‌وطن نماینده تهران ۵۰ میلیون
ـ سید جلیل میرمحمدی نماینده تفت و میبد حدود ۴۸۰ میلیون
ـ حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه نماینده ملایر حدود ۷۵۰ میلیون
ـ حجت‌الاسلام جواد نیک‌بین نماینده کاشمر ۵۶۰ میلیون
ـ آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی شمال ۲۵۰ میلیون
ـ رضا حاجی‌پور نماینده آمل حدود ۸۵۰ میلیون
ـ سلمان اسحاقی نماینده قائنات حدود ۲۳۰ میلیون تومان

همچنین برخی از منتخبان مجلس دوازدهم از جمله علیرضا عباسی منتخب مردم کرج و عضو فعلی کمیسیون کشاورزی مجلس درباره هزینه‌کرد‌های انتخاباتی خود گفت: در این دوره ۴۷ میلیون و هفتصد هزار تومان هزینه انتخاباتی کرده‌ام که این هزینه‌کرد طبق حسابی که باید بر اساس قانون معرفی می‌کردیم انجام شده است.

نماینده کرج عنوان کرد: برای دوره یازدهم نیز ۱۳ میلیون هزینه انتخاباتی داشتم که این نیز اعلام عمومی شده بود و اموال و دارایی خود را در این دوره و دوره قبل نیز به قوه قضائیه اعلام کردم و همه این موارد رسانه‌ای هم شده است تا رأی‌دهندگان و مردم هم در جریان آن قرار گیرند.

روح‌الله متفکر آزاد منتخب مردم تبریز و عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در گفتگو با تسنیم، عنوان کرد: در دوره دوازدهم ۳۷۴ میلیون و چهارصد و هفتاد و یک هزار تومان برای تبلیغات انتخابات هزینه کردم و در دوره قبل نیز ۱۵۸ میلیون تومان هزینه شد که از محل پس‌انداز‌های شخصی و خانوادگی و کمک‌های مردمی بود و اسپانسری نداشتم.

منتخب مردم تبریز در مجلس دوازدهم گفت: علاوه بر اینکه باید هزینه‌کرد‌های انتخاباتی و میزان اموال و دارایی‌ها در اول و آخر دوره نمایندگی طبق قانون به قوه قضائیه اعلام شود، در راستای شفافیت به رأی‌دهندگان و مردم نیز اعلام شود که این موضوع به سالم‌سازی انتخابات کمک می‌کند.

همچنین میثم ظهوریان منتخب مردم مشهد و کلات نیز عنوان کرد که برای انتخابات ۲۵۰ میلیون هزینه کرده که آن را به‌صورت شفاف اعلام کرده است.

علاوه بر این روح‌الله نجابت نماینده و منتخب مردم فارس در مجلس نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از هزینه‌کرد ۲۶۰ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان خبر داده بود و علی‌اصغر نخعی منتخب مردم مشهد و کلات نیز هزینه‌های انتخاباتی خود را اعلام عمومی کرده است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
بابک زنجانی از اتوبوس‌های فوق لاکچریش رونمایی کرد+ فیلم بابک زنجانی از اتوبوس‌های فوق لاکچریش رونمایی کرد+ فیلم
اتوبوس‌های تازه‌ای که به نام بابک زنجانی شناخته می‌شوند، به‌زودی به ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور افزوده خواهند شد؛ اقدامی که می‌تواند بخشی از نیاز‌های این حوزه را پوشش دهد و تحولی در خدمات‌رسانی ایجاد کند.
رئیس جمهور وارد بندرعباس شد+ فیلم رئیس جمهور وارد بندرعباس شد+ فیلم
رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان در نهمین سفر استانی خود وارد بندرعباس شد و در جمع مردم هرمزگان بر ضرورت توجه به تربیت نسل آینده و اصلاح شیوه‌های مدیریتی تأکید کرد.
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر