کد خبر: ۴۲۲۲۸
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۴

از سویه‌های کرونا جدید چه می‌دانیم؟

سویه‌های کرونا جدید اخیرا در میان مردم تشخیص داده شده و افراد زیادی به انواع آن مبتلا شده‌اند. دانشمندان درباره کرونا تازه چه می‌گویند؟
از سویه‌های کرونا جدید چه می‌دانیم؟

مخاطب ۲۴- یک خانواده کاملا جدید از سویه‌های مختلف COVID-۱۹ به وجود آمده و همین حالا هم در اطراف ما به حیات خود ادامه می‌دهند. در میان این سویه‌های کرونا، حداقل یک مورد وجود دارد که برای برنده شدن از نظر میزان انتقال به میزبان انسانی، تلاش بیشتری از خودش نشان می‌دهد.

به این سویه‌های جدید، همچنین FLiRT گفته می‌شود که در ادامه بیشتر به معرفی و تحلیل رفتارشان می‌پردازیم. با گجت نیوز همراه شوید و از بیماری‌های جدید این ویروس موذی و آشنا دور بمانید.

سویه‌های جدید کرونا از کجا آمده‌اند؟
شاید در ابتدا فکر کنید که همیشه صحبت از یک سویه جدید COVID است؛ باید بگوییم که تا حدودی هم درست فکر می‌کنید. ماهیت ویروس همین است و به طور دائمی خودش را تغییر می‌دهد تا تکامل بیشتری پیدا کند. آخرین یافته‌هایی که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) در این باره منتشر کرده‌اند، به سویه‌های متعدد COVID اشاره دارند. ظاهرا این سویه‌های کرونا تازه از نسل همان او میکرون هستند که حدودا دو سال پیش همه گیر شده بود.

سویه‌های کرونا جدید که تلاش می‌کنند به میهمانی پاندمی COVID بپیوندند، نسخه‌های مشتق شده از JN.۱ شناخته می‌شوند. این سویه، در ابتدای سال ۲۰۲۴ به عنوان همه گیرترین نسخه از ویروس کرونا در سر تا سر جهان معرفی شد. حالا چند ماه از آغاز سال میلادی گذشته؛ اما هنوز هم بر اساس گزارش‌های پزشکی اکثریت نمونه‌های مبتلا به همین سویه تعلق دارد.
دانشمندان چه می‌گویند؟
اریک توپول، دانشمند پزشک از موسسه تحقیقاتی اسکریپز، در جدیدترین مقاله از خبرنامه اختصاصی‌اش تحت عنوان Ground Truth توضیحاتی ارائه داد. بر اساس ادعای او، جدیدترین سویه در پروتئین اسپایک خود جهش‌هایی داشته است. در یکی از موقعیت‌ها، آمینواسیدی که برچسب F داشت با آمینواسید دیگری عوض که در ابتدا با برچسب L شناخته می‌شد. در یک موقعیت دیگر هم آمینواسید F به آمینواسید T تبدیل شد. حالا اگر این حروف را در کنار هم قرار دهید، همان کلمه FLiRT به وجود می‌آید که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم.

به نظر می‌رسد یکی از اعضای خانواده FLiRT که تحت عنوان KP.۲ در آزمایشگاه شناخته می‌شود، در حال حاضر پیشرو باشد. مدل سازی CDC در این باره بیان می‌کند که در میان سویه‌های کرونا تازه، همین KP.۲ می‌تواند عامل یک چهارم از سرایت‌های اخیر باشد. حالا پرسشی که پیش می‌آید این است؛ باید نگران این کرونا جدید باشیم؟

توپول به خبرگزاری Time در این باره گفت که انتظار ندارد موج بزرگی از بیماری در اثر ابتلا به این سویه در میان افراد به وجود آید. از نظر او، ابتلا به KP.۲ احتمالا در حد یک موج کوچک خواهد بود.

دانشمندان ژاپنی هم در همین زمینه پژوهشی انجام داده‌اند که در مرحله پیش انتشار قرار دارد و هنوز به تایید رسمی نرسیده. نکته مهم درباره پژوهش شرقی، تایید همان ادعای قبلی است. نویسندگان این مطالعه هم می‌گویند که میزان بیماری زایی سویه KP.۲ به شکل معناداری کمتر از JN.۱ خواهد بود.

برخلاف کاهش در شدت ابتلا، نویسندگان این مطالعه می‌گویند که KP.۲ قادر است آسان‌تر از JN.۱ منتشر شود. همچنین شاید این سویه جدید در مقابل پاسخ‌های سیستم ایمنی میزبان در اثر دریافت واکسن‌ها و درگیری‌های قبلی، مقاومت بیشتری نشان دهد.

بار دیگر تاکید می‌کنیم که مقاله دانشمندان ژاپنی هنوز به طور رسمی منتشر نشده؛ اما همچنان ارزش یافته‌های آن بالا است و مقامات بخش سلامت و پزشکی باید به آن توجه ویژه نشان دهند. اهمیت این مساله زمانی مشخص می‌شود که توجه کنیم زمان زیادی از دریافت واکسن اولیه و دوز یادآور آن گذشته و حالا بیشتر در معرض ابتلا قرار داریم.

اهمیت واکسن کرونا در پیشگیری از ابتلا
سویه‌های کرونا جدید

سازمان جهانی سلامت هم اخیرا بیانیه‌ای در همین زمینه منتشر کرد. با توجه به بیانیه WHO، واکسن‌های آینده COVID-۱۹ با تاکید بر JN.۱ و سویه‌های مختلف آن توسعه پیدا می‌کنند و عرضه می‌شوند. آن‌ها رسما قبول کرده‌اند که «زمان، جهش‌های خاص و مشخصات پادتنی و همچنین تاثیر احتمالی این سویه‌های کرونا جدید بر سلامت جهانی هنوز نامشخص است». البته بر اساس داده‌هایی که در دسترس قرار دارد، سازمان سلامت جهانی معتقد است که توجه به مبارزه با JN.۱ می‌تواند امیدبخش باشد.

واکسن‌ها تنها زمانی می‌توانند اثربخش باشند که افراد از آن‌ها استفاده کنند! مجله آنلاین Nature Medicine هفته گذشته یک مقاله جدید درباره واکسن منتشر کرد. این مقاله بیان می‌کند که اعتماد به واکسن هم هنوز نمی‌تواند خیال ما را در مقابل از بین رفتن پاندمی به طور کامل آسوده سازد.

ایمن المهندس، نویسنده ارشد این مقاله، در بیانیه‌ای گفت:

در حالی که هنوز درباره عوارض ناشی از پاندمی قبلی میان افراد مبتلا شده نگرانی‌هایی داریم، باید به ایمنی سازی هم توجه ویژه نشان دهیم. ما باید در جهت توسعه پذیرش واکسن از طرف مردم تلاش کنیم تا نسل تازه واکسن‌های ضد کرونا را هم بپذیرند. باید پیام‌های هدفمند طراحی کنیم و از کانال‌های مورد اعتماد عمومی آن‌ها را به مردم در سر تا سر جهان برسانیم تا میزان دریافت داوطلبانه واکسن سویه‌های کرونا جدید افزایش پیدا کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون
تصور کنید با هر قدم، نه تنها به مقصدتان نزدیک می‌شوید، بلکه به قلبی قوی‌تر و رگ‌هایی آرام‌تر دست می‌یابید. پیاده روی، این فعالیت ساده و در دسترس، قدرتی شگفت انگیز در کاهش فشار خون و ارتقای سلامت کلی شما دارد.
پنج مقصد امن برای پول‌هایی که نمی‌خواهید بسوزند پنج مقصد امن برای پول‌هایی که نمی‌خواهید بسوزند
حمله هوایی رژیم اسرائیل به کشورمان ایران یک تجربه غیرمنتظره بود که مهمترین اولویت برای هرکس حفظ جان در شرایطی بود که سرو صدا‌های عجیب برخورد موشک یا مقابله پدافندی ایران شنیده می‌شد. اما امنیت مالی نیزمساله مهمی است.
تنهایی عمیق دختران خطرناک است تنهایی عمیق دختران خطرناک است
گزارش سازمان بهداشت جهانی شیوع بی‌سابقه تنهایی و انزوای اجتماعی در میان دختران نوجوان را بررسی کرد.
دستیار ایرانی ایلان ماسک دستیار ایرانی ایلان ماسک
دستیار دیرینه ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، اغلب توسط کارمندان تسلا به عنوان فردی که قادر به تأثیرگذاری بر تصمیمات رهبر غول فناوری آمریکایی است و اغلب از طرف او عمل می‌کند، شناخته می‌شود.
ماجرای دستگیری پدر زن نوید محمدزاده چه بود؟ ماجرای دستگیری پدر زن نوید محمدزاده چه بود؟
ارگان رسانه‌ای سپاه پاسداران نوشت ساعاتی پیش غفور حسینی پدرزن نوید محمدزاده با ارائه مدارک اقامتی خود آزاد شد.
علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟ علی دایی سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
مدیران باشگاه پرسپولیس قصد دارند با علی دایی برای نشستن روی نیمکت این تیم مذاکره کنند.
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد
بنابر اعلام شرکت مخابرات ایران، مبلغ آبونمان برای مشترکان خانگی بر اساس منطقه جغرافیایی متفاوت است؛ مشترکان در تهران و کلان‌شهر‌ها باید ماهانه ۳۰ هزار تومان، در مراکز استان‌ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر شهر‌ها ۱۷ هزار تومان پرداخت کنند. این بدان معناست که حتی در صورت‌عدم استفاده از تلفن ثابت، این مبلغ به عنوان حق اشتراک باید پرداخت شود.
برگزیده
اختلال اینترنت ناشی از حملات خارجی است اختلال اینترنت ناشی از حملات خارجی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس گزارش مراجع ذی‌ربط، اختلالات اخیر در اینترنت، ناشی از حملات خارجی است که مراجع امنیتی و اطلاعاتی با حساسیت کامل در حال بررسی آن هستند.
آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون آثار شگفت انگیز کاهش فشار خون
تصور کنید با هر قدم، نه تنها به مقصدتان نزدیک می‌شوید، بلکه به قلبی قوی‌تر و رگ‌هایی آرام‌تر دست می‌یابید. پیاده روی، این فعالیت ساده و در دسترس، قدرتی شگفت انگیز در کاهش فشار خون و ارتقای سلامت کلی شما دارد.
چرا مادر سردار باقری شرمنده بود؟ چرا مادر سردار باقری شرمنده بود؟
مادر شهیدان حسن و محمد باقری چند سال قبل در گفت‌وگویی از شرمندگی خود در برابر مادران شهدا سخن گفت: وقتی مادرانی هستند که مثلاً ۲ شهید یا سه شهید داده‌اند واقعاً انسان پیش آنها خیلی شرمنده است.
صفحه خبر بالای تصاویر