کد خبر: ۴۲۱۹۶
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵

پلیس باید"لباس‌های نامتعارف"در مغازه‌ها را جمع‌آوری کند؟

از آنجایی که کنترل و نظارت اماکن عمومی واحدهای صنفی و شرکت‌های خصوصی در راستای ایجاد نظم و امنیت جامعه و همچنین پیشگیری از جرائم و تخلفات صنفی و آشنائی آنان با حقوق شهروندی از اهمیت و ویژگی های خاصی برخوردار است، نظارت بر اماکن عمومی برابر قانون بر عهده "فراجا" گذاشته شده است.
پلیس باید لباس‌های نامتعارف در مغازه‌ها را جمع‌آوری کند؟

مخاطب ۲۴- پلیس نیز بر مبنای قانون برای انجام وظیفه مذکور "اداره نظارت بر اماکن عمومی" را که یکی از مجموعه‌های پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فراجا است را در ساختار خود پیش‌بینی کرده است که وظیفه نظارت و بازرسی و کنترل بر اماکن عمومی را برابر قوانین و مقررات بر عهده می‌گیرد.

به منظور آشنایی بیشتر با این پلیس به سراغ سردار علی نوروزی؛ رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا رفتیم و با این مقام انتظامی به گفتگو نشستیم:
پلیس اماکن از چه زمانی ایجاد شده است؟

پلیس نظارت بر اماکن از زمان پیدایش پلیس در کشور تشکیل شد و در قالب‌های مختلف فعالیت می‌کرده است؛ این پلیس برابر ماده ۴ قانون فراجا بند ۱۴ بر تمامی امکنه‌های عمومی نظارت دارد.

وظیفه اصلی پلیس نظارت بر اماکن عمومی به صورت مشخص چسیت؟

همان طور که از اسم پلیس نظارت بر اماکن عمومی مشخص است، این پلیس بر تمامی امکنه‌هایی که عمومی محسوب می‌شوند همانند هتل‌ها، واحد‌های صنفی، تالارها، خانه مسافر، سالن اجتماعات، سالن همایش، مراکز تولیدی و .. (چه خصوصی و چه عمومی) نظارت دارد.

پلیس اماکن بر چه واحد‌هایی نظارت دارد؟

در واقع پلیس نظارت بر اماکن عمومی وظیفه "آشکار‌سازی" دارد؛ گرچه قانون وظیفه شناسایی واحد‌های صنفی یا هر کسب و کار غیرمجاز دیگر را بر عهده "تشکل‌های صنفی" گذاشته است، اما پلیس نظارت بر اماکن عمومی بر اساس وظایفی که دارد بر تمامی کسب و کار‌ها این نظارت را انجام می‌دهد.
تسنیم: نظارت پلیس بر واحد‌ها به چه صورت است؟

پلیس بر اساس ضوابط دو نوع نظارت "پیشین" و "پسین" دارد؛ نظارت پیشین مربوط به صنوفی است که تاییده‌های لازم را برای کسب و کارشان گرفته‌اند و نظارت پسین مربوط به تمامی کسب و کار‌ها می‌شود.

آیا پلیس اماکن بر کسب‌وکار‌های مجازی هم نظارت می‌کند؟

بله؛ نظارت پلیس اماکن در فضای مجازی دو نوع است؛ یک نظارت بر کسب و کار‌های اینترنتی و دو نظارت بر تبلیغات کسب و کار‌ها در فضای مجازی؛ برخی از کسب و کار‌ها هستند که به صورت حقیقی در حال فعالیت هستند و مجوز دارند و از فضای مجازی برای تبلیغات محصولاتشان استفاده می‌کنند که پلیس در اینجا جدا از نظارت محل کسب به تبلیغات‌های فضای مجازی این کسب و کار‌ها هم نظارت دارد.

همچنین برخی از کسب و کار‌ها ذاتاً مجازی و اینترنتی هستند که پلیس اماکن در اینجا هم به خود این کسب و کار‌ها و محصولاتی که به فروش می‌رسانند، نظارت دارد.
آیا پلیس اماکن به محصولی که در مغازه‌ها هم به فروش می‌رسد نظارتی دارد؟

بله؛ قانونگذار در بحث نظارت بر واحد‌های فعال صنفی که به مردم خدمات می‌دهند مشخص شده کرده است که پلیس بر اساس این قانون باید بر محصولات این مغازه‌ها نظارت کند.

پس چرا در برخی از مغازه‌ها شاهد فروش "پوشاک نامتعارف" و خلاف عرف جامعه هستیم؟

در رابطه با پوشاک چند مشکل اساسی وجود دارد که البته بار‌ها هم اعلام کردیم تا افرادی که متولیان امر هستند این موضوع را پیگیری کنند؛ متولیان پوشاک در ایران متعدد است و گفتمان واحد در این زمینه وجود ندارد.

به عنوان مثال برای پوشاک یک تشکل بزرگ مثل اتحادیه پوشاک وجود دارد و قانون برای این اتحادیه یک وظایفی تعیین کرده است، اما مشاهده می‌کنیم که در کنار این اتحادیه، یک انجمن دیگر به اسم تولیدکنندگان، یک انجمن صادرکنندگان، یک اتحادیه کش‌بافان و ... که در مجموع ۷ تشکل یا کانون می‌شود هم فعال هستند و در این حوزه صاحب نظرند.

در نتیجه وقتی بازیگران متعدد می‌شود یک گفتمان واحد برای نظارت بر این لباس وجود ندارد و چندگانگی به وجود می‌آید! برخی از فعالان در این صنف هم با استفاده از همین خلاها، تولیداتی را انجام می‌دهند که در کف بازار مشاهده می‌کنیم.
تسنیم: چرا پوشاک و لباس‌های نامتعارف در مغازه‌ها را پلیس جمع‌آوری نمی‌کند؟

پلیس نظارت بر اماکن عمومی مسوولیت دارد کالایی که قاچاق، غیراستاندارد و نامتعارف است را جمع آوری کند، اما باز در قانونی می‌بینم که قانونگذار گفته است در صورت مشاهده توزیع لباس‌های نامتعارف در مغازه‌ها یا حتی اصلاح ویترین‌ها پلیس به عنوان پشتیبان عمل کند.

یعنی در ابتدا صنف و اتحادیه مربوطه باید به آن واحد صنفی متخلف تذکر دهند و از او بخواهند تا طبق قانون عمل کند. اگر مغازه به اخطار صنف مربوطه تمکین نکرد در آنجا صنف به پلیس موضوع را اطلاع داده و از پلیس می‌خواهد تا به موضوع ورود کند!

یعنی پلیس نظارت بر اماکن عمومی طبق قانونی نمی‌تواند مستقیم و یکباره با صنوف متخلف برخورد کند مگر آنکه آن تخلف "دربرگیری بسیاری داشته باشد" و نیاز باشد تا پلیس به صورت مستقیم به آن ورود کند؛ در واقع پلیس اماکن سرریز کوتاهی دستگاه‌ها و تشکل‌ها را باید جواب دهد.

آیا پلیس اماکن بر تبلیغات اصناف هم نظارت دارد؟

بله؛ تمامی تبلیغات اصناف چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی رصد می‌شود؛ به عنوان مثال یک شرکت تبلیغات زیرزمینی شناسایی شده است که تبلیغات نامتعارف برای برخی از صنوف تولید کرده است که پلیس آن‌ها را شناسایی و با آن‌ها برخورد لازم را انجام داده است.

برچسب ها: اصناف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال ۱۴۰۴ تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال ۱۴۰۴
۸ درصد از مشترکان بین ۱.۵ تا ۲.۵ برابر الگو برق مصرف می‌کنند که سهم آنها از کل مصرف، ۲۰ درصد است. در این میان، تنها ۲ درصد از مشترکان خانگی با مصرف بیش از ۲.۵ برابر الگو، به تنهایی ۱۰ درصد از مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص داده‌اند، آماری که نشان دهنده توزیع نامتعادل مصرف برق و نقش مشترکان پرمصرف در افزایش بار شبکه است.
پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد
سهیل مقدم، فرزند سیروس مقدم و الهام غفوری، در کنار تجربه بازیگری در فصل هفتم سریال پایتخت، سابقه حضور در پشت صحنه سریال‌های تلویزیونی همچون "تا ثریا" را نیز به‌عنوان دستیار کارگردان دارد
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان رونالدو سفیر جایگاه جهانی عربستان
ماجد الجمعان، مدیر عامل باشگاه النصر، تجربه همکاری با کریستیانو رونالدو را ساده‌تر از آنچه تصورش را داشت توصیف کرد.
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
برگزیده
ماجرای پیدا شدن سر ستون تخت جمشید کنار جاده ماجرای پیدا شدن سر ستون تخت جمشید کنار جاده
هیچ سنگ یا قطعه‌ای از تخت جمشید جدا نشده و یا سقوط نکرده است، بلکه محوطه میان تخت جمشید و نقش رستم، محدوده شهر پارسه قدیم است و آثار سطحی و زیرسطحی باستانی بسیاری در آن وجود دارد. این تکه سنگ یکی از همین آثار باستانی است که بخشی از آن به مرور زمان بیرون آمده و توسط فرد یابنده، مشاهده و بیرون کشیده شده است و به این شکل نیست که تکه سنگی از مجموعه تخت جمشید جدا شده باشد.
ثبت نام آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا آغاز می‌شود ثبت نام آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا آغاز می‌شود
سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان (سمپاد) و مدارس نمونه دولتی اعلام کردند که ثبت نام برای آزمون ورودی پایه هفتم و دهم این مدارس از فردا، شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ آغاز و تا جمعه ۲۲ فروردین ادامه خواهد داشت.
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر