کد خبر: ۴۱۹۲۸
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۶

برای مروجین بی‌حجابی رده‌های مختلف مجازات در نظر گرفته شده است

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون جدید حجاب رده‌های مختلف بی‌حجابی مشخص شده است و متناسب با جایگاه و شهرت، مجازات مروجین بی‌حجابی تعیین خواهد شد.
برای مروجین بی‌حجابی رده‌های مختلف مجازات در نظر گرفته شده است

مخاطب ۲۴- امیرحسین بانکی‌پور نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست علمی «عفاف و حجاب؛ الزامات هم‌سویی در حکمرانی» درباره قوانین و لایحه حجاب توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: ما در لایحه‌ای که داریم کاری می‌کنیم که کسی مجرم فرض نشده و سابقه دار نشود و کرامت افراد حفظ شود. جریمه هم به گونه‌ای است که جنبه کیفری ندارد، تدبیر ما این است که با دو بار جریمه که بار اول در صورت تکرار دریافت خواهد شد این را به درستی حل کنیم. مگر کسی که اصرار دارد یا سرمنشا این رفتار است که باید کیفری شود.

وی افزود: در قانون گذشته رده‌های مختلف بی‌حجابی مشخص نبود. سلبریتی‌ها، مدیران، افراد مشهور، کارمندان دولت و کسانی که با خارج از کشور در ارتباطند و به طور کلی مروجین بی‌حجابی در لایحه حجاب احکام متفاوتی خواهند داشت.

بانکی‌پور ادامه داد: احکام باید بازدارندگی داشته باشند. مثلاً در مورد سلبریتی‌ها بعد از کلی هزینه اجتماعی و درگیر کردن پلیس با جریمه خیلی کمی آزاد می‌شوند. از این رو باید در حوزه مجازات‌ها قوانین جدید داشته باشیم.

او درباره اعتراضات برخی از انقلابی‌ها گفت: اینکه می‌گویند برجام فرهنگی امضا کرده‌اید، تفکرات اشتباهی است؛ ما قانون حجاب داشتیم، ولی مجازات آن مشخص و بازدارنده و عادلانه نیست. مهم‌تر از مجازات بحث‌های فرهنگی و اقتصادی است و زیرساخت‌های مغازه‌ها، مال‌ها پاساژ‌ها در قانون دیده شده است. قانون حجاب که از اول انقلاب بود، ولی از نظر مجازات و وظایف دستگاهی لازم الاجرا بود، ولی ضمانت اجرایی نداشت.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: حجاب ابعاد گسترده‌ای دارد و نیاز به قانون جامع در مورد آن وجود داشت، اما زمینه اجتماعی آن وجود نداشت. اما در این دو سال پیرو اتفاقات در حوزه حجاب زمینه فراهم شد. اتفاق نظر تمام قوه‌ها و دولت و دیگران با این لایحه موافق بودند و این لایحه نوعی خرد جمعی به همراه داشته است.

بانکی‌پور، نماینده مجلس در ادامه گفت: در حال حاضر موارد اصلاحی شورای نگهبان رفع شده که منتظر تأیید شورای نگهبان است و بعد از آن ابلاغ خواهد شد.

کشف حجاب سازمان یافته، ترویج بی‌حجابی توسط سلبریتی‌ها و فعالان فضای مجازی مجازات سنگین خواهد داشت

وی در مورد کشف حجاب سازمان‌یافته و ارتباط با خارجی‌ها اظهار داشت: ترویج به کشف حجاب در ازای دریافت پول و سازمان‌یافته که فراجا به خوبی توانسته در شناسایی این‌گونه افراد عمل کند، حبس درجه ۴ و جریمه نقدی خواهد داشت. البته مصادیق دیگر مانند سلبریتی‌ها و مروجان بی‌حجابی که با خارج ارتباط ندارند و نیز فعالان فضای مجازی و بلاگر‌ها نیز با جریمه سنگین مواجه خواهند شد؛ که بستن صفحات مجازی، ممنوع‌الخروجی و دیگر مجازات‌ها را در پی دارد. این‌ها بخش اصلی قانون است.

وی افزود: نکته این است که ما به حریم خصوصی افراد کار نداریم این قوانین فقط مرتبط با انظار عمومی است که فضای مجازی هم شامل آن است. به صفحات شخصی خصوصی کاری نداریم.

این نماینده مجلس در ادامه اظهار داشت: شرکت‌های خصوصی هم از این نظر مانند انظار عمومی هستند. اگر تخلف آن‌ها محرز شود در تمدید آن با مشکل مواجه خواهند شد.

او درباره سلبریتی‌ها و برخورد با آن‌ها گفت: هرگاه شخصی دارای شهرت یا تأثیرگذاری اجتماعی باشد، سلبریتی، اینفلوئنسر یا افرادی که شهرت سیاسی و فرهنگی دارد، تخلفی در زمینه حجاب و بی‌حجابی داشته باشد، قطعاً جرمش با شهروند عادی فرق دارد و متفاوت است؛ مجازات مدیران و خانواده آن‌ها با مردم عادی در این قانون جدید متفاوت است.

وی در ادامه گفت: برای این افراد دو دسته قانون داریم که من دسته ضعیف‌تر را اعلام می‌کنم. اگر تنها مرتکب جرم بی‌حجابی در خیابان و فضای مجازی شوند، علاوه بر محکومیت به پرداخت حداکثر جریمه نقدی درجه سه، یا یک تا سه درصد از سهام موجود بانکی، اموال منقول و غیر منقول به محرومیت از شغل تا ۳ ماه، ممنوعیت از خروج کشور تا دو سال و محرومیت فعالیت فضای مجازی و لغو معافیت مالی تا دو سال را خواهند داشت. البته اگر ترویج بی‌حجابی هم داشته باشند قطعاً مجازات خواهند شد که جریمه آن متفاوت است.

این نماینده مجلس درباره فعالیت‌های فرهنگی مشاهیر در رسانه‌ها و فرصت‌ها و تهدیدات آن‌ها اظهار داشت: در هالیوود هم سلبریتی‌ها باید تضمین بدهند و محدودیت‌هایی را باید رعایت کند. اگر سلبریتی‌ها را درست مدیریت کنیم می‌توانیم به عنوان فرصت از آن‌ها استفاده کنیم. باید از آن‌ها تضامین جدی بگیریم تا تبدیل به تهدید برای نظام نشود.

شیوه‌های متفاوت نظارت و ارزیابی نهاد‌های متولی

بانکی‌پور درباره نحوه شناسایی افراد رهگذر با دوربین‌ها هم توضیح داد: تمام دوربین‌های دستگاه‌های اداری خصوصی و دولتی، پاساژ‌ها موظف شده‌اند که به سامانه فراجا متصل شوند. این برای همه جرایم از جمله دزدی‌ها و درگیری‌ها است. غیر از آن افراد موثق فراجا هستند که به عنوان طرح ناظر فعالیت خواهند کرد.

وی در رابطه با وظایف دستگاه‌های متولی گفت: باید برنامه اقدام سالیانه هر دستگاه و شاخص اثر بخشی و ارزیابی خود را به وزارت کشور تحویل بدهد تا مصوب شود. علاوه بر آن هر ساله باید گزارش اقدامات خود را هم تحویل دهد.

بانکی‌پور در پایان بر ضرورت کار‌های فرهنگی تاکید کرد و خاطر نشان کرد: باید این را در نظر بگیریم که اکثر تولیدات فرهنگی ما از سیسمونی تا اسباب‌بازی، کیف مدرسه و لوازم‌التحریر همه مروج بی‌حجابی هستند و ما در حد یک تراکت کار حجاب انجام می‌دهیم، باید به لحاظ فرهنگی کاری کنیم که در دراز مدت اصلاح سبک زندگی داشته باشیم.

برچسب ها: نماینده مجلس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر