مخاطب ۲۴- ایلان ماسک مدیر ارشد اجرایی اسپیس ایکس در بیست و هفتمین کنفرانس سالانه انستیتو میلکن، بخش زیادی از سخنرانی خود را به مزایای هوش مصنوعی اختصاص داد. او در کنفرانس در پاسخ به نقش این فناوری در زندگی روزمره انسانها گفت: هوش مصنوعی حقیقت یاب میتواند تمدن بشر را پرورش دهد.
اما هنگامیکه از او درباره نقش هوش مصنوعی در سرعت بخشیدن به فعالیت هایش در زمینه اکتشافات فضایی سوال شد، اشتیاق کمتری نسبت به این فناوری نشان داد. او در پاسخ به این سوال گفت: نکته عجیب اینجاست که یکی از حوزههایی که تقریبا هیچ نوعی از هوش مصنوعی در آن استفاده نشده، اکتشافات فضایی است؛ بنابراین اسپیس ایکس هم از هیچ نوع هوش مصنوعی استفاده نمیکند، استارلینک هم از این فناوری استفاده نمیکند. من مخالف استفاده از آن نیستم. اما کاربردی برای آن نیافته ایم.
او در ادامه افزود: مشغول آزمایش مدلهای زبانی هوش مصنوعی است و از آنها سوالاتی درباره فضا میپرسد، اما پاسخهای این سیستمها نا امید کننده است. با ایجاد هر نسخه یا ارتقایی در هوش مصنوعی من سوالاتی درباره «پارادوکس فرمی»، طراحی موتور موشک ها، فرایندهای الکتروشیمیایی و ... میپرسم. هوش مصنوعی در پاسخ دادن به این سوالات عملکرد وحشتناکی دارد.
پارادوکس فرمی به عدم مشاهده تمدنهای فرازمینی در کیهان اشاره دارد در حالی که طبق تخمینهای دیگر پیشبینی میشود، بتوان تعداد زیادی از این تمدن هوشمند فرازمینی در کهکشان یافت.
هرچند ایلان ماسک درباره استفاده از هوش مصنوعی در اکتشافات فضایی مردد است، اما همچنان از طریق استارت آپ xAI خود، سرمایه گذاری کلانی در توسعه هوش مصنوعی انجام داده است در این پروژه از هوش مصنوعی برای سرعت بخشیدن به اکتشافات علمی انسان استفاده میشود.