مخاطب ۲۴- بورس تهران نتوانست چهار روز متوالی صعودی باقی بماند و در معاملات امروز با کاهش در شاخصهای کل روبرو شد. البته شاخص کل هموزن امروز هم روندی صعودی داشت که نشان میدهد بازهم سهامداران خرد به سمت نمادهای کوچک بورسی در حرکت هستند.
خبرهایی از مجلس برای بازار سرمایه امروز مخابره شد که نشان میداد یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسیده است و گفته میشود که این موضوع در دستور کار روزهای آینده مجلسی باشد.
همچنین گفته میشود در این روزها بیش از ۱۲ شرکت تامین سرمایه به وزیر اقتصاد در خصوص بند س بوجه ۱۴۰۳ اعتراض کردند و پیامدهای زیانبار این بند را به این وزارتخانه اعلام کردهاند.
بانکیهای بورس قرمزپوش شدند
بورس تهران بعد از ظهر روز شنبه با اعلام خریداران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس همراه بود. شش بانکی که ۸۵ درصد از سهام باشگاه پرسپولیس تهران را مالک شدند؛ روز یکشنبه با روندهای معاملاتی متفاوتی همراه بودند، اما با نهایی شدن معامله سهام این باشگاه در روز دوشنبه، شاهد ریزش قیمت سهام بانکهای خریدار پرسپولیس بودیم.
بانک شهر که با تملک ۳۰ درصدی، بیشترین میزان مالکیت پرسپولیس را به دست آورد؛ دیروز با خروج جریان پول حقیقی از سهام خود، در کنار ریزش ۳۲ صدم درصدی قیمت پایانی سهام وشهر مواجه بود.
سهام دو بانک ملت و تجارت که هر کدام ۲۰ درصد از مالکیت پرسپولیس را به دست آوردند؛ با وجود افزایش مالکیت حقیقی، شاهد کاهش قیمت بودند.
دو بانک صادرات و اقتصاد نوین نیز که هرکدام ۵ درصد از سهام پرسپولیس را خریداری کردند نیز، با کاهش قیمت و خروج جریان پول حقیقی مواجه بودند و بانک رفاه نیز با توقف نماد خود در بازار پایه زرد فرابورس مواجه است.
نکته قابل توجه دیگر در روند قیمتی سهام این پنج بانک، افزایش قیمت یک دست آنها در روز یکشنبه بوده که با نهایی شدن معامله سهام پرسپولیس معکوس شد.
وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: نمادهای شاخص ساز بازار سرمایه به دلیل عملکرد منفی حقوقیها این روزها با عدم استقبال سهامداران روبرو شدهاند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: روندی که امروز معاملات به خود گرفت نشان داد هنوز سهامداران اطمینان صددرصدی یه بازار نداشته و به سمت نمادهای کوچک بدون بازارگردان و شرکت حقوقی تمایل دارند.
وی افزود: البته نباید از این موضوع غافل شد که شاخص در حال واکنش به سقف کانال صعودی است که مدتها است با آن دست و پنجه نرم میکند.
جعفری تاکید کرد: این محدوده با واکنشهایی در طول یک سال و نیم گذشته همراه بوده است و به نظر میرسد شاخص و سهامداران برای شکست این مقاومت کمی تردید دارند و هنوز به جمع بندی نرسیدهاند.
حرکت خلاف جهت شاخصهای بورس
در پایان معاملات روز سهشنبه چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس ۱۳ هزار و ۴۲۱ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۳۸۲ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۵۷ صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد هزار و ۳۲۱ واحدی در رقم ۷۵۹ هزار و ۲۲ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت ۱۷ صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با ریزش ۴۷ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۴۸۸ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با رشد ۲۶۴ واحد به سطح ۱۳۹ هزار و ۸۲۱ واحد رسید.
ورود پول حقیقی برای چهارمین روز متوالی به بازار سرمایه
روز سهشنبه برای چهارمین روز متوالی خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۵۳ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.
امروز نماد خاهن (آهنگری تراکتورسازی ایران)، خزامیا (زامیاد) و واعتبار (سرمایه گذاری اعتبار ایران) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای فملی (ملی صنایع مس ایران)، خودرو (ایران خودرو) و ثفارس (توسعه و عمران فارس) تعلق داشت.
کاهش مجدد ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۸ هزار و ۹۶۰ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۷۲۰ میلیارد تومان بود که ۸ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۳ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۵ هزار و ۸۶ میلیارد تومان رسید.
رشد ۶ درصدی ارزش صفهای خرید بورس
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۳۱۹ نماد و تعداد نمادهای منفی ۴۸۵ نماد بوده است. یعنی حدود ۶۰ درصد نمادها سرخ پوش شدند.
در معاملات سهشنبه، ۹۸ نماد صف خرید داشتند و ۳۸ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۳۰۵ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش ۳۶ درصدی به ۱۱۱ میلیارد تومان رسید.