کد خبر: ۳۹۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱

سرعت اینترنت در ایران چطوره؟

با وجود گزارش جدید اسپیدتست در ماه مارس ۲۰۲۴ که حاکی از بهبود وضعیت سرعت اینترنت ایران است، جایگاه ایران در رده‌بندی کلی نسبت به دیگر کشور‌ها افت داشته است.

مخاطب۲۴- اسپیدتست هر ماه یک گزارش جهانی از وضعیت اینترنت ثابت و موبایل منتشر می‌کند که در آن جزئیاتی از رده‌بندی کشور‌های مختلف جهان از نظر سرعت اینترنت ثابت و موبایل نیز وجود دارد. در جدیدترین گزارش اسپیدتست که برای ماه مارس ۲۰۲۴ منتشر شده و در واقع نخستین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت در سال ۱۴۰۳ محسوب می‌شود، مشخصا به افزایش سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران اشاره شده است. البته این موضوع به بهبود رتبه کلی ایران از نظر سرعت اینترنت منجر نشده، بلکه حتی ایران در رده‌بندی کلی سقوط هم کرده است.
افزایش سرعت اینترنت ایران در آخرین گزارش اسپیدتست

بنا بر گزارش اسپیدتست برای ماه مارس ۲۰۲۴، در سطح جهان میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل، نسبت به گزارش پیشین افزایش داشته است. بر این اساس، میانگین سرعت اینترنت موبایل در ماه مارس ۲۰۲۴ در دنیا به ۵۲.۹۸ مگابیت بر ثانیه رسیده که نسبت به رقم ۵۱.۱۷ مگابیت بر ثانیه برای ماه گذشته، حاکی از افزایشی محسوس است.
از طرفی، میانگین سرعت اینترنت ثابت جهان نیز از ۹۲.۴۲ مگابیت بر ثانیه در ماه قبل، به ۹۳.۲۸ مگابیت بر ثانیه در ماه مارس ۲۰۲۴ رسیده است.
وضعیت اینترنت ثابت و موبایل در ایران (مارس ۲۰۲۴)

گزارش ماه مارس اسپیدتست حاکی از افزایش سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران است. بر این اساس، سرعت اینترنت ثابت ایران از ۱۳.۵۳ مگابیت بر ثانیه در فوریه به ۱۳.۷۸ مگابیت بر ثانیه در مارس رسیده است که افزایشی اندک را نشان می‌دهد. با وجود این افزایش سرعت، رتبه ایران از نظر سرعت اینترنت ثابت تغییری نکرده و همچنان در رده ۱۵۶ جهان قرار دارد.

بیشتر بخوانید

در مورد اینترنت موبایل نیز وضعیت ایران بهبود پیدا کرده و میانگین سرعت از ۳۴.۷۱ مگابیت بر ثانیه در ماه فوریه به ۳۶.۱۶ مگابیت بر ثانیه در مارس ۲۰۲۴ رسیده است. جالب است که با وجود این افزایش ملموس سرعت اینترنت موبایل در کشور، ایران در رده‌بندی کلی اینترنت موبایل با یک پله سقوط نسبت به ماه فوریه، به جایگاه ۷۵ جهان رسیده است.
به‌نظر می‌رسد این رشد سرعت اینترنت همراه در راستای تحقق وعده‌های وزیر ارتباطات باشد که چندی پیش، یکی از اصلی‌ترین شروط اجازه افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی موبایل را تعهد اپراتور‌ها مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی سرعت اینترنت تا خرداد ۱۴۰۳ اعلام کرده بود.

گفتنی است که این گزارش در حالی حاکی از افزایش سرعت اینترنت در کشورمان است که در سالیان اخیر، فیلترینگ سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف، بسیاری از کاربران اینترنت در ایران را درگیر خود کرده و کاربران به بسیاری از پلتفرم‌های کاربردی دسترسی ندارند. امروزه روند فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها که از سالیان گذشته و با دستور نهاد‌های امنیتی شروع شده بود، هنوز پابرجاست و به‌نظر نمی‌رسد که قصدی برای رفع فیلتر این پلتفرم‌ها نیز وجود داشته باشد.

گفتنی است که وضعیت اسفناک اینترنت ایران در مدت اخیر و قطعی‌ها و اختلالات مکرر سبب شد تا سال گذشته و با دستور شخص رئیس جمهور، کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مامور رصد و بررسی وضعیت اینترنت شده و طی گزارشی از وضعیت اینترنت کشور، راهکار‌هایی برای بهبود وضعیت ارائه کند. با توجه به این‌که این کارگروه فعالیت خود را از سال گذشته آغاز کرده، انتظار می‌رود که گزارش آن از وضعیت و کیفیت اینترنت کشور نیز به‌زودی منتشر شود.

لازم به یادآوری است، آخرین اظهارنظری که از سوی این کارگروه درباره وضعیت اینترنت کشور منتشر شده، مربوط به گزارش وزیر ارتباطات بود که با اشاره به بهبود‌های صورت‌گرفته در سرعت اینترنت کشور، وضعیت فعلی را به‌مراتب دورتر از انتظارات وزارتخانه قلمداد کرده و بر راهکار‌هایی کوتاه، میان و بلندمدت جهت افزایش کیفیت شبکه تاکید کرده بود.
رده‌بندی کشور‌های جهان از نظر اینترنت موبایل (مارس ۲۰۲۴)

در رده‌بندی کلی بیشترین سرعت اینترنت موبایل در جهان، قطر با سرعت ۳۱۳.۳۰ مگابیت بر ثانیه در جایگاه اول قرار دارد و امارات با سرعت ۲۹۶ مگابیت بر ثانیه و کویت با سرعت ۲۲۸.۶۴ مگابیت بر ثانیه در رده‌های بعدی جای دارند.

در جایگاه چهارم این لیست، ایسلند با سرعت ۱۵۸.۳۲ مگابیت بر ثانیه قرار گرفته که نسبت به ماه گذشته میلادی، صعودی ۴ پله‌ای را تجربه کرده است.
کره جنوبی با سرعت ۱۵۶.۲۳ مگابیت بر ثانیه، دانمارک با سرعت ۱۴۵.۷۵ مگابیت بر ثانیه و چین با سرعت ۱۴۳.۷۳ مگابیت بر ثانیه نیز به‌ترتیب در جایگا‌ه‌های پنجم، ششم و هفتم قرار دارند. جالب است که هر سه کشور نسبت به ماه گذشته میلادی، یک پله در رده‌بندی کلی صعود کرده‌اند.

هلند با سرعت ۱۴۳.۵۲ مگابیت بر ثانیه و آمریکا با سرعت ۱۲۹.۲۶ مگابیت بر ثانیه نیز در رده‌های هشتم و نهم لیست کشور‌هایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل جای دارند؛ موضوعی که حاکی از بهبود یک و دو پله‌ای جایگاه این دو کشور است.

رده دهم فهرست نیز به کشور ماکائو با میانگین سرعت اینترنت موبایل ۱۲۷.۳۹ مگابیت بر ثانیه اختصاص دارد که نسبت به ماه گذشته میلادی، صعودی ۴ پله‌ای را تجربه کرده است.
رده‌بندی کشور‌های جهان از نظر اینترنت ثابت (مارس ۲۰۲۴)

در فهرست کشور‌هایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت، سنگاپور مانند ماه گذشته میلادی با سرعت ۲۸۴.۱۳ مگابیت بر ثانیه در جایگاه اول قرار دارد. امارات متحده عربی با سرعت ۲۷۶.۰۲ مگابیت بر ثانیه و هنگ کنگ با سرعت ۲۷۴.۲۶ مگابیت بر ثانیه نیز به‌ترتیب در رده‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. در مقایسه با ماه میلادی گذشته، امارات صعودی ۳ پله‌ای داشته، اما جایگاه هنگ کنگ نسبت به ماه فوریه تغییری نداشته است.
گفتنی است که در ادامه این فهرست، شیلی با سرعت ۲۶۵.۱۲ مگابیت بر ثانیه و آمریکا با سرعت ۲۵۴.۰۱ مگابیت بر ثانیه در جایگاه‌های چهارم و پنجم قرار گرفته‌اند. با این وصف، شیلی نسبت به ماه گذشته دو پله و آمریکا یک پله صعود کرده‌اند.

ایسلند در بخش اینترنت ثابت نیز با سرعت ۲۴۲.۹۴ مگابیت بر ثانیه، صعودی دو پله‌ای داشته و در رده ششم این رده‌بندی قرار گرفته است. در رده‌های بعدی فهرست کشور‌هایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت نیز به‌ترتیب فرانسه با سرعت ۲۴۲.۴۵ مگابیت بر ثانیه، چین با سرعت ۲۴۱.۶۹ مگابیت بر ثانیه، موناکو با سرعت ۲۳۸.۰۷ مگابیت بر ثانیه و تایلند با سرعت ۲۳۱.۲۵ مگابیت بر ثانیه جای گرفته‌اند.

برچسب ها: اینترنت ثابت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
آخرین گمانه ها از لیست کابینه مسعود پزشکیان title
با نزدیک شدن به روزهای اعلام اسامی کابینه دوره چهاردهم ریاست جمهوری، بازار گمانه زنی ها پیرامون افراد و اسامی آنها، داغ‌تر شده است
ویدیو| رژه کاروان ایران در مراسم المپیک ۲۰۲۴ پاریس title
رژه کاروان ایران بر روی رود سِن در مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را ببینید.
توییت مجری خانم صداو سیما از بی‌سلیقگی در انتخاب لباس المپیکی‌ها! title
به بهانه انتشار تصاویر لباس المپیک ایران؛ این چند تا تصویر رو ببینیم. لباس تیم های مغولستان؛، هائیتی؛ قراقستان و سریلانکا که جزییاتی از پوشش سنتی یا طرحی مربوط به هنر و تاریخ کشورشون دارن.
خواسته‌ی علی نصیریان از پزشکیان چه بود؟ title
علی نصیریان در دیدار فعالان ستاد مرکزی پزشکیان با وی، گفت: من از رییس جمهور منتخب استدعا دارم نسبت به فرهنگ و هنر لطف بیشتری داشته باشند.
بازیگر خانم ایرانی در ۵۷ سالگی! title
عاطفه رضوی، بازیگر مشهور سینما و تلویزیون عکس جدیدی از خود در اینستاگرام منتشر کرد.
درویش و تیشرت ۲۰ میلیون تومانی! title
سعید راد بازیگر مطرح سینمای ایران در سن ۸۰ سالگی دارفانی را وداع گفت. این بازیگر که از طرفداران قدیمی پرسپولیس بود، همواره در تمرینات این تیم حضور پیدا می‌کرد و بار‌ها هم برای تماشای بازی تیم محبوبش به استادیوم آزادی می‌رفت.
کودک آزار‌ها در فضای مجازی هم مشغول آسیب و آزار هستند! title
فضای مجازی، رادیکالیسم در کنترل فضای مجازی و دسترسی به فیلترشکن‌هایی که مردم مجبورند استفاده کنند، در این مدت شکل جدیدی از کودک‌آزاری را نمایش داده است.
برگزیده
آخرین گمانه ها از لیست کابینه مسعود پزشکیان title
با نزدیک شدن به روزهای اعلام اسامی کابینه دوره چهاردهم ریاست جمهوری، بازار گمانه زنی ها پیرامون افراد و اسامی آنها، داغ‌تر شده است
تدابیر امنیتی شدید در آستانه افتتاحیه title
نیرو‌های امنیتی بسیار زیادی در اطراف محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور دارند
کشور را با اختلاف و دعوا نمی‌توان اداره کرد title
رئیس‌جمهور منتخب گفت: کشور را با اختلاف و دعوا نمی‌توان اداره کرد و باید دست به دست هم دهیم تا پاسخگوی مردم باشیم.
المپیکی ۱۵ ساله ایران با اسلحه ۲۰ هزار یورویی در جستجوی طلا title
کوچکترین عضو کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌گوید همه تلاشش را می‌کند تا مدال طلای المپیک را بر گردن آویزد
پیش بینی بورس امروز ۲۷ تیر ۱۴۰۳ title
ارزش معاملات خرد سهام در دو روز ابتدایی هفته در سطح پایینی قرار گرفت. روز شنبه ارزش معاملات خرد سهام ۲ هزار و ۹۷۹ میلیارد تومان بود و روز یکشنبه با رشد اندک ۴ درصدی به ۳ هزار و ۱۰۶ میلیارد تومان رسید. ناظران مشکل کمبود برق صنایع را یکی از عوامل اصلی ریزش بازار و افت معاملات می‌دانند. مشکلی که با گرم‌تر شدن هوا در دو هفته اخیر جدی‌تر شد و با خبر قطع برق شرکت سایپا و تعطیلی خط تولید شرکت فولاد ارفع به سرتیتر اخبار رسانه‌ها رسید.
پزشکیان: بدون حمایت مردم نمی‌توان اقدامی انجام داد title
رئیس جمهور منتخب گفت: اگر مردم نخبگان کارشناسان تولید کنندگان صنعتگران، مذهبیان، فرهنگیان، عشایر، کشاورزان و همه اقشار مردم نباشند امکان ندارد که بتوانم به تنهایی کاری را انجام دهم.