کد خبر: ۳۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹

چرا ویلا‌های غیر مجاز به صورت وحشیانه تخریب می‌شوند؟

چه شخصی یا ارگانی وظیفه خود را در طول زمان ساخت این بنا‌ها انجام نداده است که حال بعد از اتمام کل کار، مبلمان، سال‌ها استفاده ناگهان باید تخریب شوند؟ به زبان ساده چه کسانی رشوه گرفته و روی خود را آن طرف کرده اند تا این ویلا و این گونه ویلا‌ها در سراسر کشور ساخته شوند؟
چرا ویلا‌های غیر مجاز به صورت وحشیانه تخریب می‌شوند؟

به گزارش سرویس اقتصادی مخاطب ۲۴ به نقل از تابناک، فریبرز ناطقی الهی، استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران و بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران در مطلبی نوشت: این مقاله را در آبان امسال بعد از تخریب ویلایی در بابلسر که بسیار هم در خبر‌ها صدا کرد نوشتم، ولی بدلایلی فکر کردم شاید بهتر باشد سکوت کنم!

چرا ویلا‌های غیر مجاز به صورت وحشیانه تخریب می‌شوند؟

اما در چند روز گذشته که شور و هیجان تخریب بعد از دستور مقام عالی قوه قضاییه در خصوص ویلا‌های غیر قانونی جاده چالوس باز جان تازه‌ای به خود گرفته است دیدم جای درنگ نیست و باید نکاتی عرض کنم. بدون شک دستور آقای اژه‌ای حرکت ماندگاری است که در تاریخ با نگاه مثبت ثبت خواهد شد؟ شروع توقف خلاف از نهاد مسول که امری ستودنی است!


اما ما متمدن‌تر از آنیم که تخریب در زندگی ما جایی داشته باشد! وحشی‌ترین اقدامی که در حال حاضر در نظرم در کشور هست تخریب بناها، ساختمان ها، و ویلا‌های غیر مجاز است! بجای تخریب به عنوان جریمه، آیا بهتر نیست آن‌ها را به خوابگاه و درماندگاه عمومی تبدیل بکنیم، اما چرا؟

اجازه بفرمایید تحلیلی و نه احساسی به قضیه نگاه کنیم. یک ویلا یا ساختمان غیر مجاز به صورت کامل طی یکی دو سال یا حتی در صورت فوریت طی چند مدت و نه یک شبه ساخته می‌شود! این مطلب مهم توسط آقای اژه‌ای نیز بصورت کامل و صحیح بیان شده است.

چرا ویلا‌های غیر مجاز به صورت وحشیانه تخریب می‌شوند؟
در همین رابطه، نگاهی به تصاویر یک ویلا کامل در بابلسر که چند مدت پیش تخریب شد و در رسانه‌ها خیلی هم خبر ساز شد، بخوبی حاکی از آن است که این ویلا با کلیه امکانات یک شبه تکمیل نشده است! با دیدن این تصاویر حتما عده‌ای هم دست و هورا کشیدند. سوال:
چه شخصی یا ارگانی وظیفه خود را در طول زمان ساخت این بنا‌ها انجام نداده است که حال بعد از اتمام کل کار، مبلمان، سال‌ها استفاده ناگهان باید تخریب شوند؟ به زبان ساده چه کسانی رشوه گرفته و روی خود را آن طرف کرده اند تا این ویلا و این گونه ویلا‌ها در سراسر کشور ساخته شوند؟ جواب مشخص است. نیست؟ همان فرمایش ریاست محترم قوه قضاییه است " در مقابل چشمان مسئولان ساخته اند؟!

راه حل:
دوست نداشته و ندارم ایراد بگیرم و راه حلی ارایه نکنم.

١- قبل از تخریب واحد‌های ساخته شده، ابتدا کلیه افراد رشوه گیر و ارگان‌های متخلف شناسایی و آن‌ها از بنیاد تخریب شوند (اخراج، باز پرداخت، حبس، جریمه سنگین و ...). برای هر یک از ویلا‌های غیر مجاز این افراد مشخص و این کار صورت بگیرد. اول آنها، بعد مستحدثات! خیلی کار ساده‌ای است.

چرا ویلا‌های غیر مجاز به صورت وحشیانه تخریب می‌شوند؟
٢- تصویب قانونی ساده بشرح زیر: کلیه بنا‌هایی که در زمین‌های با کاربری غیر مجاز یا کاربری خاص و بدون جواز ساخته شوند، بنا و زمین به نفع دولت برای مدت بیست سال یا ... ضبط و در اختیار وزارت آموزش و پرورش برای تبدیل آن‌ها "فقط" به مدرسه و یا وزارت بهداشت برای تبدیل آن‌ها "فقط" به درمانگاه و بهداری و به وزارت علوم "فقط" برای خوابگاه دانشجویی قرار داده شود. قانون نویسان عزیز کلمات و عبارت قانون پیشنهادی را اصلاح بفرمایند، کلمه "فقط" هم معلوم است چرا؟ نشود ویلای سازمانی یا ویلای آقای ریس و معاونین و ...؟

با تصویب چنین قانون دو خطی نه کسی قبل از دریافت دو قبضه مجوز یا سه قبضه حتی! دیگر اقدام به چنین فعالیتی نمی‌کند، در ثانی، رشوه کثیف خیلی راحت حداقل از این موارد حذف می‌شود که خود اقدامی بسیار مهم در کنترل این نمونه ساخت و ساز‌های غیر مجاز است و مهمتر از همه این عمل وحشیانه یعنی تخریب که هم جلوه وحشیانه دارد و هم صدمه زدن به اموال عمومی کشور است تمام می‌شود. یاد آور می‌شوم که کلیه ساخت و ساز‌های شخصی هم در طبقه بندی ثروت‌های عمومی کشور‌ها به حساب می‌آید. آنچه اتفاق افتاده! افتاده، تخریب مجدد محلی از اعراب دیگر ندارد در همین حال، مدارس مان زیادتر و بهداشت مان هم در کشور رونق می‌گیرد و دانشجویان هم بقدر کافی خوابگاه خواهند داشت! اصلا با این بخشنامه ریشه این موارد یکجا و یکشبه خشک می‌شود و اصلا نیاز به ضبط هم لازم نمی‌شود! کار سختی نیست بهتر از این تصاویر تخریب دلخراش است، هر تخریبی صدمه و ضرر به پیکره کشور است.

برای موجود‌ها هم برای بیست سال زمین مال خودشان عیان مال آموزش و پرورش یا وزارت بهداشت یا وزارت علوم تا بین خودشان حل و فصل نمایند! به هر حال خلاف کرده اند در ساخت و سازی که مجوز نداشته اند.

بدینوسیله این معضل عظیم و پرونده‌های زیاد در دادگاه‌ها (اشتباه نکنم اقای اژه‌ای مدتی پیش فرمودند نزدیک به ٣٠٪؜ پرونده‌های قوه قضاییه) و این حجم مسایل و هزینه‌های بی خودی خیلی آسان حل می‌شود، خشک می‌شود ریشه این مطلب تماما و تمام می‌شود. ان شا الله.

در همین راستا قانون عاقلانه جدید مجلس محترم در خصوص ساخت مخزن آب، اتاق نگهبانی (ان شا الله اندازه آن هم مشخص شود) و یک انباری برای رفع مشکلات زمین داران کفایت می‌کند. به هر حال آن‌ها هم باید مخزن آبی برای آبیاری زمین، اتاقی برای نشستن و انباری برای وسایل خود داشته باشند! برای افرادی هم که علاقه به توسعه دارند در صورت لازم برای ساخت بیشتر اقدام به طی مراحل قانونی برای اخذ مجوز بر اساس قانون اقدام بفرمایند. به همین سادگی است!

در ضمن هر مورد و ایرادی که توسط حقوق دان‌ها به این طرح وارد شود فقط برای باز گذاشتن باب دخل و تصرف و دامن زدن به شکایات و کسب درآمد‌های چند هزار ملیاردی است وگرنه کار به این سادگی اینهمه افسانه ندارد؟

در خصوص چاه‌های غیر مجاز هم یک قانون دو خطی مبنی بر اینکه "هر کس در ملکی بصورت غیر قانونی به حفر چاه اقدام نماید، چاه و راه دسترسی در قالب زمین از اولین راه عمومی تا چاه به نفع دولت برای همیشه ضبظ خواهد شد. والسلام.

اصلاح امور خیلی ساده است فقط باید خواست که امور اصلاح شود و باب فساد و رشوه حرام ریشه کن شود.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن روایت راننده بی ام و از زورگیری در روز روشن
ویدیویی از زورگیری از راننده بی ام و آی ۸ در ترافیک روی یکی از پل پارک وی منتشر شده بود و حالا راننده این خودرو توضیحاتی درباره زورگیری ساعت ۱۵ روی این پل و خساراتی که به خودرویش وارد شده، داده است.
در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است در بعضی مواقع بهترین کار سکوت است
گاهی اوقات، قدرتمندترین کاری که می‌توانید انجام دهید سکوت کردن است.
بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟! بیماری پوستی دیوید بکام چیست؟!
طبق گزارش رسانه آمریکایی ال فوتبولرو، دیوید بکام به بیماری پوستی آتوپیک مبتلا شده است.
رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟ رئیس‌جمهور چند ساعت در روز کار می‌کند؟
رئیس جمهور در روز بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنند
برگزیده
نرخ بهره بین بانکی رشد کرد نرخ بهره بین بانکی رشد کرد
بر اساس آمار بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته آخر آبان ماه، با افزایش ۰.۶ درصدی به بالاترین میزان خود از ابتدای سال جاری تا امروز رسید.
۶۴۰۰ عضو هیات مدیره زیر بلیط دولت ۶۴۰۰ عضو هیات مدیره زیر بلیط دولت
در جریان ارایه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲، رییس کل دیوان محاسبات، اعلام کرد از مجموع ردیف‌هایی که نمایندگان به عنوان منابع عمومی بودجه سال ۱۴۰۲ مصوب کردند رقمی بالغ بر ۳۵۰ همت محقق نشده است.
باخت خودروهای الکتریکی مرسدس بنز به چینی‌ها باخت خودروهای الکتریکی مرسدس بنز به چینی‌ها
مرسدس بنز با توجه به رقابت شدید رقبای ارزان‌تر ساخت چین، با افت فروش خودروهای الکتریکی مواجه شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر