کد خبر: ۳۹۲۰۳
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴

کهنه رانندگان سهم بیشتری در تصادفات دارند!

طبق آمار تصادفات نوروزی امسال، رانندگانی که بیش از دو سال از اخذ گواهینامه‌شان گذشته است، سهم عظیمی در تصادفات داشته‌اند.
کهنه رانندگان سهم بیشتری در تصادفات دارند!

مخاطب۲۴- «۱۰۰ هزار تصادف رانندگی در عید نوروز»، «جان باختن نزدیک به هزار نفر در تعطیلات عید»، «بیش از ۲۱ هزارنفر دچار مصدومیت شدند»، «۸۳ هزار فقره خسارات مالی در اثر تصادف در اول سال»؛ این اخبار و آمار‌های تکان دهنده از تصادفات نوروزی حتما به گوشتان خورده است. امری که حتی به آن نه به چشم یک «مسئله»، بلکه امری رایج و طبیعی می‌نگریم. رئیس پلیس راهور فراجا سردار سید تیمور حسینی ۲۶ فروردین در برنامه زنده رسانه ملی اعلام کرد که «بر خلاف باور رایج غلط در نوروز ۱۴۰۳ سهم کسانی که کمتر از یک سال از گواهینامه آن‌ها می‌گذرد در وقوع تصادفات صفر درصد است» و تنها «چهار درصد» از تصادفات به خاطر رانندگانی است که بین یک تا دو سال از گواهینامه آن‌ها می‌گذرد. این یعنی ۹۶ درصد از تصادفات توسط کسانی است که بیش از ۲ سال از دریافت گواهینامه رانندگی‌شان گذشته است.

بیشتر بخوانید

پیش از این در تیر ماه سال ۱۴۰۲، پلیس راهور تهران اعلام کرده بود که گروه سنی زیر ۲۰ سال یعنی نو راننده‌ها هفت درصد، رانندگان سنین بین ۲۰ تا ۳۰ سال ۲۴ درصد، سنین بین ۳۰ تا ۴۰ سال ۲۰ درصد و سنین ۴۰ تا ۵۰ سال ۱۰ درصد از تصادفات را به خود اختصاص می‌دهند. افراد با گروه سنی بیش از ۶۰ سال هم بیشترین میزان تصادفات در سطح شهر تهران را تشکیل می‌دهند.
البته آمار پایین تصادف در افرادی که تازه گواهینامه دریافت کرده‌اند، درحالی است که طبق قانون، راننده تازه وارد تا یکسال اجازه تردد در جاده‌های برون شهری را ندارد. مقایسه آماری سوانح رانندگی ایران با کشور‌های جهان نشان می‌دهد، ایران رتبه دوم سوانح رانندگی در خاورمیانه و رتبه هشتم مرگ ناشی از سوانح رانندگی در دنیا را به خود اختصاص داده است.
طبق تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، برخی از اختلالات روانی بر رفتار ترافیکی و بروز تصادفات نقش ویژه‌ای دارند؛ این اختلالات سلامت روانی رانندگان در هنگام اخذ گواهینامه تا اختلالات پس از وقوع حادثه، وجود فشار‌های روانی فرد در روزمره و خانواده و مشکلات ناشی از گرفتاری‌های اجتماعی و اقتصادی را شامل می‌شود.
حسین پورشهریار، عضو هیأت علمی روانشناسی کاربردی دانشگاه شهید بهشتی، می‌گوید که «عوامل متعددی در بروز تصادفات نقش دارد که خودرو، وضعیت جاده‌ای و عوامل انسانی از عمده علل مؤثر در بروز تصادفات به شمار می‌رود.» وضعیت جاده‌ای ما از وضعیت خوبی برخوردار نیست. اما زینب شاهمرادی، روانشناس، دلیل عمده تصادفات در کهنه رانندگان را ناهوشیاری و اعتماد به نفس کاذب در رانندگی می‌داند و می‌گوید که «بعد از مدتی که فرد پشت فرمان می‌نشیند، به صورت هوشیار رانندگی نمی‌کند.» بر خلاف کسانی که تازه رانندگی را یاد می‌گیرند، دقتشان بیشتر است مثلا بیشتر به سرعت‌سنج نگاه می‌کنند و می‌دانند که چه زمانی باید ترمز بگیرند و کجا باید راهنما بزنند. این‌ها همه در سطح هوشیار و در سطح آگاهی تمام صورت می‌گیرد.
سید حسن موسوی چلک، رییس انجمن علمی مددکاری می‌گوید که فرهنگ و سخت گیری‌های قانونی برای کنترل حوادث رانندگی لازم و ضروری هستند. اما در این میان، مقوله فرهنگ نقش مهمتری دارد. در چند سال اخیر «با وجود افزایش جریمه‌های رانندگی شاهد کاهش تصادف در جاده‌ها نیستیم؛ بنابراین آموزش و فرهنگ‌سازی برای درست رانندگی کردن یکی از ضروریاتی است که باید از دوران کودکی در فرد نهادینه شود» تا در آینده خود پلیس و ناظر بر اعمال خود باشد.

captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اختلالات جی‌پی‌اس گفت: گزارشی را آماده کرده‌ایم، چون فقط حوزه ارتباطات متاثر از اختلالات جی‌پی‌اس نیست، در حوزه صنعت هوانوردی با این چالش به‌صورت جدی مواجه هستیم. اختلالات جی‌پی‌اس را احصا کرده‌ایم و به شورای عالی امنیت ملی منعکس کرده‌ایم و این موضوع در دستورکار قرار گرفته است
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
برگزیده
باد شدید و گردوخاک در راه تهران! باد شدید و گردوخاک در راه تهران!
اداره‌کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ از افزایش وزش باد خبر داد. بر اساس این هشدار، وزش باد نسبتا شدید تا شدید در بعضی ساعت‌ها در نیمه شمالی و وزش باد شدید تا خیلی شدید و گاهی با گردوخاک در نیمه‌جنوبی و مناطق مرکزی از اوایل وقت جمعه تا عصر این روز (اول اسفند) پیش‌بینی می‌شود.
فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است
ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب: هلال ماه رمضان رؤیت شد، فردا پنج‌شنبه ۳۰ بهمن، اول ماه مبارک رمضان است
سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه) مجلس و در جریان بررسی ردیف ۱ الزامات مصارف لایحه بودجه ۱۴۰۵ مربوط به حقوق و مزایای کلیه دستگاه، مصوباتی داشتند.