کد خبر: ۳۹۰۶۵
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۹

ضرورت احراز استطاعت زائران حج ۱۴۰۳

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: در اواخر اردیبهشت و خرداد ماه عملیات حج آغاز می‌شود و قبل از اعزام زائرین، الزاماتی مثل احراز استطاعت جسمی و روانی زائران ضروری است.
ضرورت احراز استطاعت زائران حج ۱۴۰۳

مخاطب۲۴- سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نشست خبری حج ۱۴۰۳ گفت: در اواخر اردیبهشت و خرداد ماه عملیات حج آغاز می‌شود و قبل از اعزام زائرین الزاماتی مثل احراز استطاعت جسمی و روانی زایران صروری است.

او گفت: ۸۷ هزار و ۵۰۰ زایر امسال به حج اعزام می‌شوند و ۳ درصد عوامل اجرایی هستند. هر ساله انجام معاینات قبل از حج و اقدامات درمانی حجاج در عربستان بر عهده مرکز پزشکی است.

مرعشی تصریح کرد: شروع معاینات از سال ۱۴۰۲ شروع شده است. فرآیند انتخاب پزشکان از سایت مرکز پزشکی شروع و بعد از مصاحبه تعدادی از پزشکان برای انجام معاینات انتخاب می‌شوند. امسال تمام کسانی که زائران را معاینه می‌کنند به حج مشرف می‌شوند.

او ادامه داد: به ازای هر ۶۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده تا خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهند.

بیشتر بخوانید

مرعشی بیان کرد: بیش از ۱۴۵۰ زائر بالای ۸چ سال و ۹۲ نفر زیر ۱۸ سال افراد بین ۷۰ تا ۸چ سال ۹ هزار ۴۸۹ نفر هستند. از ۸۲ هزار و۱۶۴ نفر ثبت نام شده ۶۲ هزار و ۱۴۲ نفر معاینه شده و ۹ هزار ۲۶۲ نفر در حال بررسی و ۹ هزار و ۴۴۰ نفر معاینه نشده اند. ۷۰۷ نفر هم به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع شده اند. ۱۱ هزار و ۳۲۰ نفر از زائرانی دیابت دارند و ۱۶ هزار ۸۷۰ نفر فضای خون دارند. بیماری قلبی ۳ هزار ۲۰۵ نفر و ۵۹۰ نفر هم بیماری ریوی زائران دیالیزی امسال به حج مشرف نمی‌شوند.

او گفت: تعداد پزشکان حج امسال کاهش پیدا کرده تا حجاج به میزان بیشتری اعزام شوند تا صف طولانی حجاج در انتظار کاهش یابد. ۴۲۵ نفر بودند امسال ۳۸۰ نفر کادر پزشکی اعزام می‌شوند. همانند سال گذشته ارائه خدمات در مکه در پلی کلینیک ۶۵ تختخوابی مجهز و ۵ درمانگاه شبانه روزی ارائه می‌شود. در محل‌های اسکان زائران هم مطب ۸ ساعته دایر است و دارو‌ها با پرواز مستقیم از تهران به عمره ارسال می‌شود.

مرعشی تصریح کرد:عمره از ۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا ۴ ذی القعده دارو‌ها اعزام می‌شود و تیم پزشکی با زائران اعزام می‌شود. دارو‌های حج عمره با زائران ارسال می‌شود، ولی دارو‌های حج تمتع حجم بیشتری دارد و فرآیند زمان بری دارد.

او گفت: سرم‌ها و شربت‌ها از عربستان خریداری می‌شود و سایر اقلام دارویی خریداری شده و در حال بسته بندی است. بر اساس مصرف سال‌های گذشته و نیاز سنجی انجام شده و فارماکوپه دارویی تجهیزات دارویی ارسال می‌شود. دارو‌های ممنوعه همانند حج سال‌های گذشته است. دارو‌های خاص بیماران با نسخه انگلیسی همراه حجاج باشند تا در فرودگاه مقصد دچار مشکل نشوند.

او بیان کرد: واکنس اجباری حج امسال مننژیت است و کرونا و آنفلوآنزا و تب زرد برای حجاج ایرانی الزامی نیست. این واکنس توسط هلال احمر تهیه و در تمام کشور توزیع شده است و تزریقات باید تا دو هفته قبل از اعزام زائران تزریق شوند.

او گفت:معاینه فقط ۹ هزار نفر از زائران انجام نشده است. استطاعت جسمی ۵۹۵ نفر تائید نشده است و می‌توانند اعتراض کنند.

مرعشی تصریح کرد: بر اساس نظرات کارشناسان فرهنگستان علوم پزشکی جمع بندی شد که حجاج دیالیزی با توجه به بررسی‌های علمی و فقهی به عربستان اعزام نشوند. خانم‌هایی که کودک شیر خوار زیر ۱ سال دارند نیز امسال به دلیل در خطر قرار گرفتن نوزاد اعزام نمی‌شوند.

برچسب ها: حج
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر