مخاطب ۲۴- خودرو تارا بهعنوان یکی از جدیدترین محصولات گروه ایران خودرو، با وجود تمام آپشنها، امکانات و طراحی نسبتا جذابی که دارد، از مشکلات خاصی نیز رنج میبرد. تارا از نظر فنی تفاوت خاصی با دیگر خودروهای ایران خودرو ندارد و در واقع، مدلی ایرانیزه از پژو ۳۰۱ با طراحی ظاهری متفاوت بهشمار میرود.
با رایجترین مشکلات تارا ایران خودرو آشنا شوید
اگر به خاطر داشته باشید و اخبار خودرو را دنبال کرده باشید، در نتیجه امضای برجام و همکاریهای مجدد بین شرکتهای ایرانی با اروپاییها، قرار بود خط تولید پژو ۳۰۱ در ایران راهاندازی شود؛ اما این مسئله در نتیجه خروج آمریکا از برجام و سپس خروج توامان با وحشت شرکتهای اروپایی از کشورمان، هیچگاه رنگ واقعیت به خود نگرفت.
با وجود این، ایران خودرو تسلیم نشد و تصمیم گرفت بر اساس پلتفرم پژو ۳۰۱، یک خودرو با طراحی ایرانی را روانه بازار ایران کند. خودرویی که تارا نام گرفت و به یکی از جدیدترین خودروهای پرچمدار این شرکت بدل شد.
ایران خودرو امروزه تارا را در چهار تیپ کلی روانه بازار میکند. این چهار تیپ عبارتند از نسخه دستی پایه، نسخه اتوماتیک پایه، نسخه دستی آپشنال و نسخه اتوماتیک آپشنال. گفتنی است که تفاوتهای فنی این چهار نسخه بسیار ناچیز است و صرفا اندک تغییراتی در ظاهر و کابین، مدلهای مختلف تارا را از یکدیگر متمایز کرده است. برای مثال میتوان به جابهجایی بالابرهای شیشه یا افزودن کیلس استارت و برخی موارد دیگر در تیپهای ۳ و ۴ تارا اشاره کرد.
در همان گام اول و در طراحی به یکی از رایجترین مشکلات تارا ایران خودرو برخورد میکنیم. اگرچه طراحی خودرو از پژو ۳۰۱ الهام گرفته شده، اما این خودرو در بخش طراحی، مشکلات خاصی دارد. از جمله باید در نمای عقب، به طول زیاد و گرافیک نهچندان محبوب چراغهای عقب اشاره کرد. موضوعی که از همان آغازین روزهای عرضه تارا به بازار مورد اعتراض مشتریان ایران خودرو نیز قرار گرفت.
گفتنی است، برخی مشتریان بعد از دریافت خودرو تارا خود، معمولا چراغهای عقب آن را با نمونههای موجود در بازار تعویض میکنند یا لاین چراغ میانی را برمیدارند تا روشنایی چراغهای عقب به بخشهای کناری خودرو محدود بماند.
مونتاژ ضعیف بدنه خودرو نیز یکی از رایجترین مشکلات تارا ایران خودرو محسوب میشود. بهنحوی که دیده شده بعضا سپر با بدنه در یک راستا قرار ندارد یا جانمایی سپر نسبت به چراغها بهخوبی انجام نگرفته است. حتی در برخی موارد، سپر جلو یا عقبتر از چراغها قرار میگیرد و این ناترازی سپر و بدنه، جلوه بسیار زشتی به تارا میدهد.
یکی دیگر از عجیبترین مشکلات تارا که در نوع خود بینظیر است، مشکل دو رنگ بودن بدنه آن است! بهعنوان یکی از گرانقیمتترین خودروهای ایران خودرو، اختلاف رنگ در نقاط مختلف بدنه تارا بسیار عجیب بهنظر میرسد. برای پی بردن به مشکل تفاوت رنگی بخشهای مختلف تارا، کافی است مقابل خودرو ایستاده و به گلگیرها و سپر دقت کنید. ممکن است بتوانید در این شرایط متوجه اختلاف رنگی قابل توجه خودرو شوید. لازم به ذکر است که مشکل دو رنگ بودن بدنه، بیشتر در رنگ طوسی تارا گزارش شده است.
در یک مورد عجیب دیگر، برخی صاحبان تارا از انواع مشکلات رنگی و فرو رفتگی در بخشهای مختلف بدنه، بهعنوان یکی از رایجترین مشکلات تارا ایران خودرو یاد کردهاند. برای مثال در برخی گزارشها به وجود فرو رفتگیهایی کوچک در سقف، درها و گلگیرهای خودرو اشاره شده که بهسادگی نیز قابل لمس یا رویت هستند. از طرفی، برخی صاحبان تارا میگویند به وضوح توانستهاند وجود خطوخشهایی که مجددا با رنگ قلمگیری شده را در بخشهای مختلف خودرو تشخیص دهند.
مشکلات تارا ایران خودرو پایانی ندارد و این به اصطلاح پرچمدار ایران خودرو، در کابین نیز ایراداتی دارد. در درجه اول باید به کیفیت پایین متریال بهکار رفته در ساخت بخشهای داخلی کابین اشاره کرد. البته این معضل در بین عموم خودروهای ایرانی مشترک است و خاص تارا نیست.
اما نقصهای تارا در بخش کابین شامل موارد دیگری نیز میشود. برای مثال میتوان به قرار گرفتن کلیدهای بالابر شیشه در کنسول میانی خودرو اشاره کرد که یک سبک قدیمی و منسوخ شده برای محل قرارگیری این کلیدها محسوب میشود. البته ایران خودرو در نسخه آپشنال خودرو، این کلیدها را به روی درها منتقل کرده است.
یک نقص عجیب دیگر در خودرو تارا، فقدان وجود زیرآرنجی در تیپ ۱ این خودرو است که در هر حال برای محصولی که داعیه پرچمدار بودن دارد کمی عجیب بهنظر میرسد.
مشکلات فنی تارا
یکی دیگر از رایجترین مشکلات تارا ایران خودرو به کیفیت بسیار ضعیف و ضخامت اندک ورق مورد استفاده در بدنه خودرو مربوط است. برخی گزارشها حاکی از این است که این ضعف بهحدی در پرچمدار ایران خودرو جدی است که حتی اگر با دست به برخی از نقاط بدنه مانند در، سقف یا حتی شاسی فشار وارد کنید، بدنه انعطاف لازم را ندارد و بهسادگی خم خواهد شد. با این اوصاف باید پرسید که آیا خودرو گرانقیمت و پرچمدار ایران خودرو، میتواند در تصادفهای سنگین جان سرنشینان خودرو را حفظ کند یا نه؟
یکی از رایجترین مشکلات تارا ایران خودرو در نسخه دستی، مربوط به کیفیت و عملکرد ضعیف گیربکس خودرو است. به نحوی که بنا بر گزارش مالکان تارا، در حالتی که خودرو روشن، اما در وضعیت سکون باشد، دندهها بهراحتی جا نمیروند و بهطور کلی کیفیت گیربکس تارا در این مدل پایین است.
از طرفی، گزارشهای موثقی درباره مشکلات باتری خودرو تارا وجود دارد؛ بهحدی که برخی از مالکان تارا ناگزیر به تعویض باتری شدهاند.
اما شاید اساسیترین مشکل فنی تارا، مربوط به ضعف عملکرد جعبه فرمان باشد. در واقع و آنطور که گزارشها نشان میدهند، با افزایش عملکرد و دمای موتور خودرو، از کیفیت عملکرد جعبه فرمان کاسته میشود و راننده بعضا ناگزیر است برای چرخاندن فرمان تلاش زیادی به خرج دهد. این در حالی است که قبل از افزایش دمای موتور و در آغازین لحظات روشن شدن و حرکت خودرو، جعبه فرمان عملکرد خوبی دارد.
وجود این مشکل در جعبه فرمان باعث شده که برخی مالکان خودرو تارا ناگزیر به تعویض جعبه فرمان شوند. قطعهای گرانقیمت که حتی هزینه تعویض آن در نمایندگیهای ایران خودرو نیز بالا است.
از دیگر مشکلاتی که مالکان تارا گزارش دادهاند باید به نشت آب به داخل کابین خودرو اشاره کرد. این موضوع ظاهرا حاصل جابهجایی شلنگ کولر خودرو و خارج شدن آن از محل نصب است که نهایتا به ورود آب به کابین منجر میشود. گفتنی است که یکی دیگر از ایرادات تارا، فرسودگی سریع یاتاقانهای خودرو است. این موضوع بهدلیل کاهش فشار روغن بروز میکند.
بهطور کلی باید گفت استفاده از قطعات نهچندان باکیفیت چینی در پیشرانه تارا سبب شده تا بخشها و قطعات مختلفی از این خودرو بهسادگی دچار فرسودگی و خرابی شوند.