کد خبر: ۳۸۷۱۱
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴

دانشمندان زمان نخستین ارتباط موجودات فضایی با بشر را تخمین زدند

در حال حاضر ارتباط با موجودات فضایی به داستان‌ها و فیلم‌های علمی تخیلی محدود می‌شود؛ اما شاید زودتر از آنچه که فکر می‌کنید، همه‌چیز تغییر کند.
دانشمندان زمان نخستین ارتباط موجودات فضایی با بشر را تخمین زدند

مخاطب۲۴- بشر همواره با حس بیم و امید به موضوع ارتباط با موجودات فضایی نگریسته است؛ زیرا اگر آن‌ها توانایی آمدن به سیاره ما را داشته باشند، یعنی از حیث تکنولوژی زمین تا آسمان از بشر جلوتر هستند. حال اینکه به‌عنوان دوست می‌آیند و ما از فناوری برتر آن‌ها منتفع خواهیم شد یا برای غارت و استثمار، بر ما پوشیده است.

این درست که هنوز ردی از آدم‌فضایی‌ها (حداقل به‌طور رسمی) پیدا نشده و ناسا در گزارش جدید خود درباره یوفوها، دوباره همه چیز را انکار کرد؛ اما شاید تا چند سال دیگر اوضاع تغییر کند. اخیرا رایلی دریک از دانشگاه کالیفرنیا (UCLA) و هاوارد ایساکسن از دانشگاه برکلی کالیفرنیا مقاله‌ای را در مجله انجمن اخترشناسی پاسیفیک منتشر کردند که به این موضوع پرداخته است.

با در نظر گرفتن تعداد بیشمار ستارگان، بعید هم نیست که ما در این دنیا تنها نباشیم. حتی اگر حیات بی‌اندازه نادر باشد، باز هم باید هزاران تمدن در گوشه و کنار کیهان پخش شده باشند. سوال میلیون دلاری، اما اینجاست: آن‌ها کجای این عالم لایتناهی هستند؟

با فرض حضور موجودات فضایی هوشمند، برای برقراری ارتباط با آن‌ها ابتدا باید سیگنال‌های ارسالی ما به آن‌ها برسد. سپس گیرندگان این سیگنال باید به آن پاسخ دهند. این موضوع البته یک محدودیت هم دارد که آن، سرعت نور است و در گستره کیهان، رد و بدل شدن پیام‌ها می‌تواند سال‌ها طول بکشد.

بیشتر بخوانید

نخستین شانس ما برای داشتن چنین مکالمه‌ای با همسایگان کیهانی خود، به‌سرعت در حال نزدیک شدن است و اگر واقعا چنین شود، انسان پا به دنیای متفاوتی خواهد گذاشت.
ارتباط موجودات فضایی با زمینی‌ها تا ۵ سال دیگر

اینجا پای فضاپیما‌هایی مانند وویجر ۱ در میان است. هنگامی که این کاوشگر سفر فضایی خود را در سال ۱۹۷۷ آغاز کرد، وارد مسیری شد که می‌تواند دهه‌ها ادامه داشته باشد؛ شاید هم تا ابد!

با وجود گذشت نزدیک به نیم قرن، این فضاپیما هنوز در حال کار است و به ارسال و دریافت سیگنال‌های زمینی ادامه می‌دهد. این سیگنال‌ها البته پس از رسیدن به وویجر ۱ بدون توقف در همان مسیر به پیش می‌روند و چه بسا روزی به یک تمدن هوشمند فرازمینی برسند.
دریک و ایساکسن در تحقیقات خود، مسیر حرکت فضاپیما‌های وویجر ۱، وویجر ۲، پایونیر ۱۰، پایونیر ۱۱ و نیوهرایزنز را ردگیری کردند. سپس با استفاده از کاتالوگ فضایی گایا، مسیر سیگنال‌های ارسالی از زمین را با موقعیت ستارگان نزدیک به زمین تطبیق دادند تا ببینند چقدر احتمال دریافت پیام‌های ما توسط موجودات فضایی هوشمند، وجود دارد. آن‌ها زمان رد و بدل شدن پیام بین ما و فرازمینی‌ها را نیز تخمین زدند.

به گفته‌ی این دو محقق، در بهترین سناریو ما تا سال ۲۰۲۹ یک پاسخ از فرازمینی‌ها خواهیم گرفت. بر اساس محاسبات آن‌ها، سیگنال ارسالی از زمین به فضاپیمای پایونیر ۱۰ باید در سال ۲۰۰۲ به یک کوتوله سفید رسیده باشد. این ستاره ۲۷.۶ سال نوری با زمین فاصله دارد که یعنی همین‌قدر برای دریافت پاسخ باید منتظر بمانیم. پس اگر یک آدم فضایی در سال ۲۰۰۲ آن حوالی حضور داشته و سیگنال ما را گرفته و بی‌درنگ پاسخ آن را داده باشد، تا حدود ۵ سال دیگر پیامش به زمین خواهد رسید.

اگر کسی آنجا نباشد تا پاسخی برای ما بفرستد، چند شانس دیگر هم خواهیم داشت و می‌توانیم انتظار دریافت یک پاسخ فضایی را در سال ۲۲۵۷ بکشیم.

به‌هرحال یک نفر در جایی باید پاسخ ما زمینی‌ها را بدهد؛ فقط خدا کند وقتی آن روز فرا رسید، چیزی نبینیم که از کرده خود پشیمان شویم!

برچسب ها: موجودات فضایی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران! عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران!
عملیات H-۳؛ روایتی از یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هوایی دنیا که با درایت خلبانان ایرانی، ستون‌فقرات نیروی هوایی عراق را شکست.
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
رابطه ترامپ با ایران احساسی است؟ رابطه ترامپ با ایران احساسی است؟
رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار کرد: «من ضرب‌الاجلی تعیین کرده‌ام، اما این ضرب‌الاجل بر اساس احساس من است، نه زمان مشخص. اگر حس کنم دیگر وقتش رسیده، اقدام خواهیم کرد»!
از نوشیدن آب داغ غافل نشوید! از نوشیدن آب داغ غافل نشوید!
نوشیدن آب داغ می‌تواند راه‌حل بسیاری از مشکلات باشد؛ مانند سینوزیت، استرس و کاهش وزن. بسیاری از کسانی که به سلامت‌شان اهمیت می‌دهند، عادت دارند هر روز صبح یا قبل از خواب آب گرم بنوشند. اما نظر علم درباره این عادت چیست؟
افغانستان اتباع خود را گردن نمی‌گیرد؟! افغانستان اتباع خود را گردن نمی‌گیرد؟!
نادر یار احمدی مشاور وزیر کشور و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی گفت: مهاجرت امروز به یک پدیده دائمی تبدیل شده است در حالیکه تا قبل از این ما این اعتقاد را نداشتیم.
امسال سال مار باید مارکشی راه بیندازیم؟ امسال سال مار باید مارکشی راه بیندازیم؟
یک متخصص حیات وحش با اشاره به اینکه نام‌گذاری سال‌ها به نام حیوانات، فرصت مناسبی را در سال ۱۴۰۴ برای تاکید بر اهمیت فرهنگی و زیست‌محیطی مار‌ها فراهم کرده است گفت: اگرچه از نظر نمادین، مار‌ها به عنوان نماد شفا شناخته می‌شوند، اما در عمل، برخورد انسان با مار‌ها متفاوت است چرا که ترس از این مار‌های سمی موجب ترس از سایر مار‌ها نیز شده است. این امر باعث می‌شود مار‌ها در معرض خطر قتل عام ناشی از تصور اشتباه از مار‌های سمی قرار بگیرند.
دشت سوسن دشت سوسن
دشت «سوسن»، یکی از جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان، در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان ایذه قرار دارد. این منطقه از دو دهستان دشت «سوسن شرقی» با مرکزیت «جنگه» و دشت «سوسن غربی» با مرکزیت «ترشک» تشکیل شده و در مجاورت استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. عبور رودخانه کارون از میان دشت شرایط مناسبی برای گردشگری و فعالیت‌های طبیعت‌گردی فراهم کرده است.
برگزیده
از نوشیدن آب داغ غافل نشوید! از نوشیدن آب داغ غافل نشوید!
نوشیدن آب داغ می‌تواند راه‌حل بسیاری از مشکلات باشد؛ مانند سینوزیت، استرس و کاهش وزن. بسیاری از کسانی که به سلامت‌شان اهمیت می‌دهند، عادت دارند هر روز صبح یا قبل از خواب آب گرم بنوشند. اما نظر علم درباره این عادت چیست؟
افغانستان اتباع خود را گردن نمی‌گیرد؟! افغانستان اتباع خود را گردن نمی‌گیرد؟!
نادر یار احمدی مشاور وزیر کشور و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی گفت: مهاجرت امروز به یک پدیده دائمی تبدیل شده است در حالیکه تا قبل از این ما این اعتقاد را نداشتیم.
اگر با هوش مصنوعی سر و کار داری به دنبال نصب این ۱۰ اپلیکیشن باش! اگر با هوش مصنوعی سر و کار داری به دنبال نصب این ۱۰ اپلیکیشن باش!
سال ۲۰۲۵، سالی است که هوش مصنوعی همه‌چیز را تغییر می‌دهد. از بهبود بهره‌وری در محیط‌های کاری تا انقلاب در دنیای خلاقیت، این ۱۰ اپلیکیشن هوش مصنوعی با قابلیت‌های نوآورانه، مسیر جدیدی را در زندگی روزمره و حرفه‌ای ما ترسیم خواهند کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر