کد خبر: ۳۸۵۱
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۹
بهزاد فراهانی:

گلشیفته نباید بازیگر می‌شد

موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی خود، به مناسبت زادروز بهزاد فراهانی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، بخش‌هایی از گفت‌وگوی تاریخ شفاهی این هنرمند را منتشر کرد.
گلشیفته نباید بازیگر می‌شد

به گزارش سرویس فرهنگی مخاطب ۲۴ به نقل ازخبر انلاین  موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی خود، به مناسبت زادروز بهزاد فراهانی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، بخش‌هایی از گفت‌وگوی تاریخ شفاهی این هنرمند را منتشر کرد.

گلشیفته نباید بازیگر می‌شد
در بخش‌هایی از این گفتگو آمده است:

 


- فراهان ۳۶۰ روستا دارد و اغلب ساکنان آن‌جا باسواد هستند و روستایی به نام واشقان دارد که در آن تا دختران خط خوش یاد نگیرند، حق ازدواج ندارند.

- مادرم شاعر و پدرم دهقان بود و در تعزیه شهادت خوانی می‌کرد و در تعزیه به جای حضرت عباس (ع) صحبت می‌کرد و همه تماشاگران تحت تاثیر قرار می‌گرفتند، زیرا کارش بسیار حماسی بود. من از شش سالگی به اصطلاح بچه‌خوان تعزیه‌های پدرم بودم. پدرم شهادت‌خوان بود و من پسر حر را خواندم و حتی علی اکبرخوانی نیز کردم.

- هشت ساله بودم که از مکتب‌خانه روستای‌مان برای تحصیل به تهران آمدم و در خانه دایی خود ساکن شدم. یادم می‌آید در آن زمان دوستانم در کوچه از سینما و فیلم صحبت می‌کردند و من از خاله‌ام تقاضا کردم که سفارش من را به دایی‌ام کند تا اجازه بدهد به سینما بروم. در شرق تهران سه سینما به نام‌های سینما ژاله، مراد، سیروانا وجود داشت و اولین حضور من در سینما و برخوردم با فیلم در این سالن‌ها همراه با بهت و حیرت بود، اما وقتی برای اولین بار به سینما رفتم بسیار خوشحال شدم.

- البته من خودم را فرزند رادیو می‌دانم. از روستا به این شوق و علاقه به تهران آمدم که می‌خواستم بدانم چه کسانی در رادیو کار می‌کنند و می‌خواستم متوجه شوم که برنامه‌های رادیو چگونه ساخته می‌شوند و همین پیگیری‌ها باعث شد تا در ۱۶ سالگی برای اولین بار به استودیو رادیو برم و در ۱۷ سالگی به عنوان یکی از اولین جوان‌ها در نمایش‌های داستان شب حضور پیدا کردم. زمانی‌که من در رادیو فعالیت داشتم، داستان شب، تنها سرگرمی جدی مردم در رادیو بود. در ۲۰ سالگی توانستم کارگردان شوم و در ۲۲ سالگی توانستم زیباترین داستان شب رادیو را به کمک ابراهیم مکی و اصفر شرفی بنویسم، اجرا کنم و برای آن جایزه بگیرم. رادیو برای من بهترین پیک بود، زیرا صدایم را به خانواده، دوستان و مردم می‌رساند.

- هیچ وقت به فرزندانم نگفتم که چه شغلی را انتخاب کنند، اما طبیعی است که رفت و آمد شخصیت‌های فرهنگی هنری مانند استاد‌ها مشایخی، آریان‌پور، کسرایی و... به منزل ما بر نوع نگاه آن‌ها بی‌تاثیر نبوده است. به همین دلیل فرزندانم از دوران کودکی دائم با کتاب، موسیقی و نقاشی آشنا و عجین بودند و اگر امروز نیز فعالیت هنری را پیشه خود قرار دادند، انتخاب خودشان بوده است. البته من مخالف بازیگر شدن گلشیفته بودم و دوست نداشتم به سمت بازیگری برود. آذرخش عاشق موسیقی و نقاشی بود. اما هرگز مخالفت جدی نکردم که آن‌ها به دنبال علایق‌شان نروند و تلاش کردم تا نیاز‌های آن‌ها را بر اساس علایق‌شان فراهم کنم. مثلا، در دوره‌ای با وجود تنگدستی برای شقایق پیانو تهیه کردیم.

- من نمی‌دانم پیری یعنی چه فقط می‌دانم که سعی کرده‌ام در طول این سال‌ها کودک درونم را زنده نگه دارم و امروز همچنان خودم را اهل شوخی می‌دانم. من معتقدم که اگر برای مردم کار کنیم، مجبوریم که جلوی مردم مانند چشمه‌های زلال آبادی‌مان صادق باشیم. اگر مردم این نگاه مهربان را به ما هنرمندان نداشتند و اگر فداکاری، گذشت و بزرگواری را نسبت به ما نداشتند، ما هیچ نبودیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار بمب در پاکستان جان ۶ نظامی را گرفت انفجار بمب در پاکستان جان ۶ نظامی را گرفت
یک بمب خودرو نیرو‌های امنیتی پاکستان را در منطقه کرم هدف گرفت؛ در این حمله ۶ نفر کشته و ۱۴ نفر دیگر زخمی شدند.
عملیات ویژه پلیس برزیل با ۶۴ کشته+ فیلم عملیات ویژه پلیس برزیل با ۶۴ کشته+ فیلم
پلیس برزیل در بزرگ‌ترین عملیات تاریخ ریودوژانیرو علیه باند تبهکاری «فرمان سرخ» دست‌کم ۶۴ نفر را کشت و ۸۱ مظنون را پس از یک سال تحقیقات بازداشت کرد.
آغاز توزیع کارت آزمون کارآموزی وکالت آغاز توزیع کارت آزمون کارآموزی وکالت
سازمان سنجش اعلام کرد کارت ورود به جلسه آزمون کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ از ۱۲ آبان منتشر می‌شود و آزمون در روز ۱۵ آبان در ۳۶ شهرستان برگزار خواهد شد.
تهدید وزیر دفاع پاکستان به افغانستان تهدید وزیر دفاع پاکستان به افغانستان
وزیر دفاع پاکستان در واکنش تند به اظهارات مقامات کابل گفت، اگر افغانستان نگاه خصمانه‌ای به اسلام‌آباد داشته باشد، با پاسخ قاطع روبه‌رو خواهد شد.
تشکیل پرونده قضایی برای فائزه هاشمی تشکیل پرونده قضایی برای فائزه هاشمی
فائزه هاشمی به‌دلیل طرح ادعا‌های غیرمستند درباره چگونگی درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده و به دادگاه احضار شده است.
انتقاد پزشکیان از شیوه پرداخت حقوق+ فیلم انتقاد پزشکیان از شیوه پرداخت حقوق+ فیلم
رئیس‌جمهور با انتقاد از نظام پرداخت حقوق در کشور گفت که مدیران بالادستی بیشتر به منافع خود توجه دارند و برای کارکنان زیرمجموعه موانع ایجاد می‌کنند.
خروج از لیست سیاه FATF زمان‌بر است خروج از لیست سیاه FATF زمان‌بر است
سخنگوی دولت اعلام کرد با وجود تصویب CFT و پالرمو، فرآیند خروج ایران از فهرست سیاه FATF نیازمند زمان و طی مراحل فنی و بین‌المللی است.
برگزیده
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود
سهراب سپهری شاعری بود که جهان را نه با تملک که با تماشا می‌فهمید؛ صدایی آرام از کاشان که هنوز در هیاهوی زمان، ما را به سکوت، طبیعت و معنا فرامی‌خواند.
هلن رشیدپور دختر جوان رضا رشیدپور سوژه فضای مجازی هلن رشیدپور دختر جوان رضا رشیدپور سوژه فضای مجازی
هلن رشیدپور به واسطه منتشر کردن عکس او توسط پدرش در شبکه های اجتماعی معروف شده است و این روز ها همه دنبال بیوگرافی او هستند.
صفحه خبر بالای تصاویر