کد خبر: ۳۸۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۸
سرهنگ هادی هاشمی:

چهار عامل تعیین کننده در کاهش تخلفات رانندگی

دست اندرکاران نسبت به ایمنی وسائط نقلیه و نسبت به ساخت و ایمنی وتوسعه انواع راه که همه شهر‌ها را به هم پوشش دهد کلا نا امید شده اند و به عامل انسانی چسبیده اند، که اگر این باشد بَدا به حال ماست.
چهار عامل تعیین کننده در کاهش تخلفات رانندگی

مخاطب۲۴- در خصوص افزایش نرخ جرائم تخلفات رانندگی ما یک محمل قانونی داریم که دولت را مکلف کرده نسبت به افزایش نرخ جرائم سالیانه اقدام کند. این افزایش چنذین برابری حتما ناشی از مطالعاتی است که پلیس، وزارت راه، وزارت کشور و شورای عالی ترافیک ومجموعه این دوستان انجام داده اند و با توجه به شرایط ترافیکی کشورو تصادفات راهکار‌های پیشگیری از تصادفات را افزایش جریمه در نظر گرفته اند چرا که در همه دنیا افزایش نرخ جرائم را برای جلوگیری از تصادفات در نظر می‌گیرند و جرایم را برای ایمنی بهتر بالا برده اند.

نباید فراموش کنیم مولفه‌های یک ترافیک ایمن و سالم تنها عامل انسانی (راننده) نیست و عامل‌های دیگری نظیر راه و وسیله نقلیه نیز دخیل هستند، چرا که می‌بایست زیر ساخت‌ها و وسیله نقلیه ایمن باشد تا فرمان پذیری وسیله نقلیه وبخشندگی راه ایمن بتواند به راننده کمک کند تا خطای راننده به حداقل برسد و اگر هم مرتکب خطایی شد بتواند از حادثه جلوگیری کند. واقعیت امر این است که در کشور خصوصا دربخش ساخت راه و ایمنی آن قصور و عقب ماندگی فراوان داریم. راه‌های ما راه‌های ایمن و بخشنده نیستند، ظرقیت عبور و ساختار فیزیکی راه‌های ما به گونه‌ای نیست که بتوان تردد ایمن و روان در آن انجام شود.

بیشتر بخوانید

در بخش وسایط نقلیه نیز "اظهر من الشمس "است و خودروساز ها‌ی داخلی حاکم بلا منازع هستند و حمایت صد درصدی دولت را هم حتی در واردات خودرو‌های دست دوم خارجی دارند. واردات خودرو دست دوم توهین به کشور است و شآن ما این نیست که بعد از این همه سال در دنیای مدرن امروزی برای خودروی دست دو خارجی له له بزنیم تا مردم سوار شوند وجان خود را در تصادفات از دست ندهند و یا از حادثه جلوگیری کنیم. مع الوصف می‌بینیم در این مورد هم مجموعه دست اندکاران کشور با ترفند‌های مختلف و اظهار نظر‌های عجیب و غریب جلوی آن را گرفتند.

بعنوان یک کارشناس معتقدم همانگونه که تمرکز بر این است که تخلف صورت نگیرد و میزان حادثه را کم کنیم و در کم شدن حادثه که عامل خلق آن راه، وسیله نقلیه و عامل انسانی است، ما راه و وسیله نقلیه را کنار گذاشته ایم و دست روی عامل انسانی گذاشته ایم. خوب است که دوستان تصمیم گیرنده و دست اندر کار به این فکر باشند که دولت در ساخت راه مسئول است و باید راه بسازد، صنایع مرتبط با ساخت خودرو مسئول هستند و باید خودروی ایمن بسازند، چرا این‌ها رسالت خود را انجام نمی‌دهند. این دوستان یکجا بیاورند که اگر دولت نسبت به ساخت و ایمنی راه قصور داشت چه خواهد شد، چرا هیچ رد پایی از راه و زیر ساخت آن و صنایع کشور نیست.

در تصادف گروهی بهبهان که بیش از سی و خُرده‌ای وسیله نقلیه که داخلی بودند و به جهت داشتن ایر بگ و‌ای بی اس پلاک شده بودند هیچ کدام ایر بک هایشان عمل نکرد وخودروساز‌ها آمدند به ریش بالا تا پایین کشور خندیدند و همچنان تولید کردند و هیچ کس در کشور شهامت نداشت که به خودرو ساز‌ها چیزی بگوید، یک صحبت‌هایی شد و آن‌ها نیز به هیچ کس توجه نکردند و کار خودشان را کردند.

من فکر می‌کنم یک معنی تصمیم اخذ چند برابری جرائم که الان گرفته شده این است که همه دست اندرکاران نسبت به ایمنی وسائط نقلیه و نسبت به ساخت و ایمنی وتوسعه انواع راه که همه شهر‌ها را به هم پوشش دهد کلا نا امید شده اند و به عامل انسانی چسبیده اند، که اگر این باشد بَدا به حال ماست، ولی اگر غیر از این است چطور می‌شود که به یک ضلع تمرکز داشته باشند. ضمن اینکه امروزه علائم راه‌های ما و مدیریت ترافیک آن واقعی نیست و اشکال دارد.

دوربین‌هایی که ما نصب کرده ایم اشتباه می‌کنند، در کندوان جاده چالوس ورودی آنجایی که جاده برای ازاد راه تهران دوبانده می‌شود یک دوربین نصب است که تابلوی سرعت مجاز به میزان ۸۰ کیلومتر را دارد، ولی این دوربین ۴۰ کیلومتر سرعت را نیز سرعت غیر مجاز ثبت می‌کند. نمی‌دانم برنامه دوربین به هم ریخته است و یا آنجا نقطه کاسبی شده است.

اگر ما بیاییم راه هایمان را به مفدار کافی و باایمنی لازم بسازیم و مردم قدرت انتخاب داشته باشند، همچنین وسائل نقلیه را نیز ایمن کنیم می‌توانیم بگوییم ما راه را ساخته ایم واتومبیل ایمن هم تولید کرده ایم، حالا اگر تخلفی صورت گیرد مقصر راننده است و باید با وی برخورد شود. در هر صورت حتی اگر صرفا با این افزایش نرخ جریمه تصادفات ما با این طرح پایین بیاید که نخواهد آمد به این معنی نیست که قصور حمل و نقلی در کشور ما وجود ندارد و در این بین توازنی برقرار نیست.

تخلفات رانندگی ناشی از نافرمانی مدنی نیست، ناشی از قانون گریزی نیست بلکه ناشی از شرایطی است که در مجموع از عوامل آشکار و پنهان به وجود می‌آید. عوامل آشکار از نقص و کمبود راه و افزایش زمان سفر تا به هم خوردن الگو‌های نظم است که همه این‌ها تخلف را به راننده تحمیل می‌کند و عوامل پنهان هم شرایط اقتصادی و مشکلات فراوان روحی روانی و اجتماعی است که همه دست به دست هم داده اند که راننده مرتکب تخلف شود. ما در بخش راه و سیله نقلیه شرمندگی فراوان داریم نباید این‌ها را کنار بگذاریم و فقط و فقط به عامل انسانی بپردازیم، بنابراین صرفا افزایش نرخ جریمه حوادث ما را کاهش نخواهد داد.

فرمانده سابق راهور تهران بزرگ

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی چالش فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی
دارو‌های تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.
بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی بررسی نظریه ترور ابراهیم رئیسی
منصوری در پاسخ به دلایلی شهادت مرحوم رئیسی گفت: شواهدی دال براینکه ترور یا خرابکاری باشد یافت نشده و اطلاع بیشتری از این موضوع نداریم.
اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند! اپراتور‌ها میوه انحصار می‌چینند، اما از بازار آزاد حرف می‌زنند!
تصمیم برای افزایش ۷۵ درصدی قیمت اینترنت بدون بهبود ملموس در کیفیت، نشانگر بحرانی عمیق‌تر در سیاست‌گذاری ارتباطی ایران است.
اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟ اولین کشور دارای بزرگترین ناوگان پهپاد در سال ۲۰۲۵ کدام کشور بود؟
ارتش‌های جهان با درک اهمیت تسلط هوایی و کنترل میدان نبرد، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در توسعه ناوگان پهپادی خود انجام داده‌اند. تا سال ۲۰۲۵، بسیاری از کشور‌ها به سرعت در حال خرید یا ساخت پهپاد‌هایی برای مأموریت‌های متنوع، از پهپاد‌های کوچک نظارتی گرفته تا سامانه‌های با برد بلند و ارتفاع بالا بوده‌اند.
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
برگزیده
زاکانی اجازه دخالت ندارد! زاکانی اجازه دخالت ندارد!
شهردار تهران در رابطه با تصرف غیرقانونی زمین‌های کشاورزی توسط یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی ادعا کرده که این شرکت در حال دیوارکشی در ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است و در کمال تعجب دستگاه قضایی هم وارد ماجرا شده و با نیرو‌های ما برخورد کرده است.
جزئیات قانون جدید مهریه جزئیات قانون جدید مهریه
نشست تخصصی بررسی قانون جدید مهریه با هدف واکاوی آثار حقوقی و اجتماعی این قانون برگزار شد.
۹ استان درگیر با پدیده فرونشست ۹ استان درگیر با پدیده فرونشست
پدیده فرونشست، ۳۰ استان کشور را درگیر کرده و تنها گیلان تا به امروز، از این چالش در امان مانده است، اما برخی از استان‌ها وضعیت بحرانی‌تری دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر