کد خبر: ۳۸۱۰
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲

جزئیاتی در مورد ساختمان جدید پلاسکو

۳۰ دی ماه سال ۹۵ برای تهرانی‌ها و حتی بسیاری دیگر از مردم کشور روز شوکه‌ کننده‌ای بود؛ چرا که یکی از ساختمان مشهور و قدیمی تهران که زمانی بلندمرتبه ترین برج پایتخت بود، فروریخت
جزئیاتی در مورد ساختمان جدید پلاسکو

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب 24 به نقل از ایسنا، به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، ۳۰ دی ماه سال ۹۵ برای تهرانی‌ها و حتی بسیاری دیگر از مردم کشور روز شوکه‌ کننده‌ای بود؛ چرا که یکی از ساختمان مشهور و قدیمی تهران که زمانی بلندمرتبه ترین برج پایتخت بود، فروریخت و از دست دادن ۲۲ انسان در راه خدمت را رقم زد، ساختمان پلاسکوی قدیم، نه آسانسور داشت و نه راه پله فرار اضطراری، در کنار ایرادات فنی زیاد دیگر؛ اما محل کسب و کار عده زیادی بود که در صنعت پوشاک خوراک بسیاری دیگر از مناطق ایران را هم تامین می‌کردند.

جزئیاتی در مورد ساختمان جدید پلاسکو
پس از این حادثه، کسبه‌ای که چشم امید به فروش شب عید داشتند، حالا همه چیزشان را از دست داده بودند و ناامید به دنبال راه چاره‌ بودند. تا اینکه مسئولان بنیاد مستضعفان (مالک ساختمان) در یکی از بازدیدهایشان از پلاسکو از بازسازی این ساختمان خبر دادند.

 


ساختمان قدیمی پلاسکو با اینکه روزانه چندین هزار مراجعه‌کننده داشت از کمترین شرایط ایمنی برخوردار بود؛ بارها سازمان آتش نشانی به آن تذکر داده بود تا وضعیت ایمنی ساختمان را بهبود ببخشند، راه پله ساختمان قدیمی به محل دپوی وسایل تبدیل شده بود و از آسانسور هم خبری نبود، اما حالا پلاسکو ۱۴۰۰ چهره جدیدی به خود گرفته از ظاهر لوکسش که در یک مسابقه معماری انتخاب شده تا امکانات ایمن سازی اش که حتی پرده ضد حریق نیز دارد.

پس از آتش سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو، مالک این ساختمان یعنی بنیاد مستضعفان بعد از سه سال عملیات ساخت، با رویکرد اتمام پروژه تا سال ۱۴۰۰ و نیز بکارگیری آخرین مقررات، آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها در حوزه ساختمان و به خصوص آتش نشانی، کار ساخت پلاسکو را انجام داد و حالا کسبه در حال چینش مغازه های جدید و نوی خود هستند تا برای فروش نوروزی آماده شوند. بنای جدید پلاسکو در ۲۰ طبقه (۵ طبقه زیرزمین و ۱۵ طبقه روی زمین) آنهم با استانداردهای به‌روز احداث و آماده بهره‌برداری است؛ اما زمانی که همه آماده افتتاح این ساختمان بودند، جلال ملکی در برنامه ای تلویزیونی اعلام کرده؛ اخذ تاییدیه آتش نشانی پلاسکوی جدید در مراحل نهایی است. سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران همزمان با بهره برداری ساختمان تحت پوشش قرار خواهد داد.

از سوی دیگر مساله پارکینگ پلاسکو نیز مطرح شد هر چند که در بند دوم مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در تاریخ ۲۳ اردیبهشت‌ماه به شماره ۱۵۹۶۹/۲۱۰ آمده است که نظر به تخریب ساختمان پلاسکو، لزوم تثبیت حقوق مکتسبه و ضرورت تأمین پارکینگ از یک طرف و عدم امکان تأمین پارکینگ مطابق ضوابط طرح تفصیلی در ساختمان جدیدالاحداث و نیز عدم امکان استفاده از فضای باز مجاور ساختمان بنا بر ثبت ملی اراضی و ممنوعیت میراثی وضع‌شده توسط وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و هم‌سو با سیاست‌های کاهش و کنترل حضور خودرو در بافت مرکزی شهر تهران، مقرر شد، پارکینگ پروانه توسط بنیاد، مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی شود.

شهرداری تهران برابر مصوبه شورایعالی شهرسازی ساختمان پارکینگ پاساژ پروانه که دقیقا روبروی پلاسکو قرار دارد را تحویل بنیاد مستضعفان داد تا پس از ایمن سازی، نسبت به بهره برداری از آن در راستای جبران کسری پارکینگ پلاسکو اقدام کنند که در همین راستا پارکینگ پروانه را تحویل بنیاد مستضعفان داد تا در عملیاتی ۹ ماهه یعنی تا پایان سال ۹۹ کار ایمن سازی این پارکینگ چهار طبقه را انجام دهند.
با این حال معاون شهرسازی شهرداری تهران در مورد آخرین وضعیت پلاسکو می گوید: فرآیند تاییدیه آتش نشانی در حال انجام است و تا پیش از ۲۲ بهمن پایان کار صادر می شود.
حمید رضا صارمی در خصوص آخرین وضعیت ساختمان پلاسکو، می افزاید: ساختمان پلاسکو دارای مصوبه شورای عالی معماری، کمیسیون ماده ۵ و دارای پروانه ساخت است که از اول مهر ماه سال ۹۷ آواربرداری، تخریب فونداسیون و نصب سازه نگهبان آن آغاز شد.

آخرین استانداردهای ایمن سازی و ساخت در پلاسکو۱۴۰۰ رعایت شده است

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر
برخی از ویلا‌های لوکس اطراف تهران که پیش‌تر روزانه میلیاردی اجاره داده می‌شدند، در ۱۳ فروردین با نرخ‌های چندین برابر اجاره رفتند. با وجود افزایش شدید قیمت‌ها، بیشتر ویلا‌ها رزرو شدند، اما پس از ۱۵ فروردین، نرخ‌ها به شدت افت می‌کند
سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه
رئیس پلیس راهور فراجا از اعمال برخورد‌های سختگیرانه با تخلفات حادثه‌ساز در ایام بازگشت مسافران نوروزی خبر داد.
ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد
سیستم پیشرفته و جدیدی بر روی ناوگان F-۱۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا نصب خواهد شد تا مقاومت بیشتری داشته باشند.
امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است
رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با امیر کویت تاکید کرد: در زمینه موضوع رفع تنش‌ها نیز جمهوری اسلامی ایران صرفا بر اساس حق و انصاف عمل خواهد کرد و نه پا را از مسیر انصاف فراتر خواهد گذاشت و نه چیزی فراتر از انصاف و عدالت را خواهد پذیرفت.
آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است
مقام‌های آمریکایی به پایگاه آکسیوس گفته‌اند که دونالد ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران برای مذاکرات هسته‌ای است.
وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد
وزیر ارشاد گفت: توصیه به استان‌ها برای مجوز کنسرت‌ها مبتنی بر سند ملی موسیقی و صیانت از آن است و هیچ حوزه‌ای حق اعمال سلیقه درباره مجوز‌ها را ندارد.
استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد! استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد!
یک رسانه عراقی در خبری مدعی شد که فدراسیون فوتبال این کشور با باشگاه استقلال تهران در حال رقابت برای جذب کارلوس کی روش هستند.
برگزیده
اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر
برخی از ویلا‌های لوکس اطراف تهران که پیش‌تر روزانه میلیاردی اجاره داده می‌شدند، در ۱۳ فروردین با نرخ‌های چندین برابر اجاره رفتند. با وجود افزایش شدید قیمت‌ها، بیشتر ویلا‌ها رزرو شدند، اما پس از ۱۵ فروردین، نرخ‌ها به شدت افت می‌کند
روند افزایشی دما در تهران روند افزایشی دما در تهران
اداره کل هواشناسی استان تهران ضمن اشاره به روند نسبی افزایش دما در طول دو روز آینده از بروز ناپایداری جوی از امروز (۱۳ فروردین‌ماه) تا شنبه (۱۶ فروردین‌ماه) خبر داد.
سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه
رئیس پلیس راهور فراجا از اعمال برخورد‌های سختگیرانه با تخلفات حادثه‌ساز در ایام بازگشت مسافران نوروزی خبر داد.
صفحه خبر بالای تصاویر