کد خبر: ۳۷۱۷۳
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۲

شاکری: سازمان ثبت باید از قوه قضائیه منفک شود

عضو کمیسیون عمران مجلس به بیان توضیحاتی درباره لزوم تفکیک سازمان ثبت از قوه قضائیه و رفتن این سازمان زیر نظر قوه مجریه پرداخت.
شاکری: سازمان ثبت باید از قوه قضائیه منفک شود

مخاطب ۲۴- اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تفکیک سازمان ثبت از قوه قضائیه که مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه بوده است، گفت: بنده از موافقان تفکیک سازمان ثبت از قوه قضائیه هستم و معتقدم که باید سازمان ثبت از ذیل قوه قضائیه خارج و به دولت منتقل شود.
وی در پاسخ به این سوال که وظایف محوله این سازمان باید زیر نظر کدام ارگان قرار داشته باشد، توضیح داد: هنوز در خصوص اینکه این سازمان باید زیر نظر کدام ارگان باشد بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد و هم‌اکنون برخی دستگاه‌ها از جمله وزارت راه، وزارت صمت و یا وزارت اقتصاد و وزارت جهاد کشاورزی برای به عهده گرفتن مسئولیت‌های سازمان ثبت مطرح هستند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه می‌توان ثبت احوال را زیر نظر قوه قضائیه نگه داشت و سایر وظایف آن را از تصدی دستگاه قضایی منفک کرد، گفت: مردم در حال حاضر با این رویه سازمان ثبت مشکلات زیادی دارند و کار‌های مردم بدون پاسخ می‌ماند.

بیشتر بخوانید

شاکری افزود: سازمان ثبت باید از ذیل قوه قضاییه بیرون بیاید تا به یک دستگاه قابل نظارت و قابل مطالبه گری و پرسش گری تبدیل شود و مجلس بتواند به عملکرد آن نظارت داشته باشد. در حالی که متاسفانه در شرایط کنونی برای سازمان ثبت نوعی مصونیت وجود دارد.

نماینده تهران در مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه سازمان ثبت تاکنون به وظایف خود به خوبی عمل نکرده است، عنوان کرد: ترک فعل‌هایی که از سوی سازمان ثبت صورت گرفته موجب شده تا سطح نارضایتی مردمی از این سازمان خیلی بالا باشد.

وی یکی از مهمترین ضعف‌های سازمان ثبت را اجرایی نکردن قانون کاداستر یا همان حدنگاری با وجود گذشت چند سال از تبدیل شدن آن به قانون عنوان کرد و گفت: بیش از این نمی‌توان به این رویه در سازمان ثبت ادامه داد و مجلس بالاتفاق معتقد و موافق است که سازمان ثبت باید از قوه قضائیه تفکیک شود و به قوه مجریه سپرده شود تا قابل نظارت و پیگیری باشد.

برچسب ها: قوه قضائیه
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.