کد خبر: ۳۷۱۷۳
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۲

شاکری: سازمان ثبت باید از قوه قضائیه منفک شود

عضو کمیسیون عمران مجلس به بیان توضیحاتی درباره لزوم تفکیک سازمان ثبت از قوه قضائیه و رفتن این سازمان زیر نظر قوه مجریه پرداخت.
شاکری: سازمان ثبت باید از قوه قضائیه منفک شود

مخاطب ۲۴- اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تفکیک سازمان ثبت از قوه قضائیه که مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه بوده است، گفت: بنده از موافقان تفکیک سازمان ثبت از قوه قضائیه هستم و معتقدم که باید سازمان ثبت از ذیل قوه قضائیه خارج و به دولت منتقل شود.
وی در پاسخ به این سوال که وظایف محوله این سازمان باید زیر نظر کدام ارگان قرار داشته باشد، توضیح داد: هنوز در خصوص اینکه این سازمان باید زیر نظر کدام ارگان باشد بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد و هم‌اکنون برخی دستگاه‌ها از جمله وزارت راه، وزارت صمت و یا وزارت اقتصاد و وزارت جهاد کشاورزی برای به عهده گرفتن مسئولیت‌های سازمان ثبت مطرح هستند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه می‌توان ثبت احوال را زیر نظر قوه قضائیه نگه داشت و سایر وظایف آن را از تصدی دستگاه قضایی منفک کرد، گفت: مردم در حال حاضر با این رویه سازمان ثبت مشکلات زیادی دارند و کار‌های مردم بدون پاسخ می‌ماند.

بیشتر بخوانید

شاکری افزود: سازمان ثبت باید از ذیل قوه قضاییه بیرون بیاید تا به یک دستگاه قابل نظارت و قابل مطالبه گری و پرسش گری تبدیل شود و مجلس بتواند به عملکرد آن نظارت داشته باشد. در حالی که متاسفانه در شرایط کنونی برای سازمان ثبت نوعی مصونیت وجود دارد.

نماینده تهران در مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه سازمان ثبت تاکنون به وظایف خود به خوبی عمل نکرده است، عنوان کرد: ترک فعل‌هایی که از سوی سازمان ثبت صورت گرفته موجب شده تا سطح نارضایتی مردمی از این سازمان خیلی بالا باشد.

وی یکی از مهمترین ضعف‌های سازمان ثبت را اجرایی نکردن قانون کاداستر یا همان حدنگاری با وجود گذشت چند سال از تبدیل شدن آن به قانون عنوان کرد و گفت: بیش از این نمی‌توان به این رویه در سازمان ثبت ادامه داد و مجلس بالاتفاق معتقد و موافق است که سازمان ثبت باید از قوه قضائیه تفکیک شود و به قوه مجریه سپرده شود تا قابل نظارت و پیگیری باشد.

برچسب ها: قوه قضائیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون
عنایت بخشی، ‌ بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. این بازیگر پیشکسوت که از حدود دو ماه قبل در بیمارستان بستری بود، در ساعات اولیه صبح امروز، یکشنبه ۲۶ بهمن‌ماه از دنیا رفته است.
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر