کد خبر: ۳۶۸۷۹
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۲

اجاره خانه‌ها دلاری شد؟!

درحالی که مستاجران با رنج اجاره‌بهای سنگین و افزایش ناگهانی پول پیش خانه دست‌و پنجه نرم می‌کنند برخی صاحب‌خانه‌ها اجاره‌بها را به دلار می‌خواهند.
اجاره خانه‌ها دلاری شد؟!

مخاطب ۲۴- مستاجران- «سرسال که می‌شود نگرانیم با این وضعیت قیمت‌ها امسال هم می‌توانیم خانه بگیریم یا باید کنار خیابان چادر بزنیم!»، «با ۳ تا بچه هرچه داریم و نداریم را برای اجاره یک خانه ۶۰ متری می‌دهیم، اما هنوز صاحب‌خانه راضی نیست.» این بخشی از دردل مستاجرانی است که اجاره بهای سنگین را در کنار سایر هزینه‌های زندگی متحمل می‌شوند.
به تازگی برخی سایت‌های خبری مدعی شدند که صاحب‌خانه‌ها اقدام به گرفتن بهای اجاره برحسب دلار کرده‌اند، جریان نو در این باره نوشته است که «تغییرات شدید قیمت دلار در چند روز اخیر و رسیدن قیمت آن به ۶۰ هزار تومان به بازار مسکن سرایت کرده و سودجویان را به سمت اجاره خانه‌های دلاری سوق داده است.»
پیش‌تر نیز در شمال تهران برخی مالکان خانه‌های لاکچری برای اجاره ماهیانه منزل‌شان سکه طلا طلب می‌کردند.
به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی، در حال حاضر ۶ میلیون خانوار ایرانی اجاره نشین هستند یعنی به ازای هر ۴خانوار در کشور یک خانواده مستاجر است.

بیشتر بخوانید
 
شهردار تهران علی زاکانی نیز ۵۰ درصد از جمعیت تهران را اجاره‌نشین اعلام کرده که ۶۱ درصد حقوق خود را به اجاره مسکن اختصاص می‌دهند.
کارشناسان مسکن می‌گویند مستاجران علاوه بر گرانی مسکن، افزایش ناگهانی اجاره‌بها و پرداخت دلار و سکه به جای اجاره با مشکلات دیگری هم رو به رو هستند، بسیاری از صاحبخانه‌ها حاضر نیستند خانه‌شان را به خانواده‌های فرزنددار و یا چند فرزندی اجاره دهند و یا اجاره بیشتری مطالبه می‌کنند.
نتایج پیمایش ملی ایسپا در زمستان ۱۴۰۱ با جامعه آماری زنان و مردان متاهل که در سن باروری قراردارند نشان می‌دهد، ۷۵.۴ درصد از مردان و ۶۸.۳ درصد از زنانی که تمایل به فرزندآوری ندارند به مقدار زیاد و خیلی زیاد نداشتن مسکن مناسب را از دلایل عدم تمایل به فرزندآوری ذکر کرده‌اند.
جامعه شناس توران، ولی زاده معتقد است تغییر سبک زندگی‌ها به‌سوی رفاه‌طلبی و تأمین تمام خدمات لازم برای فرزندان یکی از علل بروز کم‌فرزندی است.
اما حاتم حسینی، جمعیت‌شناس، می‌گوید که وقتی در تأمین نیاز‌های اولیه مانند مسکن و ثانوی مانند اشتغال جوان‌ها ناتوان باشیم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم جوانان را به ازدواج و فرزندآوری ترغیب کنیم.
بر اساس نظر کارشناسان اغلب صاحب‌خانه‌ها معمولا توجهی به نرخ مصوب سالانه افزایش اجاره‌بها ندارند و برای اجاره خانه‌شان بسیار سلیقه‌ای عمل می‌کنند و قوانین خاص خودشان را دارند که در تضاد با سیاست‌های افزایش جمعیت است.
اگرچه دولت برای فرزندآوری و ازدواج تسهیلات مختلفی را در نظر گرفته است، اما نظارت جدی بر رفتار صاحب‌خانه‌ها می‌تواند تا حد قابل توجهی چالش اجاره مسکن خانواده و زوجین را برطرف کند.

برچسب ها: مستاجران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چهره‌های جدید استقلال مشخص شد چهره‌های جدید استقلال مشخص شد
مسئولان باشگاه استقلال که نمی‌خواهند به دلیل ادامه حضور در جام‌حذفی از بازار نقل و انتقالات عقب بیافتند، مذاکره با چند بازیکن را آغاز کردند و با پنج آبی‌پوش تاثیرگذار به توافق رسیدند.
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین! مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین!
یک شبکه روسی جزئیات عجیب و خواندنی از گفتگوی ترامپ و پوتین را منتشر کرد.
پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست
پیام نیازمند دروازه‌بان سپاهان سرانجام قرارداد خود را با پرسپولیس نهایی کرد.
برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم
مسعود پزشکیان با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا گفت: ایران هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهد رفت و ملت خود را از دستاورد‌های صلح‌آمیز صنعت هسته‌ای در عرصه‌های بهداشت، درمان، کشاورزی و صنعت محروم نخواهد ساخت؛ ما برای رشد و پیشرفت ملت‌مان از کسی دستور یا اجازه نمی‌گیریم.
بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است
هم‌زمان با روز ملی جمعیت، بازدید از قلعه «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان شد.
سردار آزمون آقای گل آسیا شد سردار آزمون آقای گل آسیا شد
مهاجم ایرانی شباب الاهلی علی‌رغم غیبت در دو بازی نیمه نهایی و فینال لیگ قهرمانان آسیا به عنوان آقای گلی این رقابت‌ها دست یافت.
برگزیده
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه پنبه، طلای سفید با سیاست های سیاه
مزارع گلستان سال‌هاست که رویای کشت مجدد پنبه را به فراموشی سپرده‌اند؛ محصولی که بیش از ۱۰۰ سال پای ثابت اقتصاد خطه گلستان بود و به ناگاه در اواخر دهه ۷۰ به دلیل صدور مجوز‌های واردات الیاف و پنبه، فقدان حمایت‌های دولتی و نبود خرید تضمینی، رفته‌رفته در مزارع گلستان کم‌رنگ شد و جای بوته‌های سفیدرنگ چشم‌نواز پنبه را شالی، کلزا و گندم پر کرد.
شرکت مخابرات ایران، شتاب‌دهنده سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال شرکت مخابرات ایران، شتاب‌دهنده سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال
هم‌زمان با هفته ارتباطات و روز جهانی ارتباطات، نگاهی دوباره به جایگاه صنعت ICT در پیشرفت کشور، بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد. این حوزه که در دنیای امروز، پیشران توسعه اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی کشورهاست، نیازمند نگاهی آینده‌نگر و سرمایه‌گذاری هوشمندانه در زیرساخت‌هاست؛ و در این میان، شرکت مخابرات ایران با سابقه‌ای چند دهه‌ای در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، نقشی ممتاز و بی‌بدیل ایفا می‌کند.
صفحه خبر بالای تصاویر