به گزارش سرویس فرهنگی مخاطب ۲۴ به نقل از میزان، پروانه معصومی در گفتگو با میزان پیرامون برگزاری مراسم فرش قرمز سینما طی سالهای گذشته گفت: واقعیت امر هر اتفاقی که باعث خوشحالی فرد یا افرادی شود برای من زیباست منتها باید ببینیم که یک رفتار تا چه حد با ساختار جامعه ما همخوانی دارد.
وی در همین راستا ادامه داد: برای تایید یا عدم تایید فرش قرمز باید بببینم این فرهنگ آیا برخواسته از جامعه ایرانی اسلامی است یا صرفا یک الگوبرداری سرسری از سینمای هالیوود، این اتفاق یعنی فرش قرمز سالهاست که در سینمای جهان رونق پیدا کرده، اما به واقع تا چه موفقیت و اهمیت در سینمای ایران دارد؟.
div id="tavoos_video_native-1929">
بازیگر سریال «یوسف پیامبر (ع)» مراسم فرش قرمز را رویدادی غیرایرانی خواند و اظهار کرد: مراسم فرش قرمز در خارج از ایران یک اتفاق کاملا تبلیغاتی است، معمولا هنرمندان بیشتر برای تبلیغ یک طراح یا یک برند خاص روی فرش قرمز میروند و به نوعی اتفاقی درآمدزا است. اما برای ما صرفا به یک مراسم عکاسی خلاصه میشود.
وی در همین رابطه ادامه داد: ما از مراسم فرش قرمز استفاده اشتباهى داشته ایم، زیرا برای خودمان و برگرفته از فرهنگ خودمان نیست، به نظر من وقت آن رسیده تا اگر میخواهیم چنین مراسمی یا شبیه آن را داشته باشیم به فکر تولید مراسمی خاص خودمان و در دل فرهنگ و عرف خودمان باشیم.
این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون اضافه کرد: به نظر من در کل فرش قرمز بیشتر مراسمی در جهت خودنمایی است، در این مراسم اکثرا لباسهایی پوشیده میشود که نمیتوان آن را الگوی خوبی برای جامعه دانست، شخصا نمیگویم که باید چنین مراسمی را تعطیل کرد، به نظرم باید آن را تغییر داده و بومی کرد.
وی درباره حضور خود در مراسم فرش قرمز اضافه کرد: من که سنم به این مراسمات نمیخورد، در کل علاقهای هم به حضور در چنین مراسمی را ندارم و سعی میکنم از این تشریفات دوری کنم، به نظر من کار سینما و هنرمند کمک به فرهنگسازی و الگوسازی است، اما شخصا در مراسم فرش قرمز سینما اتفاقی به نام فرهنگ نمیبینم.
معصومی در همین رابطه خاطرنشان کرد: من به هیچ وجه نمیگویم که فرش قرمز را تعطیل کنیم، بلکه به نظرم وقت آن رسیده در چهلمین جشنواره فیلم فجر به فکر یک مراسم بومی و ملی برای خودمان باشیم، معرفی بازیگران و عکسبرداری از آنها به هیچ عنوان عیبی ندارد، اما این اتفاق نباید ترویج دهنده فرهنگ غربی باشد.