کد خبر: ۳۶۵۱۶
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۷

اگر به دهک‌بندی خود اعتراض دارید، بخوانید

هر خانواری نسبت به فرآیند و شکل جانمایی صورت‌گرفته در رابطه با دهک خود اعتراض دارد، می‌تواند اعتراض خود را در یک سامانه مجازی به آدرس http://hemayat.mcls.gov.ir اعلام کند.
اگر به دهک‌بندی خود اعتراض دارید، بخوانید

مخاطب 24- یحیوی در رابطه با دهک‌بندی‌های صورت‌گرفته در پایگاه جامع رفاه ایرانیان توضیح داد: شناسنامه اقتصادی خانوار‌ها معیار تعیین آزمون وسع افراد در دهک‌بندی است که متشکل از مواردی، چون «بُعد و جمعیت خانوار»، «تعداد حقوق‌بگیران و درآمد خانوار»، «میزان اموال منقول و غیرمنقول خانوار مثل تعداد خودرو (به‌ویژه خودرو‌های لوکس و نیمه‌لوکس) و...» همه در تعیین شناسنامه اقتصادی خانوار موثر است.

مثلا اینکه آیا در خانوار افراد معلول و دارای بیماری‌های خاص پرهزینه موجود است، در این شناسنامه قید می‌شود. مشاور معاون وزیر کار در ادامه افزود: مجموعه همه این شاخص‌ها که با فرمول و الگوریتم خاصی محاسبه می‌شود، یک خروجی دارد که در شناسنامه اقتصادی خانوار منعکس می‌شود.

بیشتر بخوانید



بر این اساس مشخص می‌شود که هر خانوار در چه دهکی باید جانمایی و قرار داده شود. او تاکید کرد: هر خانواری نسبت به این فرآیند و شکل جانمایی صورت‌گرفته در رابطه با دهک خود اعتراض دارد، می‌تواند اعتراض خود را در یک سامانه مجازی اعلام کند.

ما یک سامانه کاملا باز و با دسترسی سریع در فضای مجازی داریم که عبارت است از سامانه مجازی به آدرس اینترنتی http://hemayat.mcls.gov.ir که افراد می‌توانند به آن مراجعه و اعتراض خود را فورا در آن ثبت کنند تا بررسی شود.

یحیوی در پاسخ به سوالی پیرامون وجود نوع جانمایی افراد در دهک‌ها در درگاه پنجره هوشمند خدمات دولت، اظهار کرد: در همان سامانه مجازی «حمایت» که پیش‌تر اعلام کردیم، دهک دقیق افراد قید شده و هیچ پایگاه یا نقطه و درگاه دیگری معیار تعیین دهک افراد نیست.

او در توضیحی پیرامون کالابرگ الکترونیکی و طرح فجرانه گفت: در مرحله جدید اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی که با عنوان فجرانه مطرح شده است، ما یک قیمت مبنایی داریم که آن قیمت از مقطع سال ۱۴۰۱ محاسبه می‌شود و قرار است مابه‌التفاوت قیمتی با سال ۱۴۰۱ پرداخت شود. هر خانوار که می‌خواهد این سبد با اقلام یازده‌گانه مشخص‌شده (شامل ماکارونی، روغن، لبنیات، حبوبات، گوشت و…) را تهیه کند، باید ۵۲۳هزار تومان پرداخت می‌کرد تا این سبد را به طور کامل دریافت کند.

اکنون قیمت روز این سبد به ۷۴۳ هزار تومان است؛ لذا مابه‌التفاوت قیمتی جدید ۲۲۰هزار تومان است که در طرح فجرانه پرداخت می‌شود. در واقع این ۲۲۰هزار تومان یک جبران مابه‌التفاوت است که در قالب یارانه به افراد تعلق می‌گیرد و مستقیم روی رقم نقدی پرداختی نمی‌آید.

یحیوی با بیان اینکه «مردم در فیش دریافتی و تراکنش‌ها این ۲۲۰ هزار تومان را نمی‌بینند، اما عملا در محاسبات قیمتی کالا‌ها در حال اعمال شدن است» گفت: به طور کلی افراد برای بهره‌مندی از کل این ۲۲۰هزار تومان باید از هر ۱۱ قلم کالای معین‌شده مصرف داشته باشند.

یعنی این‌گونه نیست که مردم کل سبد خود را از یک قلم کالا تهیه کرده و مشمول این مابه‌التفاوت باشند. در این مرحله برخلاف مرحله گذشته جابه‌جایی اعتبار نداریم. یعنی دیگر یک خانواده نمی‌تواند کل اعتبار خود را برنج بخرد. در این مرحله هر فرد فقط اعتبار همان کالا را می‌گیرد و برای بهره‌مندی کامل باید از هر ۱۱ قلم خرید داشته باشد.

البته در این مرحله جابه‌جایی اعتبار تنها بین گروه کالا‌های لبنیات وجود دارد. یعنی فرد می‌تواند بین شیر و ماست و پنیر جابه‌جایی انتخاب داشته باشد؛ لذا باز هم تاکید می‌کنیم که اگر می‌خواهید از کل ۲۲۰ هزار تومان یارانه اضافی برای جبران مابه‌التفاوت قیمتی سبد استفاده کنید، حتما باید از همه ۱۱ قلم مشخص‌شده در فروشگاه‌های طرف قرارداد ما خرید کنید.

مشاور معاون وزیر کار تصریح کرد: پوشش ما در فروشگاه‌های طرف قرارداد (هفت، جانبو، گندم، افق کوروش، رفاه و...) کامل است و اکنون ۲۱۰هزار فروشگاه به شبکه ما برای توزیع کالابرگ الکترونیکی متصل است. این شبکه کاملا تا روستا‌ها توسعه یافته است.

اکنون ۸هزار میلیارد تومان منابع دولتی و ۲۴هزار میلیارد تومان منابع مردمی در این طرح وارد و هزینه شده است؛ لذا این طرح تا تمام شهرستان‌ها و روستا‌ها باید پوشش داشته باشد و این حجم از تراکنش نشان از توسعه دقیق طرح دارد. اگر فروشگاهی از مجموعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای ذیل این طرح مدعی عدم اتصال به طرح شد، شهروندان فورا می‌توانند ادارات کار و وزارت تعاون را به صورت حضوری در ادارات یا به صورت تلفنی مطلع کنند.

یحیوی تاکید کرد: ما در اثر اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی علی‌رغم برخی شایعات کمبود کالایی نداشتیم و مردم به‌راحتی درحال خرید مایحتاج خود هستند.

صفوف مردم در برخی فروشگاه‌ها برای اقلامی، چون مرغ بیشتر ناشی از عدم مراجعه به دیگر فروشگاه‌ها و مراکز توزیع خلوت‌تر یا تاکید بر استفاده از مرغ منجمد بوده است، درحالی‌که گوشت و مرغ گرم نیز جزو اقلامی است که مشمول یارانه کالابرگ الکترونیکی هستند. البته کمبود خاصی در این حوزه به ما گزارش نشده است.

قیمت مبنایی گوشت گرم و منجمد البته با هم متفاوت است که آن تفاوت قیمتی را مردم ناگزیر باید خود پرداخت کنند. او در پاسخ به انتقادی پیرامون انتخاب سبد یازده‌قلمی کالا‌های خوراکی و این موضوع که گفته می‌شود تعداد این اقلام به نسبت یارانه اختصاص‌یافته زیاد است، گفت: انتخاب این سبد در پی کار کارشناسی دقیق در حوزه تغذیه و نیاز‌های روزمره بدنی شهروندان توسط متخصصان تغذیه و با حضور کارشناسان اقتصادی در کنار آنان صورت گرفته و انتخاب یازده قلم مبنای کاملا علمی دارد.

این یازده قلم کلیه ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و ریزمُغذی‌ها را پوشش می‌دهد. کالری موردنیاز فرد منطبق بر استاندارد انستیتوی تغذیه ایران در این طرح معیار و ملاک بوده است. خود این انستیتوی علمی در طراحی و انتخاب اقلام این سبد نقش داشته و انتخاب کالا‌ها بی‌مبنا نبوده است.
منبع: ایلنا

برچسب ها: دهک بندی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بالاخره درویش استعفا کرد! بالاخره درویش استعفا کرد!
رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، با ارسال نامه‌ای رسمی به هیئت مدیره، استعفای خود را اعلام کرد تا دوران مدیریتی‌اش در این باشگاه پرطرفدار به پایان برسد.
حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ
کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ به دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم روسیه، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی برانگیخت.
حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت
در پی حملات هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی ولایت پکتیکا، هشت بازیکن تیم‌های محلی کریکت افغانستان کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد
صابر کاظمی، ملی‌پوش سابق والیبال ایران و بازیکن تیم الریان قطر، به دلیل عارضه مغزی بامداد شنبه به کما رفت و هم‌اکنون در بیمارستانی در دوحه بستری است.
پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد
وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در ۲۶ مهر ۱۴۰۴، موضوع هسته‌ای ایران باید از دستور کار شورای امنیت حذف شود.
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران
سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد دنباله‌دار «لمون» در روز‌های پایانی مهر و نیمه نخست آبان، به اوج درخشش خود می‌رسد و با چشم غیرمسلح در آسمان ایران دیده می‌شود.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر