کد خبر: ۳۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶

ریزش قیمت طلا شدت می‌گیرد؟

اونس طلا هفته گذشته در واکنش به سیگنال بانک مرکزی آمریکا برای افزایش سریع‌تر نرخ‌های بهره، بیش از ۳۵ دلار ریزش کرد، اما تحلیلگران می‌گویند انتظارات برای تحکیم سیاست پولی ممکن است به اوج خود رسیده باشد و فضا را برای این فلز ارزشمند مساعد کند.
ریزش قیمت طلا شدت می‌گیرد؟

اونس طلا هفته گذشته در واکنش به سیگنال بانک مرکزی آمریکا برای افزایش سریع‌تر نرخ‌های بهره، بیش از ۳۵ دلار ریزش کرد، اما تحلیلگران می‌گویند انتظارات برای تحکیم سیاست پولی ممکن است به اوج خود رسیده باشد و فضا را برای این فلز ارزشمند مساعد کند.

ریزش قیمت طلا شدت می‌گیرد؟
مخاطب ۲۴- در معاملات روز جمعه بازار آمریکا هر اونس طلا با هشت دلار و ۲۰ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش، در ۱۷۹۷ دلار و ۴۰ سنت بسته شد، اما برای کل هفته ۱.۷ درصد کاهش داشت.

خبر مهمی که هفته گذشته بازار طلا را شوکه کرد، انتشار جزئیات نشست دسامبر بانک مرکزی آمریکا بود که نشان داد بازار کار بهبود پیدا کرده و تورم مشکل‌زا ممکن است افزایش سریع‌تر نرخ‌های بهره را ایجاب کند. طلا دارایی امن در برابر تورم شناخته می‌شود، اما به افزایش نرخ‌های بهره آمریکا که هزینه نگهداری این فلز ارزشمند را افزایش می‌دهد، به شدت حساس است. جزئیات نشست ماه دسامبر بانک مرکزی آمریکا که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان داد مقامات بانک مرکزی درباره کاهش مجموع دارایی‌های در اختیار این بانک و افزایش سریع‌تر از موعد نرخ‌های بهره برای مبارزه با تورم گفتگو کرده‌اند.

تحلیلگران می‌گویند با توجه به افزایش موارد ابتلا به واریانت اُمیکرون در دسامبر و ژانویه، این دیدگاه ممکن است تاریخ گذشته باشد.

بارت میلک، مدیر استراتژی جهانی شرکت "تی دی سیکیوریتیز" به کیتکونیوز گفت: اُمیکرون بدون تاثیر نبوده است و ما شاهد تاثیر آن بر آمار اشتغال بوده‌ایم.

اقتصاد آمریکا در دسامبر ۱۹۹ هزار شغل ایجاد کرد که بسیار پایین‌تر از پیش‌بینی اقتصاددانان برای اضافه شدن ۴۰۰ هزار شغل جدید بود. آمار اشتغال نوامبر هم به رقم ۲۴۹ هزار شغل بازبینی شد. در این بین، نرخ بیکاری آمریکا به ۳.۹ درصد کاهش یافت که بهتر از پیش بینی نرخ ۴.۱ درصد بود.

بارت گفت: آمار اشتغال یاس بزرگی ایجاد کرد، اما با وجود اشتغالزایی ضعیف، این دیدگاه وجود دارد که فشار‌های تورمی همچنان ادامه دارند و طلا همچنان می‌تواند در سه ماهه نخست امسال به میزان ۴۰ تا ۵۰ دلار صعود کند. اما پس از آن قیمت احتمالا پایین‌تر می‌رود. هیچ تضمینی وجود ندارد که فدرال رزرو خوددار باشد. بازار بر این باور است که فدرال رزرو با قدرت عمل می‌کند، اما من مطمئن نیستم آن‌ها قادر به انجام چنین کاری باشند.

فیلیپ استرایبل، استراتژیست ارشد شرکت "بلو لاین فیوچرز" به کیتکونیوز گفت: طلا از این ریزش قیمت بهبود خواهد یافت و ما از این اصلاح قیمت، برای خرید طلا استفاده می‌کنیم. در حال حاضر طلا در کف محدوده قیمت اخیرش معامله می‌شود و خرید در این سطوح قیمت ارزش دارد، اما ما همچنان عامل تاثیرگذار بزرگی نداریم تا قیمت طلا به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

پرسشی که بازار‌ها را مشغول کرده است این است که بانک مرکزی آمریکا در سال ۲۰۲۲ چند دور می‌تواند نرخ‌های بهره را افزایش دهد؟

ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار شرکت OANDA اظهار کرد: طلا هفته بدی داشت، اما وقتی در نظر بگیرید که بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله از ۱.۵۳ درصد به ۱.۷۵ درصد افزایش پیدا می‌کند، می‌تواند وضعیت بدتری پیدا کند. سطح ۱۷۷۰ دلار می‌تواند سطح حمایتی خوبی برای طلا در معاملات هفته جاری باشد.

اورت میلمان، کارشناس فلزات ارزشمند شرکت "گینزویل کوینز" گفت: عوامل بلندمدت همچنان از قیمت‌های بالاتر طلا پشتیبانی می‌کنند. حتی اگر نرخ‌های بهره افزایش پیدا کند، تورم بالا به معنای آن است که نرخ‌های واقعی منفی است. این امر برای طلا مثبت است. همچنین در دو سیکل قبلی افزایش نرخ‌های بهره، طلا عملکرد بسیار خوبی در ابتدای افزایش نرخ‌ها داشت و می‌توانیم شاهد تکرار این وضعیت در زمان افزایش نرخ‌های بهره در سال میلادی جاری باشیم و اونس طلا ممکن است تا سطح ۱۹۰۰ دلار صعود کند.

بر اساس گزارش کیتکونیوز، هفته جاری یکی از آمار‌های اقتصادی که مورد توجه بازار خواهد بود، جدیدترین نرخ تورم آمریکاست که روز چهارشنبه منتشر می‌شود. بازار‌ها پیش بینی می‌کنند شاخص قیمت مصرف کننده در دسامبر بر مبنای سالانه به هفت درصد رشد کرده است. همچنین شاخص قیمت تولیدکننده و آمار متقاضیان بیمه بیکاری روز پنج شنبه و آمار خرده فروشی آمریکا روز جمعه منتشر می‌شوند. بازار‌ها همچنین به جلسه انتصاب جروم پاول، رئیس فدرال زرو در برابر کمیته بانکی، مسکن و امور شهری سنای آمریکا که روز سه شنبه برگزار می‌شود، توجه خواهند داشت.

منبع: اقتصاد ۲۴

برچسب ها: قیمت طلا
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر