کد خبر: ۳۵۲۶۵
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۶

معافیت مالیاتی حقوق در سال ۱۴۰۳

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه باید از کسانی مالیات گرفت که دارای تمکن مالی هستند، گفت: معافیت مالیات حقوق سال آینده به ۱۲ میلیون تومان می‌رسد.
معافیت مالیاتی حقوق در سال ۱۴۰۳

مخاطب 24-  هادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه، نباید هزینه‌های پایدار برای دولت ایجاد کنیم و آن را به درآمد‌های ناپایدار نفت متصل کنیم، گفت: به دلیل تحریم‌های بین المللی و چالش‌های فروش نفت، با جریان درآمدی ناپایدار مواجه هستیم. از منظر مبانی نظری نباید منابع بودجه دولت را به یک جریان درآمدی ناپایدار مثل نفت گره بزنیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: نفت دارایی و سرمایه این کشور است. صرفا برای ما نیست، سهم نسل‌های آینده هم هست و نباید صرف امور جاری شود بلکه باید صرف سرمایه گذاری و جریان درآمدی کشور شود.

وی افزود: مردم هم امروز بیش از آنکه از پرداخت مالیات گله داشته باشند، از بی عدالتی در پرداخت مالیات گلایه دارند. رفع معضل بی عدالتی، سیستمی کردن و هوشمندسازی نظام مالیاتی است.
سازوکار مالیات‌ستانی عادلانه نیست

سبحانیان گفت: آیا امروز سازوکار مالیات‌ستانی عادلانه است؟ متاسفانه پاسخ خیلی مثبت نیست. چون برخی از عوامل منجر به بی عدالتی می‌شوند. یکی از مظاهر بی عدالتی این است که برخورد یکسان با مودیان و فعالان اقتصادی صورت نمی‌گیرد، مردم در پاسخ به یک مساله مالیاتی با جواب‌های متفاوت روبرو می‌شوند؛ که با هوشمند شدن نظام مالیاتی از برخورد‌های سلیقه‌ای دور خواهیم شد.

او افزود: نظام مالیاتی کشور از دهه‌های گذشته سنتی بوده و مشکلات زیادی داشته است. باید به سمت نظام مالیات ستانی مبتنی بر داده حرکت کنیم. وقتی همه چیز در فرایند سیستمی قرار گرفت آن وقت از نظام سنتی فاصله خواهیم گرفت و در یک نظام هوشمند و مدرن، مالیات عادلانه رسیدگی و اخذ خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید




رئیس کل سازمان امور مالیات کشور خطاب به دانشجویان بیان داشت: هر آنچه قانونگذار مصوب کرده سازمان امور مالیاتی مکلف به اجرای آن است از جمله مالیات بر خانه‌ای لوکس که در سنوات گذشته بر اساس قانون بودجه اجرا شده است.

وی ادامه داد: انتظار داریم در تبیین این موضوع به ما کمک کنید؛ اینکه سازمان مالیاتی مجری قانون است و نه می‌تواند یک ریال از چیزی که معاف هست مالیات بگیرد و بالعکس نه از چیزی که مشمول مالیات هست، می‌تواند مالیات نگیرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: مطالبه گری اجتماعی بویژه از سوی نخبگان و جامعه دانشگاهی در سرعت بخشیدن حرکت به سمت نظام مالیاتی هوشمند نقش بسزایی دارد. هم اکنون بسیاری از فرایند‌های مالیاتی سیستمی و سامانه‌ای شده، تا مودیان اصلا نیازی به حضور در ادارات مالیاتی پیدا نکنند. ما معتقدیم مودیان حتی المقدور به ادارات مالیاتی مراجعه نکنند. تا نه زمانش هدر برود و نه خدای نکرده مفسده‌ای اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که برای ما بسیار حائز اهمیت هست این است که فشار مالیاتی بر تولید را کم کنیم. در بسیاری از نقاط دنیا بار اصلی پرداخت مالیات بر ثروتمندان، پردرآمد‌ها و کسانی است که مصرف بیشتری دارند.

سبحانیان بیان داشت: ما باید به سمت کاهش مالیات بر تولید برویم. باید فعالیت‌های تولیدی و مولد و دارای ارزش افزوده را با مکانیسم مالیاتی ترغیب بکنیم و در مقابل فعالیت‌های غیر مولد و دارای جنبه سفته بازی باید جلویش را بگیریم؛ لذا مالیات صرفا ابزار درآمدزایی نیست بلکه ابزار مهم سیاستگذاری اقتصادی هم هست.

مالیات بیش از ۵۰ درصد اصناف صفر مطلق است

سبحانیان یادآوری کرد: بیش از ۵۰ درصد اصناف و مشاغل مالیاتشان صفر مطلق است. حدود یک درصد اصناف و مشاغل ۵۰ درصد مالیات این حوزه را می‌پردازند. این آمار حاکی از این است که رویکرد ما مالیات ستانی از دانه درشت‌ها است.

وی در پایان تاکید کرد: معتقدیم نباید از همه مردم مالیات اخذ شود. باید از کسانی مالیات گرفت که دارای تمکن مالی هستند به همین دلیل در قوانین بودجه سنواتی، معافیت سالانه حقوق و ... افزایش می‌یابد. مثلا امسال که معافیت حقوق ۱۰ میلیون تومان بود، در سال آینده به ۱۲ میلون تومان افزایش یافت. در حوزه اصناف و مشاغل نیز که امسال درآمد مشمول تا ۴۷ میلیون تومان معاف بود به ۱۴۴ میلیون تومان افزایش یافت.
منبع: باشگاه خبرنگاران

برچسب ها: معافیت مالیاتی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟ چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟
در دنیای پرهیاهوی امروز، بی‌حوصلگی برای مطالعه به پدیده‌ای فراگیر تبدیل شده و ذهن انسان معاصر را از تمرکز و تفکر عمیق دور کرده است
آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید! آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید!
هومن سیدی در یک ویدئو درباره خود افشاگری کرد.
عکس| سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند عکس|  سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند
صحبت های هفته پیش بیرانوند در مورد تحصیلاتش حسابی حاشیه ساز شد.
آلزایمر را با این گیاه درمان کنید! آلزایمر را با این گیاه درمان کنید!
پژوهش‌های محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران نشان می‌دهد عصاره گیاهان وج و بادرنجبویه می‌تواند به درمان آلزایمر کمک کند.
توصیه‌های طب ایرانی برای روز‌های سفر توصیه‌های طب ایرانی برای روز‌های سفر
یک متخصص طب ایرانی با تأکید بر اهمیت حفظ تعادل مزاجی، خواب کافی، تغذیه مناسب و کنترل حالات روحی، این موارد را از ارکان اصلی رانندگی ایمن دانست و توصیه‌هایی برای کاهش خطرات رانندگی ارائه کرد.
از کجا بفهمیم روغن زیتون سالم است؟ از کجا بفهمیم روغن زیتون سالم است؟
شاید تصور کنیم روغن زیتون مرغوب، همیشه ماندگار است و تاریخ انقضایش فقط یک عدد روی برچسب است. اما واقعیت این است که این طلای مایع هم مانند هر ماده طبیعی دیگری، در گذر زمان و تحت شرایط نگهداری نامناسب، کیفیت خود را از دست می‌دهد و فاسد می‌شود.
عراقی‌ها در را بر روی زائران عرفه بستند عراقی‌ها در را بر روی زائران عرفه بستند
رایزنی مسولان ایرانی و عراقی تا کنون منجر به باز شدن در‌های سمت عراق نشده است
برگزیده
آیا کنسرسیوم غنی‌سازی در کیش و قشم احداث می‌شود؟ آیا کنسرسیوم غنی‌سازی در کیش و قشم احداث می‌شود؟
براساس گزارش نیویورک‌تایمز، دو مقام ایرانی گفتند که مذاکره‌کنندگان قصد دارند در دور بعدی گفت‌و‌گو‌ها برای محل کنسرسیوم چانه‌زنی کنند تا جزیره‌ای از خاک ایران برای این منظور انتخاب شود؛ آنها ممکن است جزیره کیش یا قشم در خلیج فارس را پیشنهاد دهند، هرچند گزینه‌های دیگری نیز مورد بحث قرار گرفته‌اند.
نان گران شد نان گران شد
سخنگوی اتاق اصناف خبر داد: قیمت جدید نان در چند روز آینده اعلام می‌شود.
وعده‌های محقق نشده زاکانی وعده‌های محقق نشده زاکانی
علی اصغر قائمی، عضو شورای شهر تهران: در دوره مدیریتی زاکانی شاهد ۵۸ وعده محقق‌نشده بوده‌ایم.
صفحه خبر بالای تصاویر