فعالان حوزه اقتصاد و کریپتو قیمت بیت کوین را مرتباً پیشبینی میکنند. برای مثال، کتی وود، مدیرعامل Ark Invest، پیشبینی کرد که بیت کوین میتواند تا سال 2030 به قیمت 1.48 میلیون دلار برسد. تحلیلگر ارشد بازار نیکولاس سیبراس (Nicholas Sciberras) اشاره میکند که این پیشبینی منعکس کننده شگفتی عظیم بیت کوین است.
او میگوید: «تعریف هر هدف قیمتی دشوار است، زیرا بسته به سطح پذیرش و عوامل خارجی در بازار، هر مقاومتی قابل شکست است.»
بیت کوین از اولین قیمت ثبت شده خود که کمتر از یک سنت بود، مسیر طولانی را طی کرده است. قیمت بیت کوین در نیمه اول بهمن ماه، تقریباً 43000 دلار است. همانطور که سیبراس اشاره میکند، این ایده که بیت کوین میتواند روزی یک میلیون دلار ارزش داشته باشد، «واقعاً نشان میدهد که ما تا چه حد پیش رفتهایم».
با این حال، در حالی که رکوردهای بزرگ ممکن است، سقوطهای فاجعه بار نیز امکانپذیر است.
یکی از عوامل تعیینکننده قیمت بیت کوین، رویداد هاوینگ است که تقریباً هر چهار سال یکبار اتفاق میافتد و سرعت ایجاد BTC های جدید را کاهش میدهد. انتظار می رود هاوینگ بعدی در اوایل سال 2024 رخ دهد.
ما شاهد افزایش چشمگیر قیمت بیت کوین یک سال قبل از هاوینگ و یک سال بعد ان بوده ایم. بسیاری از سرمایهگذاران رویداد هاوینگ را به عنوان یکی از مهمترین عواملی که بر قیمت بیت کوین تأثیر میگذارد، میدانند.
نظریهای وجود دارد مبنی بر اینکه رویداد چهار ساله هاوینگ آن چنان که بسیاری فکر میکنند مهم نیست و در عوض، همسویی آن با چرخههای نقدینگی خارجی چیزی است که باعث میشود به عنوان محرکی برای صعود قیمت عمل کند.
عملکرد بیت کوین در سال 2024 به انواع کاتالیزورهای بالقوه صعودی و نزولی بستگی دارد. عوامل متعددی مانند پذیرش سازمانی، هاوینگ، تغییرات در حوزه رگلاتوری و روندهای اقتصاد کلان بر قیمت بیت کوین در سال 2024 تأثیر خواهند گذاشت.
در طول سال 2023، صنعت کریپتو تحت تأثیر یک سری اقدامات قضایی قرار گرفت که اعتماد به این بخش را متزلزل کرد. کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده علیه صرافی ارزهای دیجیتال، بایننس و موسس و مدیر عامل آن، چانگ پنگ ژائو، شکایت کرد.
با این حال، در ماه نوامبر، بایننس با خزانهداری و وزارت دادگستری ایالات متحده به توافق رسید کرد و ژائو موافقت کرد که از سمت خود کنارهگیری کند و به عنوان بخشی از این معامله، کنترل پلتفرم را واگذار کند.
نیکولاس سایبراس Nicholas Sciberras)) از متخصصان صنعت کریپتو خاطرنشان میکند که مهمتر از همه بایننس متهم به سوء استفاده از وجوه مشتریان نشده است.
او میگوید: «این یکی از بهترین نتایجی بود که بازار میتوانست به آن امیدوار باشد و در نتیجه قیمت ارزهای دیجیتال افزایش یافت.»
بایننس یک ابر خاکستری عظیم بود که بر فراز کریپتو معلق بود، و این توافق یک پرچم سبز بزرگ برای بیت کوین در سال 2024 به شمار میرفت.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، اشاره کرده است که بانک مرکزی ممکن است به اوج چرخه افزایش نرخ بهره خود رسیده باشد، که سایبراس فکر میکند میتواند کاتالیزوری برای افزایش بیت کوین در سال 2024 باشد.
زمانی که نرخ بهره تثبیت میشود یا کاهش مییابد، ارزهای دیجیتالی چون بیتکوین میتوانند ابزار جذابی برای سرمایهگذاران باشند؛ دلیل آن هم مقاومت در برابر تورم و کمیابی بیت کوین است، بهویژه با نزدیک شدن به رویداد هاوینگ در ماه مه.
سایبراس میگوید: «برآوردها سه کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره را در سال ۲۰۲۴ پیشبینی میکنند، سیاستی تهاجمیتر از آنچه قبلاً مشاهده کردیم ».
وی به سرمایهگذاران توصیه میکند که تورم را از طریق شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) زیر نظر داشته باشند، زیرا پاول در را برای افزایش بیشتر نرخ بهره در صورتی که این شاخص افزایش پیدا کند، باز گذاشته است.
سایبراس میگوید صعود بیت کوین به ادغام آن در چارچوبهای بانکداری سنتی بستگی دارد. وی میگوید: «مسائل جدی در اقتصاد جهانی وجود دارد، زیرا ایالات متحده با بحران بانکی و بدهی رو به رشد مواجه است».
در سال 2023 چندین بانک ورشکسته شدند، اما بسیاری فراموش میکنند که مشکل زیربنایی این ورشکستگیها هنوز وجود دارد.
اگر ورشکستگی بانکها در سال 2024 ادامه یابد، ممکن است دولت مجبور شود برای ارائه محرک یا چاپ پول بیشتر وارد عمل شود. این امر ارزش دلار آمریکا را بیشتر کاهش میدهد، مشابه آنچه در طول همهگیری کرونا رخ داد.
سایبراس میگوید: «در این سناریو، نقش بیت کوین به عنوان یک دارایی شناخته شده، منصفانه و انعطاف پذیر با عرضه ثابت که قوانین آن به راحتی تغییر نمیکند، میتواند جذاب شود.
سایبراس به تایید صندوق ETF بیت کوین به عنوان یک عامل کلیدی موثر بر قیمت بیت کوین در سال 2024 اشاره میکند. این اتفاق مشروعیت قابل توجهی را به ارزهای دیجیتال اضافه میکند و باعث رشد قیمت بیت کوین میشود.
هر سرمایهگذاری دارای جنبههای منفی بالقوه است و بیت کوین نیز از این قاعده مستثنا نیست.
سیبراس میگوید در بعد منفی ماجرا، نگرانیهایی در مورد امنیت بلندمدت بیتکوین وجود دارد، با توجه به اینکه پاداش بلاک همچنان کاهش خواهد یافت. او اضافه میکند که برنامههای ETF بیتکوین در صورت رد شدن، خطر بالقوهای دارند و باعث ریزش بیتکوین میشوند.
نوسان در احساسات بازار نسبت به بیت کوین و ارزهای دیجیتال توسط دولتها نیز میتواند منجر به کاهش قیمتها شود.
سیبراس میگوید: «ایالات متحده به طرز باورنکردنی نسبت به ارزهای دیجیتال و بیت کوین دشمنی میکند.
علاوه بر این، اگر بیت کوین به دلیل پذیرش گسترده، انحصار پولی کشورها را تهدید کند، دولتها میتوانند آن را محدود کنند.
سیبراس به لایحه اخیر ارائه شده در ایالات متحده برای گسترش قانون رازداری بانکی و تحمیل الزامات گزارش دهی دقیقتر تراکنشهای خرید ارز دیجیتال، به عنوان عامل نگرانی اشاره میکند.
او میگوید: «در شکل فعلیاش، این قانون صنعت کریپتو ایالات متحده را فلج میکند. پیامدهای قوانین ضد پولشویی (AML) و احراز هویت (KYC) نیز باعث نگرانی سرمایهگذاران شده است.
سرمایهگذاری در بیت کوین با پاداشها و خطراتی همراه است و درک این موارد کلیدی برای تصمیمگیری آگاهانه است.
به طور کلی، کارشناسان نسبت به آینده بیت کوین خوش بین هستند. آنها در تایید دیدگاه خود به شرایط اقتصاد کلان، هاوینگ بیت کوین در ماه می، بهبود مقیاسپذیری به واسطه شبکه لایتنینگ و تایید احتمالی صندوق ETF بیتکوین اشاره دارند.
با این حال، آینده بیت کوین بدون موانع بالقوه نیست. اگر بیتکوین همچنان توسط دولتها هدف قرار گیرد و مصرف انرژی آن بیشتر سیاسی شود، میتواند بر پایداری بلندمدت این ارز دیجیتال فشار بیاورد. یکی از نگرانیهای بلندمدت بیت کوین، امنیت آن در برابر کاهش پاداش بلاک است. گر پذیرش و تقاضای ضعیفی برای بیتکوین وجود داشته باشد، یا درآمد حاصل از کارمزد برای تشویق ماینرها برای ارتقای سختافزار و استخراج بیتکوینهای جدید ناکافی باشد، امنیت آن مکن است کاهش یابد و شبکه را تهدید کند.»