مخاطب24:بهزاد لایقی امروز (دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲) در حاشیه برگزاری هفتمین کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم تهران در جمع خبرنگاران افزود: پیامدهای تغییر اقلیم در ایران و جهان در بخشهای مختلفی بروز کرده است، به طوری که در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و سلامت جامعه نمود بیشتری داشته است.
وی اظهار داشت: مهاجرت، افزایش شهرنشینی، گسترش حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ، تخریب سرزمین، آلودگی هوا، کاهش دسترسی به آب سالم و دهها مثال دیگر از پیامدهای تغییر اقلیم در کشورهای درحال توسعه است.
معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور ادامهداد: متهم ردیف نخست تغییر اقلیم و گرمایش جهانی، فعالیتهای انسانی بهویژه مصرف سوختهای فسیلی است که سبب بروز تغییرات گستردهای در سیستمهای جوی، رژیم بارشی، نوع نزولات جوی، افزایش دمای، افزایش تبخیر، افزایش وقوع پدیدههای حدی هواشناسی و افزایش مخاطرات جوی و ... شده است.
لایقی گفت: سازمان هواشناسی کشور با همکاری سایر سازمانها، دستگاهها و نهادهای علمی ملی و بینالمللی همواره تلاش کرده است تا بر اساس مسوولیتهای ذاتی خود در حوزه تغییر اقلیم ایفای نقش موثری داشته باشد که یکی از این نقش ها، برگزاری کنفرانسهای دورهای نظیر کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم است که امروز هفتمین دوره آن برگزار میشود.
وی بیانداشت: این کنفرانس به صورت دورهای و هر چهار سال یک بار با مجوز هیات دولت برگزار و ایدههای خلاقانه و نتایج ارزشمند پژوهشها محققان در آن ارائه میشود.
معاون توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور اضافهکرد: بیشک ارائه ایدههای خلاقانه و نتایج ارزشمند پژوهشها در حیطههای مختلف از جمله شناخت و آثار تغییر اقلیم، پیشبینی و پیشآگاهی تغییرات اقلیمی، معرفی فناوریهای نوین در این زمینه و همچنین ظرفیتسازی برای سازگاری با تغییر اقلیم، برگزارکنندگان نقش مهمی در مدیریت شرایط و مواجهه با آثار و پیامدهای این پدیده دارد.
لایقی گفت: محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی زیادی در این کنفرانس آخرین یافتههای خود در حوزه تغییر اقلیم و مدل سازیهای جوی و اقلیمی را به اشتراک میگذارند.
وی خاطرنشان کرد: در این کنفرانس تعدادی از متخصصان پنج نهاد بین المللی مرتبط نظیر سازمان جهانی هواشناسی و هیات بین دولتی تغییر اقلیم نیز سخنرانی میکنند و آخرین دستاوردهای دنیا در این حوزه را با پژوهشگران داخلی به اشتراک میگذارند.
گفتنی است، در این کنفرانس نمایندگانی از سازمان جهانی هواشناسی، هیات بین دولتی تغییر اقلیم، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد و مرکز آسیا، سازمان همکاری اکو و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا سازمان ملل متحد مشارکت دارند.
همچنین سفرا، کارداران یا نمایندگان کشورهای آلمان، ایتالیا، سوئیس، نیجریه، نیکاراگوئه، مالی، بولیوی، عربستان، امارات، پاکستان، ونزوئلا و اوگاندا در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
تغییر اقلیم عوامل محدود کننده و تهدیدهای مهم در دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه است که این کنفرانس تلاش میکند ابعاد تغییر اقلیم و پیامدهای آن و همچنین موضوعات مرتبط با توسعه پایدار، سازگاری، تابآوری و کاهش آثار زیانبار آن را بررسی کند.
منبع: ایرنا