مخاطب 24- سید امیر سیاح رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار با اعلام این مطلب گفت: تمامی مجوزهای کاغذی باید تبدیل به شناسه یکتا شود و ماموران حاکمیتی حق ندارند از صاحبان کسب و کار مجوز کاغذی بگیرند بلکه نظارت و بررسیها باید برمبنای شناسه یکتا انجام شود.
او ادامه داد: مهمترین ماموریت ما ایجاد رشد اقتصادی است و در عصر پسانفت، سرمایهگذاری برای رشد اقتصادی به عهده بخش خصوصی است و ما باید هر کاری لازم است انجام دهیم تا راه سرمایهگذاری، تولید و صادرات هموار شود.
رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار ادامه داد: صدور الکترونیک مجوز یکی از بسترهای تسهیل ورود بخش خصوصی برای توسعه و رشد اقتصادی با ایجاد کسب و کارهای جدید است. به حکم قانون تسهیل صدور مجوزها، تا پایان امسال همه مجوزهای کاغذی باید الکترونیک شوند و تمهیدات فنی این عملیات بزرگ ملی فراهم شده است.
او با تاکید بر ضرورت تسهیل اخذ مجوزهای کسب و کار گفت: در حال حاضر ۸۲ درگاه تخصصی به درگاه ملی مجوزها متصل هستند و ۴۲ استعلام تخصصی در درگاه ملی مجوزها انجام میشود.
سیاح با اشاره به اینکه اخذ استعلام در درگاه ملی مجوزها برای مجوزهای تخصصی انجام میشود، اظهار داشت: هیچ دستگاه تخصصی اجازه دریافت، شرط و مدرک اضافه از متقاضی برای صدور مجوز را ندارد.
او با تاکید بر اهمیت آشنایی مردم با حقوق خود برای اخذ مجوز کسب و کار تصریح کرد: اگر متقاضی تمام شرایط اخذ مجوز را داشته باشد باید دستگاه تخصصی آن را صادر کند در غیر این صورت مجوز از سوی درگاه ملی مجوزها صادر میشود.
تمامی شناسههای کاغذی باید تا پایان سال به شناسه یکتا تبدیل شود. تبدیل شناسه با داشتن کد ملی، کد پستی، شماره تلفن و کدپروانه کسب در کمتر از دو دقیقه انجام میشود.
رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار با بیان اینکه در فرآیند صدور مجوز باید حق مردم و تکالیف حاکمیتی روشن باشد، خاطرنشان کرد: افرادی که تاکنون برای دریافت شناسه یکتای الکترونیک فعالیت اقتصادی خود اقدامی نکرده اند، باید به درگاه ملی مجوزها به نشانی WWW.MOJAVEZ.IR مراجعه کرده و ضمن بارگذاری مدارک لازم، ظرف کمتر از ۲ دقیقه شناسه یکتای الکترونیک دریافت کنند.
وی همچنین اعلامکرد: ظرف ماههای اخیر مجوزهای کسب و کار افرادی که بیش از ۱۰ مجوز مشاغلخانگی دریافت کرده بودند، لغو شد.
به گفته سیاح، بر اساس ضوابط جدید، متقاضیان مشاغل خانگی حداکثر میتوانند ۱۰ مجوز دریافت کنند؛ بنابراین افرادی که در کسب و کار خانگی بیش از ۱۰ مجوز دریافت کرده بودند، شناسایی شدند و مجوزهای آنها لغو شد. البته تعیین سقف فقط برای دریافت مجوزهای خانگی است و برای سایر رستههای شغلی محدودیتی در زمینه دریافت مجوز وجود ندارد.
او افزود: افرادی که در روند دریافت مجوز تخلف کنند، مشمول ابطال مجوز شده و ۲ سال از خدمات درگاه ملی مجوزها محروم میشوند، اما در صورت لغو مجوز به هر دلیلی اعم از اشتباه وارد کردن مشخصات، بلافاصله میتوان درخواست ثبت مجدد انجام داد.
برپایه این گزارش، تمامی متقاضیان دریافت شناسه یکتای الکترونیک باید بدانند که شرایط، مدارک، هزینه و زمان صدور ۴۲۰۰ مجوز کسبوکار به آدرس mojavez.ir اعلام شده است و تمام فرایند ثبت درخواست تا صدور مجوز هم الکترونیک و تحت نظارت هوشمند درگاه قرار دارد تا مجوز هر متقاضی واجد شرایط، به موقع صادر شود. خدمات درگاه ملی مجوزها کاملاً غیرحضوری است و هیچ مدرک کاغذی با عکسی نیاز ندارد.
نکته دوم مربوط به چگونگی صدور مجوز است؛ پس از ثبت درخواست متقاضیان، درگاه ملی مجوزها استعلامهای اولیه را به طور خودکار و هوشمند دریافت و پرونده متقاضی را با این پیام به درگاه تخصصی صدور مجوز ارسال میکند: پاسخ استعلامهای اولیه این متقاضی مثبت است.
در زمان اعلام شده چک کنید اگر شرایط تخصصی اعلام شده در درگاه ملی را هم دارد، خبر دهید تا مجوزش صادر شود.
هر متقاضی مجوز اگر همه شرایط اعلامی در درگاه ملی مجوزها را داشته باشد باید در زمان مقرر مجوزش صادر شود. مراجع صدور مجوز برای رد درخواست یک متقاضی باید به صورت کتبی ابلاغ کنند که متقاضی، کدام شرط اعلامی در درگاه ملی مجوزها را نداشته است. با این روش، متقاضی واجد شرایط به راحتی میتواند حقش را اثبات کند و بگیرد.
شرایط مخالفت با صدور مجوز مراجع صدور مجوز حق ندارند از متقاضی مجوز، شرط یا مدرکی که در درگاه ملی مجوزها اعلام نشده مطالبه کنند این کار جرم است و ۶ ماه تا ۲ سال حبس دارد. درگاه ملی مجوزها به صورت پیامکی از هر متقاضی قبل و پس از صدور مجوز رعایت این حکم را میپرسد و به طور هوشمند تخلف مراجع صدور مجوز را کشف و به دادگاه اعلام میکند.
مجوزهای جدید، شناسه یکتا (الکترونیک) هستند و مجوزی که خارج از درگاه ملی مجوزها صادر شود و در qr.mojavez.ir نباشد، به طور قانونی مجوز نیست و در ادارات دولتی، مراجع انتظامی، بانکها و... اعتبار ندارد. درگاه ملی مجوزها با دریافت کدملی و کدپستی به صورت غیرحضوری و رایگان برای دارندگان مجوزهای معتبر کاغذی شناسه یکتا صادر میکند.
۸۰ درصد مجوزها ثبت محور هستند. یعنی پس از ثبت درخواست و اخذ استعلامات پایه، حداکثر سه روزه صادر میشوند. همچنین همه مجوزهای خانگی و ۹۰ درصد مجوزهای صنفی، ثبت محور هستند. مجوزهای تاییدمحور پس از اخذ پاسخ استعلامات تخصصی (مثل آزمون، تغییر کاربری زمین، ساخت بنا، محیط زیست، استاندارد، حرایم برق، راه، آب و...) صادر میشود و صدور آنها بسته به تعداد و دشواری استعلامهای آنها بین ۴ تا حدود ۱۰۰ روز زمان نیاز است.
استعلام برای صدور مجوز صدور برخی مجوزها به پاسخ مثبت استعلامهایی نیاز دارد. شرایط و مدارک لازم برای پاسخ استعلامها هم در صفحات جداگانهای در درگاه ملی مجوزها وجود دارد و بسیاری از آنها (نظیر نظام وظیفه، بدهی مالیاتی، اساسنامه شرکت و...) خودکار و غیرحضوری برای متقاضی دریافت میشود. استعلامها و تاییدیههای لازم برای دریافت هر مجوز در صفحه راهنمای دریافت آن مجوز نوشته شده است.
منبع: اطلاعات