کد خبر: ۳۳۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
در رثای کرمان و همه جای ایران؛

نگران نباش جانم؛ یک روز هم در کوچه ما عروسی می‌شود!

هر شب که می‌خواهم بخوابم، به عنوان دعای آخر شب از خدا می‌خواهم ما را از بلا‌های فردا حفظ کند. زیرا در این چهل و چند سال که شامل نوجوانی، جوانی و میانسالی من می‌شود، هر روز صبح یا در هر فردایی پس از امروز، حادثه‌ای دردناک رخ می‌دهد.
نگران نباش جانم؛ یک روز هم در کوچه ما عروسی می‌شود!

مخاطب 24- آذر فخری؛ روزنامه‌نگار- هر شب که می‌خواهم بخوابم، به عنوان دعای آخر شب از خدا می‌خواهم ما را از بلاهای فردا حفظ کند. زیرا در این چهل‌وچند سال که شامل نوجوانی، جوانی و میانسالی من می‌شود، هر روز صبح یا در هر فردایی پس از امروز، حادثه‌ای دردناک رخ می‌دهد. این حادثه لازم نیست خیلی بزرگ و در حد ملی باشد. این حادثه می‌تواند اتصالی تیر برق و آتش گرفتن خانه همسایه، افتادن یک درخت پوسیده روی خودروی حامل مسافر، قمه‌کشی در یکی از محلات شهر و ... باشد. گرچه اغلب حوادثی که در این سال‌ها تجربه کرده‌ایم، هم بزرگ بوده‌اند و هم بسیار بزرگ و در حد ملی.

اما چرا باید این‌همه نگران بود؟ چرا شب‌های‌مان را با ترس از کابوس بردمیدن صبح فردا آغاز می‌کنیم؟ و چرا حتی اتصالی یک تیر برق را نوعی حادثه سیاسی دانسته و به دولت و ناکارآمدی  مسئولان ربط می‌دهیم؟

چرا در تاکسی و صف نان و مهمانی و خلوت و جلوت، همه بحث‌ها و گفت‌وگوها، بیش از آن‌که در باره شادی و اتفاقات خوش باشد، اگر نه در باره حوادث دردناکِ هر روزه، که حداقل درباره گرانی و ناتوانی از اداره یک زندگی خانوادگی کوچک است و چرا همه این‌ها به دولت و در نهایت به سیاست مربوط است؟

گاهی که می‌خواهم خبری بگذارم، به این فکر می‌کنم که نوع خبر چیست؟ و  درنهایت خوب که عمیق می‌شوم، می‌بینم تمامی خبرهای دور و بر من سیاسی است، حتی دندان دردم، حتی عروسی پسر همسایه، حتی دعوای زوج تازه ازدواج کرده طبقه پائین که سرو صدای‌شان شب و و روز به هواست و حتی نباریدن باران و برف در شهر...

می‌خواهم بگویم همه‌چیزمان چنان سیاسی شده است که نمی‌توانم گاهی نوع خبر را تشخیص بدهم. روی هر خبری که دست می‌گذارم، حتی یک خبر اجتماعی یا محیط زیستی، می‌بینم که باز سیاسی است؛ حجاب، رفت‌وآمد در شهر، عبادت، خرید، مسافرت، تهیه بلیت هواپیما و ... همه و همه در لایحه‌های مختلف و در صحن مجلس دیده شده، تصویب شده یا نشده‌اند.

من در مکان و زمانی مطلقا سیاسی زندگی می‌کنم بی‌آنکه خواسته باشم انسانی سیاسی باشم؛ اما سیاست به زندگی من رسوخ کرده است و نمی‌گذارد در تنهایی‌ام یک رمان ساده بخوانم، یک لیوان چای را با آسودگی بنوشم. من از این پنجره رو‌به‌رو می‌ترسم .. می‌ترسم ناگهان پرده‌اش به کناری رود و انفجاری از آن بیرون بجهد؛ پس من نه تنها انسانی سیاست زده‌ام که انسانی نا امن هم هستم. اتمسفر زندگی من را یک سیاست نا امن محاصره کرده است.

فرزندآوری من سیاسی شده است، من اگر نخواهم فرزندی داشته باشم که دولت قول وامش را داده اما بانک از دادن آن وام امتناع میکند، چه باید بکنم؟

من اگر نخواهم در این محله زندگی کنم، و دنبال وام خرید یا اجاره مسکنی باشم که دولت قولش را داده اما بانک کمکی نمی‌کند، چه باید بکنم؟

درست است، من در این چهل‌وچند سال بدل به انسانی مفلوک شده‌ام که اگر سیاست نخواهد، نمی‌توانم یک روز روی خوش ببینم و هر شب باید هنگام خواب دعا کنم که از بلاهای فردا در امان بمانم.

برچسب ها: حادثه
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
داداش زاده
|
United States of America
|
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۴
0
0
comments icon واقعیت ها راخیلی قشنگ بیان کردید موفق باشید عزیزم
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
پرداخت هزینه بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان مهر پرداخت هزینه بیمه تکمیلی بازنشستگان تا پایان مهر
مسئولان سازمان تأمین اجتماعی وعده دادند هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان حداکثر تا پایان مهرماه پرداخت می‌شود تا بخشی از دغدغه‌های درمانی آنان برطرف شود.
مرگ مشکوک دختر نوجوان؛ مادر متهم به قتل؟ مرگ مشکوک دختر نوجوان؛ مادر متهم به قتل؟
مرگ دختر نوجوان در تهران که ابتدا خودکشی اعلام شد، با گزارش پزشکی قانونی و شواهد جدید، به پرونده‌ای جنایی علیه مادر او تبدیل شده است.
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر