کد خبر: ۳۳۴۳۹
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۰
مسکو به سرعت در جستجوی مواد خام حیاتی است. با جلب نظر بولیوی، روسیه و چین به یکی از بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان دسترسی پیدا کرده اند. در این میان آلمان عقب مانده است.

مخاطب 24- بزرگ‌ترین رقیب لوئیس آرس رئیس جمهور فعلی بولیوی، در حال حاضر از حزب سیاسی خودش است. اوو مورالس، اسلاف آرس که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ در قدرت بود، زندگی را برای این دولت سوسیالیست دشوار کرده است و بار‌ها به طور علنی وزیر اقتصاد سابقش را زیر سوال برده است.
اکنون یک قرارداد بزرگ حقوقی برای مواد خام، درست در زمان مناسب برای رهبر فعلی منعقد شده است. این قرارداد واقعاً چشمگیر است و امید این می‌رود که بتواند به حل بحران اقتصادی مداوم بولیوی در میان مدت کمک کند.
بر اساس اطلاعات رسمی، گروه اورانیوم وان روسیه قصد دارد حدود ۴۵۰ میلیون دلار (۴۰۵ میلیون یورو) در پروژه آزمایشی تولید لیتیوم در این کشور آمریکای جنوبی سرمایه گذاری کند.

زمین شناسان بر این باورند که بولیوی پتانسیل یافتن ۲۳ میلیون تن لیتیوم را دارد. با توجه به اهمیت این فلز برای ساخت باتری برای چیز‌هایی مانند اتومبیل‌های الکتریکی، این امر آن را به کشوری با بزرگترین ذخایر در جهان تبدیل می‌کند.
بولیوی پروژه آزمایشی لیتیوم را در پوتوسی راه اندازی می‌کند.

برای بولیوی، این توافق فراتر از یک قرارداد معدنی است. پس از سال‌ها کشمکش سیاسی (که مورالس و آرس هر کدام در آن نقش داشته اند) کشور تلاش می‌کند خود را به عنوان یک شریک قابل اعتماد معرفی کند.
کارلا کالدرون، رئیس شرکت دولتی لیتیوم بولیوی YLB، این پروژه را که در "Colcha K" در دپارتمان پوتوسی در سه مرحله انجام خواهد شد، تشریح کرد.

در فاز اول، هدف تولید ۱۰۰۰ تن کربنات لیتیوم در سال است، در فاز دوم تا ۸۰۰۰ تن و ۵۰۰۰ تن دیگر در فاز سه است.
تمرکز بر تولیدی خواهد بود که تا حد امکان سازگار با محیط زیست باشد. کالدرون گفت: این پروژه برای انجام مطالعاتی برای نشان دادن پایداری فنی این تاسیسات در آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
تمرکز بر تولیدی خواهد بود که تا حد امکان سازگار با محیط زیست باشد. کالدرون گفت: این پروژه برای انجام مطالعاتی برای نشان دادن پایداری فنی این تاسیسات آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این قرارداد دومین قراردادی است که با شرکت تابعه شرکت دولتی روسیه روس اتم امضا شده است. در ماه ژوئن (تیر)، طرفین با قراردادی برای ساخت یک مجتمع صنعتی کربنات لیتیوم در Pastos Grandes موافقت کردند.
ترجیح بولیوی برای مشارکت با چین و روسیه است.


بیشتر بخوانید


ولادیمیر رووینسکی، کارشناس روابط آمریکای لاتین و روسیه در دانشگاه ایسیسی در کلمبیا گفت: رقابت برای لیتیوم سخت است.
رووینسکی به دویچه وله گفت: "به نظر می‌رسد که اتحاد‌های استراتژیک متناسب با دولت‌های فعلی شکل می‌گیرد. دولت بولیوی شرکت‌های چینی و روسی را ترجیح می‌دهد. "

با این حال، در نهایت، این اتحاد‌ها کوتاه مدت هستند، زیرا منطق علم اقتصاد این است که منافع اقتصادی بر قرابت‌های موقت اولویت دارد.

چین همچنین توانسته است پای خود را در کشوری که بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان را دارد، باز کند. تحت رهبری گروه چینی Contemporary Amperex Technology، CATL، شرکای چینی می‌خواهند در مجموع ۱.۴ میلیارد دلار در ساخت کارخانه‌های استخراج لیتیوم سرمایه گذاری کنند.
با این حال، رئیس جمهور آرس در‌ها را به روی شرکای خارج از روسیه و چین باز گذاشته است. وی اخیراً گفت: "بازدید‌های ما از اتحادیه اروپا، برزیل و کشور‌های بریکس به وضوح نشان داد که علاقه زیادی به لیتیوم ما وجود دارد. "
آرس می‌داند که بولیوی می‌تواند پیشرفت سریع‌تری در استخراج ذخایر لیتیوم خود داشته باشد، اما نسبت به حرکت بیش از حد سریع نیز هشدار می‌دهد. او گفت: "ضرب المثل قدیمی در این باره صدق می‌کند که آهسته می‌رویم، چون عجله داریم. "
مواد خام استراتژیک آمریکای جنوبی
لیتیوم برای ساخت باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی مورد نیاز است، و بنابراین این فلز برای تبدیل و دور شدن از سوخت‌های فسیلی برای خودرو‌ها و حرکت به سمت وسایل نقلیه الکتریکی دارای اهمیت استراتژیک است.

پنج سال پیش، آلمان به عنوان کشوری شناخته می‌شد که بزرگترین مزیت را در بولیوی داشت. سرمایه گذاری مشترک بین برلین و لاپاز قرار بود سیگنال شروع تولید لیتیوم باشد و امید‌ها در آلمان و صنایع مهم خودروسازی روی آن زیاد بود.
اما پس از آن آشفتگی سیاسی در داخل بولیوی دنبال شد. پروژه سرمایه گذاری مشترک به موضوعی قطبی کننده در مبارزات انتخاباتی و ابزاری برای مبارزه قدرت داخلی تبدیل شد.

این پروژه از آن زمان به پایان رسیده است و آلمان در حال حاضر به دنبال آرژانتین و شیلی است که همچنین دارای ذخایر بزرگ لیتیوم هستند. برای تأکید بر این موضوع، اخیراً قرارداد با شیلی به یک توافق تجارت آزاد ارتقا یافته است که باید پروژه‌های مشترک لیتیوم را تسهیل کند.


منبع: دویچه وله
ترجمه: سلیم حیدری

برچسب ها: اورانیوم بولیوی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
استایل مجری جنجالی صدا و سیما در راه بازگشت از آمریکا! title
ژیلا صادقی مجری خبرساز صداوسیما که در ماه‌های اخیر در چند نوبت بابت پوشش متفاوتش روی آنتن تلویزیون به سوژه شبکه‌های مجازی تبدیل شده است؛
این میوه سبب کاهش وزن می‌شود title
افراد مسن، با گنجاندن انگور در رژیم غذایی خود، می‌توانند به طور بالقوه سلامت چشمشان را بهبود بخشند.
جزئیات جدید از ربودن "یسنا" title
فرمانده انتظامی گلستان گفت: با اشراف اطلاعاتی و عملیاتی پلیس دو نفر از عاملان ربایش که یکی از آن‌ها در شهرستانی دیگر متواری و مخفی شده بود، دستگیر شدند و پس از بازجویی‌های فنی پلیس به جرم خود اعتراف کردند.
بازیگر جومونگ بعد از ۱۸ سال چه شکلی شده است؟ title
کیم سونگ سو که سال ۲۰۰۶ نقش «تسو» را در سریال جومونگ بازی کرد، اکنون ۵۲ ساله است.
گاف عجیب مجری زن صداوسیما روی آنتن title
مجری زن شبکه سلامت صداوسیما در حالی اجرا می‌کرد که میکروفونش حین اجرا افتاده بود.
چرا بدن‌درد می‌گیریم؟ title
درد عضلانی که قسمت کوچکی از بدن شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از آن ناحیه از بدن ایجاد می‌شود برای مثال درد بازو‌ها ناشی از بلند کردن جعبه‌ها در طول روز همچنین ممکن است یک آسیب جزئی باشد، مانند کبودی شانه پس از زمین خوردن.
سوپر گل شهاب زاهدی از فاصله ۶۵ متری! title
شهاب‌ زاهدی از میانه زمین خودی با یک شوت دیدنی به گامبا اوساکا گلزنی کرد.
برگزیده
سازمان هواپیمایی کشوری: در ایران جت شخصی نداریم title
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به طور کلی ما در ایران جت شخصی نداریم. در زمینه نخریدن جت شخصی، تقریبا کسی را نداریم که خریده باشد.
پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا title
رئیس جمهور در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می­‌نمایم.
صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود title
رئیس‌جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.
تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است title
فرمانده ارتش پاکستان در حاشیه سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به این کشور به دیدار آیت الله رئیسی رفت.