کد خبر: ۳۳۴۱۷
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۱

هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و واقعیت افزوده؛ بزرگ‌ترین پیشرفت‌های فناوری سال ۲۰۲۳

دنیای فناوری با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت است؛ پیشرفت‌هایی که در برخی موارد فراتر از حد تصور بوده‌اند و دیر یا زود، چهره جهان و نحوه زندگی بشر روی زمین را به طور بنیادینی دگرگون خواهند کرد.
هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و واقعیت افزوده؛ بزرگ‌ترین پیشرفت‌های فناوری سال ۲۰۲۳

مخاطب 24- در میان همه پیشرفت‌هایی که طی سال ۲۰۲۳ در دنیای فناوری رخ دادند، شاید بتوان ادعا کرد که سه زمینه از سایر حوزه‌های فناوری برجسته‌تر بودند. هوش مصنوعی که تا پیش از این اغلب در پژوهش‌های دانشگاهی موردبحث قرار می‌گرفت و مردم عادی چندان اطلاعی از آن نداشتند، اینک به یکی از موضوع‌های داغ زندگی روزمره بسیاری از افراد تبدیل شده است.

لایوساینس با انتشار گزارشی در این زمینه می‌نویسد که سال ۲۰۲۳ برای هوش مصنوعی سالی فراگیر بود. در این سال، چت‌جی‌پی‌تی به گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌ها راه یافت و کمپانی‌های بزرگ مانند گوگل نیز همچون شرکت اوپن‌ای‌آی به رونمایی از سیستم‌های هوش مصنوعی‌شان پرداختند و این فناوری به یکی از فناوری‌های روزمره عموم مردم در سراسر جهان تبدیل شد؛ پیشرفتی که تا همین چند سال پیش به کلی دور از تصور بود و هیچ‌کس گمان نمی‌کرد هوش مصنوعی به این سرعت، به دنیای زندگی روزمره وارد شود.

با این حال، این فناوری نقاط ضعف و جنبه‌های منفی و همچنین پیامد‌های ناخواسته‌ای هم دارد که به‌تدریج به آن‌ها پی خواهیم برد. از جمله اینکه تشخیص تفاوت بین چهره‌های واقعی و مصنوعی مدام دشوارتر می‌شود و اگر وضع به همین شکل ادامه پیدا کند، عملا دیگر نمی‌توان به‌راحتی دیپ‌فیک و تصاویر جعلی را از تصاویر واقعی تشخیص داد.

در همین حال دریافتیم که چت‌جی‌پی‌تی نیز ممکن است مانند انسان تحت فشار روانی، صداقت را کنار بگذارد و به دروغ و جعل رو بیاورد. این موضوع به طور ویژه‌ای نگران‌کننده است، چرا که این برنامه در واقع برای این ساخته شده است که صادق باشد.

پیشرفت بعدی سال ۲۰۲۳ محاسبات کوانتومی بود. محاسبات کوانتومی از آن دسته فناوری‌هایی‌اند که نه در پنج یا ۱۰ سال بلکه هر چند ماه یک‌بار پیشرفت می‌کنند و دانشمندان را حیرت‌زده می‌کنند.


بیشتر بخوانید


یکی از جدیدترین پیشرفت‌های این زمینه در همین ماه آخر سال ۲۰۲۳ رخ داد و کمپانی بزرگ آی‌بی‌ام از رایانه کوانتومی سیستم تو (System Two) رونمایی کرد. این رونمایی با عرضه یک تراشه کوانتومی ۱۳۳ کیوبیتی به نام هرون هم‌زمان شد که به گواه بسیاری از کارشناسان، تحولی بزرگ در عرصه فناوری‌های رایانه‌ای محسوب می‌شود.

اگر چه در سال گذشته متاورس چندان در کانون توجه مردم جهان قرار نگرفت، اصرار شرکت متا برای سوق دادن ما به دنیای دیجیتالی‌اش نشان‌دهنده این است که ظاهرا ورود ما به دنیای متاورس نیز نزدیک است.

اپل با هدست ویژن‌پرو خود مسیر دیگری برای ورود ما به این دنیا باز کرد؛ با استفاده از این ابزار خواهیم توانست به شکلی کاملا متفاوت، با رایانه‌ها یا گوشی‌های هوشمند و دنیای دیجیتال ارتباط برقرار کنیم.

در سال گذشته، واقعیت افزوده (AR) نیز پیشرفت‌هایی جدی کرد؛ پیشرفت‌هایی بزرگ که به باور پژوهشگران، ممکن است آینده متفاوتی را برای ما رقم بزنند.

علاوه بر این، عینک‌های هوشمند نیز به نظر می‌رسد که به پیشرفت‌های جدیدی دست پیدا کرده‌اند. این موضوع را می‌توان به‌خصوص در همکاری متا با کمپانی ری‌بن مشاهده کرد. دنیای آینده جایی است که در آن، خوشمان بیاید یا نه، تعیین مرز واقعیت و دنیای سایبری و دیجیتال دشوار خواهد بود.

کافی است این پیشرفت‌ها را در کنار جهش‌هایی بگذاریم که در سال گذشته در زمینه‌های رباتیک، مهندسی برق، سلاح‌های لیزری یا فناوری ساخت سیستم‌های ۶جی رخ دادند؛ در این صورت، احتمالا متقاعد خواهیم شد که چهره جهان به‌سرعت در حال تغییر است و باید در انتظار تحولات بزرگ‌تری ماند.

 

منبع: ایسنا

بیشتر بخوانید: علومفناوری

برچسب ها: هوش مصنوعی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر