کد خبر: ۳۳۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۶

هارپ یا ابر دزدی واقعیت دارد؟

بارش کم باران و برف و هارپ موضوعی است که در بین تئورسین‌های محیط زیست مطرح شده. این نظریه می‌گوید هارپ با ایجاد امواج الکترومغناطیسی باعث کاهش بارش باران می‌شود، اما این نظریه‌ای قطعی نیست و بسیاری از محققان و داشمندان این پدیده را رد کرده‌اند
هارپ یا ابر دزدی واقعیت دارد؟

مخاطب 24- آن‌ها معتقدند که بارش کم برف و باران در مناطق مختلف جهان به دلایل مختلفی از جمله تغییرات آب و هوا، تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های انسانی بستگی دارد و هارپ به تنهایی نمی‌تواند عامل اصلی خشکسالی و کم بارشی باشد.

سمیه رفیعی عضو کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در خصوص هارپ و مداخلات آن در محیط زیست گفت: در خصوص هارپ و میزان اثرگذاری آن بر شرایط آب و هوایی این روز‌ها باید حتما مطالعات جامعی انجام شود و با توجه به این که در حال حاضر پژوهش‌ها و یافته‌های دانشگاهی به اندازه‌ای نیست که بتوان به آن استناد داشت، برای همین از تاثیرگذاری و یا عدم تاثیرگذاری آن بر روی محیط زیست نمی‌توان نظر قطعی و دقیقی را اعلام کرد.

مطالعاتی که باید در این حوزه انجام شود علاوه بر اینکه باید همه جانبه باشد، اما دو محور کلیدی را باید در نظر بگیرد، اول با نگاه به مساله فن آوری و آخرین و پیشروترین یافته‌های فناوری متمرکز باشد و لبه‌های دانشی را مدنظر بگیرد دوم اینکه نگاه رو به آینده داشته و حتما شرایط دیپلماسی محیط زیستی و اقلیمی را در نظر بگیرد.

او ادامه داد: تفاوت بارش در مرز ایران و ترکیه که به تازگی در مورد آن خیلی بحث شده است دلایل منطقی و طبیعی بسیاری در حوزه محیط زیست وجود دارد که می‌توان آن را تحلیل کرد و برای پاسخگویی به این دلایل محیط زیستی بین دو کشور نیازی نیست به دنبال مسایل خیلی پیچیده رفت و با مطالعه بین اقلیم دو کشور به راحتی می‌توان به این تفاوت محیطی زیستی پی برد، اما صورت مساله جنگ آب و هوایی و مداخلات اقلیمی را نیز نمی‌توان پاک کرد.


بیشتر بخوانید


نماینده مردم تهران در خصوص صحت درستی و یاد نادرستی پدیده هارپ افزود: با توجه به پدیده‌های روز دنیا و تکنولوژی این مطلب را باید در نظر داشت که اتفاقات اینچنین و پیشرفت‌های روز دنیا که می‌تواند آینده بشریت را تحت تاثیر قرار دهند، مهم هستند و باید پیگیری شوند و همچنین منطق حکم می‌کند که مورد مطالعه قرار بگیرند.

امروز در فرایند تغییرات اقلیمی با پدیده‌های نادری مواجه هستیم که پیشتر خیلی پر سابقه نبوده است، مثل بارش برف در عربستان و ... پس لازم است دستور کار مفصلی برای این مباحث در مجامع علمی و تصمیم گیری کشور تهیه شود.

او در پایان ضمن دعوت از همه صاحب نظران و اساتید حوزه آب و هوایی بهت نشست هم اندیشی در فراکسیون محیط زیست خاطر نشان کرد: نقل قول‌های اساتید در این موضوع با هم متفاوت است و بنده با هر دو نظر مواجه شده ام که عده‌ای می‌گویند هارپ و یا دست کاری‌هایی انسانی در حوزه محیط زیست تاثیرگذار است و بعضی‌ها معتقدند که تاثیرگذاری ندارد؛ و برای پاسخ قطعی و درست نیازمند پژوهش و جمع بندی جامع و همه جانبه هستیم.

برچسب ها: تغییرات اقلیمی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
درمان پف زیر چشم چیست درمان پف زیر چشم چیست
پف زیر چشم واقعا آزاردهنده است و ظاهر فرد مبتلا را خسته و پیر نشان می‌دهد. اما چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر