مخاطب 24- آنها معتقدند که بارش کم برف و باران در مناطق مختلف جهان به دلایل مختلفی از جمله تغییرات آب و هوا، تغییرات اقلیمی و فعالیتهای انسانی بستگی دارد و هارپ به تنهایی نمیتواند عامل اصلی خشکسالی و کم بارشی باشد.
سمیه رفیعی عضو کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در خصوص هارپ و مداخلات آن در محیط زیست گفت: در خصوص هارپ و میزان اثرگذاری آن بر شرایط آب و هوایی این روزها باید حتما مطالعات جامعی انجام شود و با توجه به این که در حال حاضر پژوهشها و یافتههای دانشگاهی به اندازهای نیست که بتوان به آن استناد داشت، برای همین از تاثیرگذاری و یا عدم تاثیرگذاری آن بر روی محیط زیست نمیتوان نظر قطعی و دقیقی را اعلام کرد.
مطالعاتی که باید در این حوزه انجام شود علاوه بر اینکه باید همه جانبه باشد، اما دو محور کلیدی را باید در نظر بگیرد، اول با نگاه به مساله فن آوری و آخرین و پیشروترین یافتههای فناوری متمرکز باشد و لبههای دانشی را مدنظر بگیرد دوم اینکه نگاه رو به آینده داشته و حتما شرایط دیپلماسی محیط زیستی و اقلیمی را در نظر بگیرد.
او ادامه داد: تفاوت بارش در مرز ایران و ترکیه که به تازگی در مورد آن خیلی بحث شده است دلایل منطقی و طبیعی بسیاری در حوزه محیط زیست وجود دارد که میتوان آن را تحلیل کرد و برای پاسخگویی به این دلایل محیط زیستی بین دو کشور نیازی نیست به دنبال مسایل خیلی پیچیده رفت و با مطالعه بین اقلیم دو کشور به راحتی میتوان به این تفاوت محیطی زیستی پی برد، اما صورت مساله جنگ آب و هوایی و مداخلات اقلیمی را نیز نمیتوان پاک کرد.
نماینده مردم تهران در خصوص صحت درستی و یاد نادرستی پدیده هارپ افزود: با توجه به پدیدههای روز دنیا و تکنولوژی این مطلب را باید در نظر داشت که اتفاقات اینچنین و پیشرفتهای روز دنیا که میتواند آینده بشریت را تحت تاثیر قرار دهند، مهم هستند و باید پیگیری شوند و همچنین منطق حکم میکند که مورد مطالعه قرار بگیرند.
امروز در فرایند تغییرات اقلیمی با پدیدههای نادری مواجه هستیم که پیشتر خیلی پر سابقه نبوده است، مثل بارش برف در عربستان و ... پس لازم است دستور کار مفصلی برای این مباحث در مجامع علمی و تصمیم گیری کشور تهیه شود.
او در پایان ضمن دعوت از همه صاحب نظران و اساتید حوزه آب و هوایی بهت نشست هم اندیشی در فراکسیون محیط زیست خاطر نشان کرد: نقل قولهای اساتید در این موضوع با هم متفاوت است و بنده با هر دو نظر مواجه شده ام که عدهای میگویند هارپ و یا دست کاریهایی انسانی در حوزه محیط زیست تاثیرگذار است و بعضیها معتقدند که تاثیرگذاری ندارد؛ و برای پاسخ قطعی و درست نیازمند پژوهش و جمع بندی جامع و همه جانبه هستیم.