محسن منصوری در نشست قرارگاه مقابله با آلودگی هوای اصفهان با بیان اینکه باید به مسئله آلودگی هوای اصفهان و اجرای قانون هوای پاک فراتر از سطح استان و به صورت ملی نگاه کرد، اظهار داشت: رئیس جمهور تاکید دارند که برای حل معضل آلودگی اصفهان و مقابله با آن همه اقدامات لازم انجام شود و امیدواریم که بتوانیم با یک جدول برنامهریزی دقیق و زمانبندی شده این مسائل را دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه مدیریت حمل و نقل، مدیریت سوخت، گازسوز کردن خودروها از جمله اقداماتی است که دولت در سالهای گذشته برای کاهش آلودگی هوا انجام داده است، افزود: متاسفانه بسیاری از برنامههای کاهش آلودگی و اجرای قانون هوای پاک سالها معطل مانده و با مشکلات انباشته مواجه هستیم، دولت سیزدهم میراثدار مشکلات آلودگی هوا است و حل کردن معضلات آلودگی زمانبر بوده و نمیتوان انتظار داشت که همه مشکلات ظرف یک سال برطرف شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور با ابراز رضایت از اقدامات صورت گرفته در سطح استان اصفهان برای مقابله با آلودگی هوا، خاطرنشان کرد: در اصفهان نزدیک به ۷.۵ میلیون لیتر بنزین یورو ۵ و ۸ میلیون لیتر گازوئیل استاندارد تولید میشود و یک ظرفیت جدید ایجاد شده است و این اتفاق به بهبود کیفیت هوای منطقه و کشور کمک میکند، همچنین در بحث توسعه قطار شهری اقدامات خوبی صورت گرفته، اما کفایت نمیکند و باید پیگیر حل مشکلات باشیم.
منصوری با بیان اینکه برای کمک به حل مشکل آلودگی هوای اصفهان پیشنهاد میشود که بسته جامعی آماده و در دولت تصویب شود، افزود: این بسته باید در چارچوب منابع مالی و ضوابط اجرایی بوده و سبک و قابل اجرا باشد و برای گرهگشایی با فوریت به دولت برده میشود.
وی تاکید کرد: بسته پیشنهادی میتواند شامل بندهایی از جمله مجوزهای تسهیل در واردات برقیسازی باشد و باید تلاش کنیم که در کوتاهترین زمان ممکن پیش برده شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه معضل آلودگی اصفهان در جلسهای با حضور روسا و وزرا مورد بررسی قرار خواهد گرفت، تاکید کرد: در این جلسه تلاش خواهیم کرد تا تصمیماتی جدی و عملیاتی برای حل معضل آلودگی هوای اصفهان گرفته شودف گلایههای مطرح شده درمورد اوراق مترو درست است و باید یکی از مصوبات درباره افزایش اوراق مترو باشد.
وی با تاکید بر اینکه چهارچوب مصوبات قبلی را قبول داریم، گفت: مصوبات قبلی جزو تعهدات دولت به شمار میآیند و بر پیگیری آن تاکید داریم؛ همچنین هیچ مانعی برای واردات اتوبوس برقی وجود ندارد و این امر را مدنظر قرار میدهیم.
منصوری با بیان اینکه بخشی از اقداماتی که برای حل مشکلات مدنظر قرار خواهد گرفت استانی بوده و بخش دیگری از آن ملی است، یادآور شد: اصفهان از بعضی جهات جلوتر از تهران گام برداشته و بسیاری از مشکلات با اقدامات دانشبنیان قائل حل است؛ صنایع باید نسبت به مسئولیت اجتماعی خود پایبند باشند و اقداماتی که مکلف هستند برای بهبود فرآیند خود انجام دهند را اجرایی کنند و شخصا این مورد را پیگیری میکنم؛ همچنین صنایع موظف هستند در موضوع واردات و بهرهبرداری از اتوبوسهای برقی به استان کمک کنند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه محیط زیست نباید به چه کنم چه کنم بیفتد، خاطرنشان کرد: استانداری مرکزی برای هماهنگی و نظارت بر عملکرد دستگاههای مختلف است و نباید مسئولیت دیگر دستگاهها را برعهده بگیرد و در این راستا انتظار میرود سازمان محیط زیست نیز به وظایف خود به خوبی عمل کند. مشکل آلودگی هوا در کشور با هماهنگی و تمرکز همه دستگاهها حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه معضل آلودگی هوای تهران و اصفهان قابل حل است، گفت: متاسفانه مسائل سنگین روزمره و جاری باعث شده که روی حل این معضل تمرکز نداشته باشیم در حالی که هر جا عزم و اراده کردیم، مشکلات حل شده است؛ اگر بگوییم اعتبار نیست، انگشت اشاره به سمت خودمان گرفتهایم، چون خودمان باید زیرساخت آن را فراهم کنیم.
منصوری پیرامون خروج خودروهای فرسوده، بیان کرد: متأسفانه از این موضوع غفلت شده است، اما درصدد هستیم تا این چرخه دوباره فعال شود.
منصوری افزود: در سال جاری و تاکنون مازوت سوزی در اصفهان انجام نشده است، این مزیتی است که با مقاومت استاندار اصفهان مدیریت شده است تا حتی الامکان این اتفاق نیفتد.
منبع : تسنیم