کد خبر: ۳۲۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۹

بازآفرینی فناوری روشنایی غار‌ها به شیوه انسان‌های ما‌قبل تاریخ

دانشمندان سه روش رایج برای روشنایی شامل: مشعل، چراغ روغنی و شومینه را که انسان‌های عصر حجر برای روشن کردن غار‌های خود استفاده می‌کردند، بازآفرینی کرده‌اند. این پیشرفتی است که به فهم ما از نحوه سفر، زندگی و خلق هنر‌های پارینه سنگی در اعماق غار‌ها روشنی می‌دهد.
بازآفرینی فناوری روشنایی غار‌ها به شیوه انسان‌های ما‌قبل تاریخ

مخاطب 24- به گفته باستان‌شناسان، از جمله آنجلس مدینا الکاید از دانشگاه کانتابریا در اسپانیا، این سیستم‌های مختلف روشنایی ویژگی‌های متنوعی داشتند و استفاده از آن‌ها منبعی حیاتی برای توسعه رفتار‌های اجتماعی و اقتصادی در انسان‌های ماقبل تاریخ صد‌ها هزار سال پیش بود.

در این مطالعه که در مجله پلوس وان (PLOS ONE) منتشر شده است، دانشمندان شواهد باستان‌شناختی روشنایی مانند بقایای آتش را که در چندین غار پارینه سنگی با هنر غارنشینی در جنوب غربی اروپا یافت شده است، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

بر اساس این یافته‌ها، این باستان‌شناسان سیستم‌های روشنایی را که احتمالا انسان‌های ساکن غار ایسونتزا ۱ (Isuntza ۱) در منطقه باسک اسپانیا استفاده می‌کردند، به طور آزمایشی بازآفرینی کردند.
دانشمندان در این مطالعه نوشتند: «این بازآفرینی‌ها متکی بر بررسی جامع اطلاعات باستان‌شناسی درباره این موضوع است.»

نورپردازی‌های بازآفریده‌شده پنج مشعل چوبی را شامل می‌شود که از چوب رزین‌های پیچک، درخت عرعر، بلوط، توس و کاج ساخته شده است. همچنین، آن‌ها دو لامپ سنگی چربی‌سوز با استفاده از چربی حیوانات و مغز استخوان گاو و گوزن و یک شومینه کوچک که چوب بلوط و درخت ارس را می‌سوزاند، بازآفرینی کردند.

باستان‌شناسان دریافتند که برای کاوش در غار‌ها یا عبور از فضا‌های باز مشعل‌های چوبی ساخته‌شده از چند شاخه بهترین کاربرد را داشتند، زیرا نور را به همه جهات منتشر می‌کردند و حمل آن‌ها آسان است. آزمایش‌ها نشان داد که بُرد نور این مشعل‌ها تقریبا شش متر بود.

به گفته دانشمندان، مشعل‌های چوبی با وجود داشتن شدت نور تقریبا پنج برابر بیشتر از یک چراغ روغن‌سوز دو فیتیله‌ای «چشمان حامل مشعل را از شدت نور کور نمی‌کردند».

در این مطالعه، نور این مشعل‌های چوبی به روشی که احتمالا بشر پارینه سنگی آن‌ها را می‌ساخت، ساخته شده بود و به طور میانگین ۴۱ دقیقه دوام آورد. کم‌ترین زمان روشن ماندن مشعل ۲۱ دقیقه و بیشترین زمان ۶۱ دقیقه بود.

با این حال، محققان دریافتند که این مشعل‌ها عملکرد یکنواختی ندارند و هنگام روشن بودنشان نیاز به نظارت دقیق دارند و همچنین مقدار زیادی دود تولید می‌کنند.

در مقابل، چراغ‌های روغن‌سوز برای روشنایی فضا‌های کوچک در یک دوره طولانی با شدت نوری شبیه به یک شمع، تا بُرد سه متر، عملکرد بهتری دارند و دود کمتری نیز تولید می‌کنند.

اما دانشمندان اضافه کردند که چراغ‌های روغن‌سوز به دلیل اثر خیره‌کننده و نور ضعیف برای استفاده هنگام حرکت مناسب نیستند.

جریان هوای داخل غار‌ها نیز می‌تواند در محل نصب شومینه‌ها تاثیر بگذارد. در این آزمایش شومینه‌ها دود زیادی تولید کردند و پس از ۳۰ دقیقه نیز خاموش شدند.

باستان‌شناسان معتقدند که بینش‌ها و مشاهدات به دست آمده از این بازآفرینی‌های تجربی می‌تواند درک عمیق‌تری از دسترسی به تاریک‌ترین بخش‌های غار‌های مسکونی به ویژه برای ایجاد هنر ارائه کند.

به گفته محققان، در آینده مطالعات بیشتر بر موضوع روشنایی مبتنی بر آزمایش‌های تجربی در کشف جزئیات بیشتر درباره فعالیت اجداد ما در غار‌ها مفید خواهد بود.

محققان نوشتند: «نور مصنوعی یک منبع فیزیکی مهم برای گسترش رفتار‌های پیچیده اجتماعی و اقتصادی در گروه‌های پارینه سنگی، به ویژه برای توسعه اولین اکتشافات دیرینه-غار‌شناسی و منشاء هنر در غار‌ها بود.»

 

منبع: سیناپرس

برچسب ها: باستان شناسان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟ کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟
اگر می‌خواهید بدانید کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند، در ادامه با ما همراه باشید. این موشک‌ها با سرعت و قابلیت مانور بسیار بالا، چالش‌های جدی برای سیستم‌های دفاعی ایجاد می‌کنند.
مشاهده خرس قهوه‌ای در چهارمحال و بختیاری مشاهده خرس قهوه‌ای در چهارمحال و بختیاری
علی زاهدی رییس منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی قیصری چهارمحال و بختیاری موفق به ثبت تصاویری از خرس قهوه‌ای شد.
تشخیص میزان پیشرفت آلزایمر با آزمایش خون تشخیص میزان پیشرفت آلزایمر با آزمایش خون
پژوهشگران برای بیمارانی که تفکر و حافظه‌شان دچار مشکل است، نوعی آزمایش خون طراحی کردند تا مشخص شود آن‌ها به آلزایمر مبتلا هستند یا خیر و در صورت ابتلا به این بیماری، پیشرفت آن چه میزان بوده است.
درمان سرطان با تخم مرغ! درمان سرطان با تخم مرغ!
محققان روش جدیدی برای یافتن درمان مناسب برای بیماران جوان مبتلا به سرطان ابداع کرده‌اند.
برگزیده
تهرانی‌ها حواسشان باشد تهرانی‌ها حواسشان باشد
معاون بهره‌برداری از سیستم‌های حمل و نقل و محدوده‌های ترافیکی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران از اجرای طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوای پایتخت از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه روز شنبه (۱۶ فروردین ماه) خبر داد.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
تاریخ و جزئیات ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ تاریخ و جزئیات ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴
مرحله دوم ثبت‌نام نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ فردا، ۱۶ فروردین ماه جاری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر