کد خبر: ۳۲۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸

از تجمیع کارت‌های بانکی چه خبر؟

تجمیع کارت‌های بانکی در یک کارت چند سالی است که مطرح شده و تابستان امسال از تجمیع کارت‌های یک بانک در کارت ملی به عنوان نخستین گام خبر داده شد، اما همین خبر هم از سوی مسئولان به نوعی تکذیب شد.
از تجمیع کارت‌های بانکی چه خبر؟

مخاطب 24- کارت‌ هوشمند ملی می‌تواند به عنوان یک کلید ورود مناسب برای کاربرد‌هایی مانند هدفمند کردن یارانه‌ها، سلامت الکترونیکی و کاربرد‌های انتخابات و سایر خدمات شهروندی مورد استفاده قرار گیرد و با ارائه سه کاربرد اصلی «شناسایی»، «تصدیق هویت» و «امضای دیجیتال» این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان از آن به عنوان یک ابزار چندکاره استفاده کرد.

بنابراین چند سالی است که مسئله تجمیع سایر کارت‌ها در کارت ملی هوشمند مطرح شده و اینگونه اعلام می‌شد که ارائه کارت‌های هوشمند متعدد توسط دستگاه‌ها به مردم سبب هدر رفت بودجه کشور می‌شود و حتی در برخی موارد یک نهاد چند کارت هوشمند صادر می‌کند و قدرت تجمیع خدمات را در خود ندارد و درنهایت نتیجه این اقدام سردرگمی بیشتر مردم در مراجعات اداری است.

به گفته کارشناسان این اتفاق در دو قالب امکان تکنولوژیکی و امکان اجرایی قابل بررسی است؛ به لحاظ تکنولوژیکی این امکان وجود دارد که یک کارت هم برای احراز هویت و هم برای دیگر مسائل بانکی یا خدماتی مورد استفاده قرار بگیرد؛ در واقع می‌توان تمام کارت‌های فعلی که در دست مردم است اعم از کارت‌های مغناطیسی و هوشمند را در تنها یک کارت هوشمند تجمیع کرد.

اما به لحاظ اجرایی واقعیت این است که هر کدام از این کارت‌های موجود در دست مردم، متعلق به یک سازمان یا شرکت خاص است و در حال حاضر مدیریت یکپارچه‌ای که بتوان از طریق آن تجمیع کارت‌ها را انجام داد، فعلا در کشور وجود ندارد. هنگامی که همه کارت‌ها در یک کارت تجمیع شوند، زمانی مشکل به وجود می‌آید که صاحب کارت، کارتش را گم کند و او برای سوزاندن و صدور دوباره کارت باید با تک تک سازمان‌هایی که در آن کارت خدماتی ارائه می‌دهند، تماس برقرار کرده، مراحل اداری را طی و تاییدیه بگیرد.

در این راستا اواخر تابستان امسال رییس سازمان ثبت احوال کشور از تجمیع کارت‌های یک بانک در کارت ملی به عنوان نخستین گام ظرف سه ماه آینده خبر داد. این مقام مسئول در تشریح روند تجمیع کارت‌های بانکی و خدماتی در کارت ملی هوشمند اینگونه اعلام کرد که یکی از اهداف مهمی که برای تولید کارت‌های هوشمند ملی در نظر گرفته شده بود، جایگزینی کارت ملی با بسیاری کارت‌های بانکی و کارت‌های خدماتی در کشور بود که به دلیل عدم پوشش مناسب تاکنون بحث پیاده‌سازی قابلیت‌های موجود در این کارت جدی گرفته نشده بود.

کارگر تصریح کرد برای این تجمیع دستگاه‌های مختلف به زیرساخت‌های گوناگون نیاز دارند، اما با یک بانک تفاهم کردند، ظرف مدت سه ماه با توجه به کارگروهی که تشکیل شده نیاز‌های مربوط به این اقدام را فراهم کنند و ضمن ایجاد زیرساخت‌های لازم، این کار در مدت سه ماه انجام شود.

او بر این باور بود که این موضوع برای مردم هزینه خاصی ایجاد نمی‌کند بلکه با تجمیع کارت‌های بانکی و خدماتی در کارت ملی به عنوان یکی از اهداف این اقدام هزینه‌های مردم کاهش پیدا می‌کند؛ در حال حاضر شهروندان برای دریافت کارت‌های گوناگون هزینه‌های مختلفی پرداخت می‌کنند، ولی با تجمیع در کارت ملی تنها با یک کارت نیاز‌های آن‌ها تامین می‌شود.

اما با گذشت یک ماه و نیم از اعلام این خبر، این موضوع به نوعی از سوی مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت تکذیب شد. محمدرضا مانی یکتا- مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت- در واکنش به این خبر تأکید کرد: بانک مرکزی هیچ‌گونه برنامه‌ریزی برای استفاده از کارت هوشمند ملی در شبکه پرداخت کشور ندارد، چراکه به لحاظ فنی این موضوع امکان پذیر نیست و دلیل اصلی نیز تفاوت‌های ساختاری جدی و البته عدم انطباق ظرفیت‌های تراشه کارت هوشمند ملی با استاندارد‌های بین المللی شبکه‌های پرداختی کارتی است.

او همچنین گفت، اما آنچه به صورت مشخص در بانک مرکزی در حال پیگیری است، تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت است و براین اساس به روزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت، ارائه امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از برنامک‌های همراه هوشمند و استفاده از کارت‌های مجازی به جای کارت‌های فیزیکی مطابق با آخرین فناوری روز که تحت عنوان یک پروژه شناخته می‌شود در این بانک، شبکه بانکی و پرداخت در دست پیگیری است.

 

منبع: تابناک

برچسب ها: کارت هوشمند ملی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قدیمی‌ترین فیلم نویافته از شهر قم سال ۱۳۰۰ شمسی را ببینید قدیمی‌ترین فیلم نویافته از شهر قم سال ۱۳۰۰ شمسی را ببینید
قدیمی‌ترین فیلم نویافته از شهر قم سال ۱۳۰۰ شمسی این فیلم توسط وزارت جنگ کشور انگلیس تهیه شده، ظاهرا فیلم بردار به همراه گروهی از مسیر ایران قصد مسافرت به هند را داشته‌اند تا در آنجا با شاهزاده آرتور فرزند ملکه و همراهان ملاقات کنند.
رقابت برای مردن در خلیج فارس! رقابت برای مردن در خلیج فارس!
پس از اعلام تلف شدن ۳۱ فوک خزری در سواحل مازندران از ابتدای سال جاری تاکنون، حالا مطالبی در ارتباط با مرگ تعداد قابل توجهی ماهی در میانکاله واقع در شرق استان منتشر شده که نابودی سریالی گونه‌های جانوری در شمال کشور را به مرحله حادتری رسانده است.
شیخ حسین انصاریان به چه دلیل با سید محمد خاتمی دیدار کرد؟ توضیح داد! ببینید شیخ حسین انصاریان به چه دلیل با سید محمد خاتمی دیدار کرد؟ توضیح داد! ببینید
استاد اخلاق و مفسر قرآن کریم گفت: «در خصوص دیدار با سید محمد خاتمی باید تأکید کنم که اولاً منع قانونی نبود؛ زیرا اگر بود، توسط آن کسی که به دیدار من آمد رخ نمی‌داد. پس منع قانونی نداشته است. من آدم آزادی هستم و جزء دار و دسته و حزبی نبودم و قبول هم ندارم. در منابر هم اعلام کردم که من فقط با حزب ابی‌عبدالله الحسین علیه‌السلام در دنیا و آخرت هستم.»
کاخ‌ها تعطیل شدند! کاخ‌ها تعطیل شدند!
کاخ‌های گلستان و سعدآباد، چهارشنبه چهاردهم خردادماه تعطیل هستند.
وضعیت ایران در کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی! وضعیت ایران در کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی!
در پایان رقابت‌های بین المللی کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی در مغولستان نمایندگان ایران با کسب ۳ مدال طلا و ۲ مدال نقره به کار خود پایان دادند.
ثبت جشنواره آش زنگلاچو در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور ثبت جشنواره آش زنگلاچو در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان از ثبت جشنواره آش زنگلاچو و آیین شَشه در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور خبر داد.
اگر می‌خواهید به این بیماری دچار نشوید از غیر ایرانی‌ها فاصله بگیرید! اگر می‌خواهید به این بیماری دچار نشوید از غیر ایرانی‌ها فاصله بگیرید!
تعداد کل موارد مبتلا به سل شناسایی‌شده در سال ۱۴۰۳ در کشور ۶۵۴۷ نفر بوده است و ۲۴درصد از مبتلایان غیر­ایرانی بوده‌اند.
برگزیده
شرایط واردات بنزین سوپر اعلام شد شرایط واردات بنزین سوپر اعلام شد
طبق مصوبه آخرین جلسه هیات مقررات‌زدایی، شرایط واردات بنزین سوپر از سوی وزارت نفت اعلام و بر اصلاح مالیات بر ارزش افزوده و قیمت گذاری بنزین نیز تاکید شد.
مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس از معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی از سوی دولت به مجلس خبر داد و گفت: سید علی مدنی‌زاده به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت امور اقتصادی و دارایی به مجلس معرفی شد که این نامه در جلسه علنی یکشنبه هفته آینده اعلام وصول می‌شود.
شناسایی خانه‌های خالی! شناسایی خانه‌های خالی!
نماینده هشترود و چاراویماق در مجلس تصریح کرد: تکمیل سامانه املاک و اسکان کمک بزرگی به تحقق دولت الکترونیک خواهد کرد و به این ترتیب امکان شناسایی دقیق خانه‌های خالی و اتصال کد ملی به کد پستی هر فرد و سرشماری برخط برای دولت فراهم خواهد شد.
صفحه خبر بالای تصاویر