کد خبر: ۳۲۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸

از تجمیع کارت‌های بانکی چه خبر؟

تجمیع کارت‌های بانکی در یک کارت چند سالی است که مطرح شده و تابستان امسال از تجمیع کارت‌های یک بانک در کارت ملی به عنوان نخستین گام خبر داده شد، اما همین خبر هم از سوی مسئولان به نوعی تکذیب شد.
از تجمیع کارت‌های بانکی چه خبر؟

مخاطب 24- کارت‌ هوشمند ملی می‌تواند به عنوان یک کلید ورود مناسب برای کاربرد‌هایی مانند هدفمند کردن یارانه‌ها، سلامت الکترونیکی و کاربرد‌های انتخابات و سایر خدمات شهروندی مورد استفاده قرار گیرد و با ارائه سه کاربرد اصلی «شناسایی»، «تصدیق هویت» و «امضای دیجیتال» این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان از آن به عنوان یک ابزار چندکاره استفاده کرد.

بنابراین چند سالی است که مسئله تجمیع سایر کارت‌ها در کارت ملی هوشمند مطرح شده و اینگونه اعلام می‌شد که ارائه کارت‌های هوشمند متعدد توسط دستگاه‌ها به مردم سبب هدر رفت بودجه کشور می‌شود و حتی در برخی موارد یک نهاد چند کارت هوشمند صادر می‌کند و قدرت تجمیع خدمات را در خود ندارد و درنهایت نتیجه این اقدام سردرگمی بیشتر مردم در مراجعات اداری است.

به گفته کارشناسان این اتفاق در دو قالب امکان تکنولوژیکی و امکان اجرایی قابل بررسی است؛ به لحاظ تکنولوژیکی این امکان وجود دارد که یک کارت هم برای احراز هویت و هم برای دیگر مسائل بانکی یا خدماتی مورد استفاده قرار بگیرد؛ در واقع می‌توان تمام کارت‌های فعلی که در دست مردم است اعم از کارت‌های مغناطیسی و هوشمند را در تنها یک کارت هوشمند تجمیع کرد.

اما به لحاظ اجرایی واقعیت این است که هر کدام از این کارت‌های موجود در دست مردم، متعلق به یک سازمان یا شرکت خاص است و در حال حاضر مدیریت یکپارچه‌ای که بتوان از طریق آن تجمیع کارت‌ها را انجام داد، فعلا در کشور وجود ندارد. هنگامی که همه کارت‌ها در یک کارت تجمیع شوند، زمانی مشکل به وجود می‌آید که صاحب کارت، کارتش را گم کند و او برای سوزاندن و صدور دوباره کارت باید با تک تک سازمان‌هایی که در آن کارت خدماتی ارائه می‌دهند، تماس برقرار کرده، مراحل اداری را طی و تاییدیه بگیرد.

در این راستا اواخر تابستان امسال رییس سازمان ثبت احوال کشور از تجمیع کارت‌های یک بانک در کارت ملی به عنوان نخستین گام ظرف سه ماه آینده خبر داد. این مقام مسئول در تشریح روند تجمیع کارت‌های بانکی و خدماتی در کارت ملی هوشمند اینگونه اعلام کرد که یکی از اهداف مهمی که برای تولید کارت‌های هوشمند ملی در نظر گرفته شده بود، جایگزینی کارت ملی با بسیاری کارت‌های بانکی و کارت‌های خدماتی در کشور بود که به دلیل عدم پوشش مناسب تاکنون بحث پیاده‌سازی قابلیت‌های موجود در این کارت جدی گرفته نشده بود.

کارگر تصریح کرد برای این تجمیع دستگاه‌های مختلف به زیرساخت‌های گوناگون نیاز دارند، اما با یک بانک تفاهم کردند، ظرف مدت سه ماه با توجه به کارگروهی که تشکیل شده نیاز‌های مربوط به این اقدام را فراهم کنند و ضمن ایجاد زیرساخت‌های لازم، این کار در مدت سه ماه انجام شود.

او بر این باور بود که این موضوع برای مردم هزینه خاصی ایجاد نمی‌کند بلکه با تجمیع کارت‌های بانکی و خدماتی در کارت ملی به عنوان یکی از اهداف این اقدام هزینه‌های مردم کاهش پیدا می‌کند؛ در حال حاضر شهروندان برای دریافت کارت‌های گوناگون هزینه‌های مختلفی پرداخت می‌کنند، ولی با تجمیع در کارت ملی تنها با یک کارت نیاز‌های آن‌ها تامین می‌شود.

اما با گذشت یک ماه و نیم از اعلام این خبر، این موضوع به نوعی از سوی مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت تکذیب شد. محمدرضا مانی یکتا- مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت- در واکنش به این خبر تأکید کرد: بانک مرکزی هیچ‌گونه برنامه‌ریزی برای استفاده از کارت هوشمند ملی در شبکه پرداخت کشور ندارد، چراکه به لحاظ فنی این موضوع امکان پذیر نیست و دلیل اصلی نیز تفاوت‌های ساختاری جدی و البته عدم انطباق ظرفیت‌های تراشه کارت هوشمند ملی با استاندارد‌های بین المللی شبکه‌های پرداختی کارتی است.

او همچنین گفت، اما آنچه به صورت مشخص در بانک مرکزی در حال پیگیری است، تنوع بخشی به ابزار‌های پرداخت است و براین اساس به روزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت، ارائه امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از برنامک‌های همراه هوشمند و استفاده از کارت‌های مجازی به جای کارت‌های فیزیکی مطابق با آخرین فناوری روز که تحت عنوان یک پروژه شناخته می‌شود در این بانک، شبکه بانکی و پرداخت در دست پیگیری است.

 

منبع: تابناک

برچسب ها: کارت هوشمند ملی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
درمجموع چند نفر در مذاکره بین ایران و آمریکا حضور داشتند؟ درمجموع چند نفر در مذاکره بین ایران و آمریکا حضور داشتند؟
ساعاتی بعد از دور اول گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان، شایعه‌ای درباره کاظم غریب آبادی، دیپلمات ایرانی و عضو هیئت همراه سید عباس عراقچی به عمان مطرح شد که وی خودنویس طلا را که توسط کشور میزبان بر اساس پروتکل‌های رایج، روی میز طرف‌های مذاکره گذاشته شده بود به‌اشتباهی در جیبش گذاشته است!
باید اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد را جمع‌آوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم باید اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد را جمع‌آوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه اینکه خود هیئت دولت سالی حدود ۱۲۰ جلسه برگزار کند و در هر جلسه نیز چندین مصوبه داشته باشد، نشان دهنده این است که تصمیمات اتخاذ شده قوام و کارآیی کافی را ندارند، گفت: خود این رویه گواه آن است که ساختار تصمیم‌گیری و اجرایی ما کارآمد نیست.
حذف یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر کلید خورد حذف یارانه نقدی ۱۸ میلیون نفر کلید خورد
وزیر کار دولت چهاردهم از تدوین لایحه‌ای دوفوریتی با هدف حذف یارانه نقدی ۳ دهک پردرآمد جامعه خبر داد.
مصطفی رجبی مشهدی:از نظر مصرف برق جزو ۱۰ کشور برتر هستیم! مصطفی رجبی مشهدی:از نظر مصرف برق جزو ۱۰ کشور برتر هستیم!
مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) با بیان اینکه کولر‌های گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزایند، گفت: قیمت برق در حالی ۱۵۷ تومان است که با همین مقدار انرژی می‌توان ۱۳ بار با مایکروفر غذا گرم کرد
کسب آرامش با خاک هرمز میسر می‌شود؟ کسب آرامش با خاک هرمز میسر می‌شود؟
به گفته فعالان بازار ماساژ درمانی، در سراسر جهان حدود ۱۲۰ نوع ماساژ در سبک‌های مختلف وجود دارد که فقط کمتر از ۲۰ نوع از این سبک‌ها خاصیت درمانی داشته و مابقی آن، نه تنها خواص درمانی ندارد بلکه فقط به عنوان سبکی لاکچری از ماساژ در مراکز زیرزمینی به مشتریان و مراجعانشان ارائه می‌شود تا منوی پربارتری برای دریافت مبالغ بیشتر طراحی شود.
۱۶ تیمی شدن لیگ برتر منتفی شد ۱۶ تیمی شدن لیگ برتر منتفی شد
جلسه امروز هیئت رئیسه سازمان لیگ فوتسال به بررسی موضوع افزایش تعداد تیم در لیگ برتر اختصاص داشت که در نهایت با مخالفت اعضا رو‌به‌رو شد.
فرزندی که بعد از ۵ سال فهمیدم برای من نیست! فرزندی که بعد از ۵ سال فهمیدم برای من نیست!
مردی ۵ سال بعد از طلاق متوجه شد فرزندش متعلق به خودش نیست.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر