کد خبر: ۳۲۲۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

آنتی‌ویروس ایرانی فارز؛ امنیت بیشتر یا روش جدید فیلترینگ و محدودیت؟

آنتی ویروس ایرانی فارز برای گوشی‌های موبایل توسط پلیس فتا رونمایی شد. اما آیا این آنتی ویروس قرار است امنیت گوشی مردم را بیشتر کند یا روشی جدید برای فیلترینگ و محدودیت در ایران باشد؟
آنتی‌ویروس ایرانی فارز؛ امنیت بیشتر یا روش جدید فیلترینگ و محدودیت؟

مخاطب 24- در طی چند روز گذشته، بخشی از تمرکز اخبار تکنولوژی روی آنتی‌ویروس فارز بوده است. اطلاعات و صحبت‌های منتشر شده در این مورد، نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی در ذهن مردم ایجاد کرده است. در ادامه به معرفی این سامانه جدید می‌پردازیم و آن را از تمام زوایا مورد بررسی قرار خواهیم داد.

دیروز رئیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا (فتا) از سامانه جدیدی با عنوان آنتی ویروس فارز رونمایی کرد. طبق توضیحات معرفی این سامانه، آنتی ویروس فارز با بررسی تمام اپلیکیشن‌های موجود در گوشی موبایل فرد، پس از بررسی همه برنامه‌ها، می‌تواند در مورد مخرب بودن یا نبودن برنامه مذکور تصمیم‌گیری کند. در واقع این آنتی ویروس مانند فیلتری در گوشی هوشمند شما خواهد بود که تصمیم در رابطه با بودن یا نبودن یک برنامه بر عهده این سامانه است.

یکی از عواملی که باعث می‌شود گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره این سامانه مطرح شود این است طی مصاحبه‌ها و اطلاعیه‌های پلیس فتا یا ارگان‌های مرتبط، هنوز مشخص نیست که یک اپلیکیشن باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد تا توسط این سامانه به‌عنوان بدافزار شناخته شود. از طرفی هم پلیس فتا پیشنهاد الزامی شدن نصب این آنتی ویروس روی تمامی گوشی‌های هوشمند را به مجلس ارسال کرده که این موضوع نیز نگرانی‌هایی را به وجود آورده است.

بی‌اعتمادی سر به فلک کشیده است
الزام نصب آنتی ویروس فارز، نمونه دیگری است که باعث می‌شود کارشناسان بوی خطر در کمین را حس کنند. در کشوری که حدود ۱۰ درصد گوشی‌های هوشمند آن به‌صورت قاچاق وارد کشور شده‌اند و اطلاعاتی از این گوشی‌ها در سامانه‌های ثبتی وجود ندارد، چگونه می‌توان نصب آنتی ویروس را در همه این گوشی‌ها الزامی کرد. از طرفی هم هزینه زیاد کرایه کارگر برای نصب آنتی ویروس فارز روی تمامی گوشی‌های هوشمند موجود در فروشگاه‌ها، هیچ فروشنده‌ای را قانع به این کار نمی‌کند.

خود مردم نیز قطعا استقبال خوبی از این سامانه نخواهد داشت. سابقه استفاده از پلتفرم‌های ایرانی و گرفتاری در دردسر‌های عظیم این پلتفرم‌ها باعث شده است تا مردم دیگر اعتمادی به رهبران فضای دیجیتال ایران نداشته باشند. در کشوری که حتی برای ساده‌ترین اطلاعات، دسته‌بندی و پایگاه داده درست و به‌روزی وجود ندارد، نمی‌توان از این سامانه‌ها استقبال خوبی داشت.

یکی دیگر از علل این بی‌اعتمادی، نبود شفافیت و قانون ساختارمند برای استفاده از این سامانه را می‌توان در نظر گرفت.

آنتی ویروس فارز، نمونه بارز یک خطای دیگر
فارز نیز همانند نمونه مشابهش یعنی طرح فیلترینگ، به‌احتمال زیاد با مخالفت مردم روبه‌رو خواهد شد. آثار فیلترینگ مردم را مجبور کرده برای خرید فیلترشکن هزینه کنند و آن‌ها را در مقابل نمایندگانی قرار داده است که برای قطع سود زیاد فروش فیلترشکن، پیشنهاد فروش فیلترشکن به وزارت ارتباطات را داده‌اند.

آن‌گونه که آمار‌های مختلف از حضور ایرانیان در پلتفرم‌های فیلتر شده خبر می‌دهد، می‌توان گفت فیلترینگ در نگاه مردم، یک طرح شکست خورده است که تنها باعث به‌وجود آمدن بازار دلال‌ها و سود بردن هنگفت از این هزینه‌ها شده است. گفته می‌شود که حدود ۸۰ درصد کاربران اینترنت برای ورود به شبکه‌های اجتماعی مختلف از فیلترشکن استفاده می‌کنند. با ادامه روند این فیلترینگ، تنها جیب دلال‌ها پر می‌شود و هیچگونه منفعتی نصیب مردم نخواهد شد. تنها در یک نمونه، گردش مالی فیلترشکن‌ها در سال ۱۴۰۱، مبلغی در حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

در ادامه همین خالی شدن جیب مردم و پر شدن کاسه دلال‌ها، مردم باز هم به‌احتمال زیاد شاهد یکی از همین نوع سامانه‌های فیلترینگ خواهند بود؛ سامانه‌ای که توانسته است در ابتدای شروع کارش، این قدر دغدغه در ذهن کاربران اینترنت ایجاد کند، به‌احتمال قوی آینده درخشان و بلندمدتی نخواهد داشت.

 

منبع: گجت نیوز

برچسب ها: آنتی ویروس فازر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
امسال سال مار باید مارکشی راه بیندازیم؟ امسال سال مار باید مارکشی راه بیندازیم؟
یک متخصص حیات وحش با اشاره به اینکه نام‌گذاری سال‌ها به نام حیوانات، فرصت مناسبی را در سال ۱۴۰۴ برای تاکید بر اهمیت فرهنگی و زیست‌محیطی مار‌ها فراهم کرده است گفت: اگرچه از نظر نمادین، مار‌ها به عنوان نماد شفا شناخته می‌شوند، اما در عمل، برخورد انسان با مار‌ها متفاوت است چرا که ترس از این مار‌های سمی موجب ترس از سایر مار‌ها نیز شده است. این امر باعث می‌شود مار‌ها در معرض خطر قتل عام ناشی از تصور اشتباه از مار‌های سمی قرار بگیرند.
دشت سوسن دشت سوسن
دشت «سوسن»، یکی از جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان، در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان ایذه قرار دارد. این منطقه از دو دهستان دشت «سوسن شرقی» با مرکزیت «جنگه» و دشت «سوسن غربی» با مرکزیت «ترشک» تشکیل شده و در مجاورت استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. عبور رودخانه کارون از میان دشت شرایط مناسبی برای گردشگری و فعالیت‌های طبیعت‌گردی فراهم کرده است.
اگر با هوش مصنوعی سر و کار داری به دنبال نصب این ۱۰ اپلیکیشن باش! اگر با هوش مصنوعی سر و کار داری به دنبال نصب این ۱۰ اپلیکیشن باش!
سال ۲۰۲۵، سالی است که هوش مصنوعی همه‌چیز را تغییر می‌دهد. از بهبود بهره‌وری در محیط‌های کاری تا انقلاب در دنیای خلاقیت، این ۱۰ اپلیکیشن هوش مصنوعی با قابلیت‌های نوآورانه، مسیر جدیدی را در زندگی روزمره و حرفه‌ای ما ترسیم خواهند کرد.
ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۲۵ ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۲۵
مجله مشهور فوربز، لیست به‌روزرسانی شده و ۱۰ نفره ثروتمندترین زنان جهان در نیمه اول سال ۲۰۲۵ میلادی را منتشر کرد.
قیمت واکسن HPV چقدر شده؟ قیمت واکسن HPV چقدر شده؟
واکسن گارداسیل با وجود تقاضای بالا در دسترس نیست و این در حالی است که از اواخر اسفند ۱۴۰۳ قیمت این واکسن وارداتی به بیش از ۱۰ میلیون تومان رسید و حالا با تغییر منبع ارزی هم باید انتظار افزایش قیمت آن را داشت.
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
دل رسایی برای شنبه شور میزنه! دل رسایی برای شنبه شور میزنه!
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به اینکه ما الان مذاکرات غیرمستقیمی داریم و این مذاکرات در جریان است، نباید از درون کشور پیام ضعف مخابره شود.
برگزیده
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
دل رسایی برای شنبه شور میزنه! دل رسایی برای شنبه شور میزنه!
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به اینکه ما الان مذاکرات غیرمستقیمی داریم و این مذاکرات در جریان است، نباید از درون کشور پیام ضعف مخابره شود.
آمریکا: این مذاکره نیست، ملاقات است! آمریکا: این مذاکره نیست، ملاقات است!
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد آنچه در عمان رخ می‌دهد مذاکره بین ایران و آمریکا نیست، بلکه یک ملاقات است!
صفحه خبر بالای تصاویر