کد خبر: ۳۲۰۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱

آدرس غلط «مازوت سوزی» موجب تصمیم گیری‌های اشتباه می‌شود

روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در ابتکار عملی از خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌ها خواست تا ادعای مازوت سوزی در نیروگاه‌های تهران و شهر‌های اطراف را به صورت میدانی بررسی کنند تا کذب بودن این ادعا بر نمایندگان افکار عمومی مشخص شود.
آدرس غلط «مازوت سوزی» موجب تصمیم گیری‌های اشتباه می‌شود
مخاطب 24- میثم سعیدی، مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، در یادداشتی در خصوص اتفاقات پیرامون آلودگی هوا در روزهای اخیر تاکید کرد: «در هفته های گذشته علی سلاجقه در گفت‌وگو با رسانه‌ها بیان کرده بود «قول نمی‌دهم در زمستان امسال مازوت‌سوزی انجام نشود» این گفتگویی صادقانه و بر اساس واقعیت بود زیرا در صورت ناترازی گاز در کشور برخی نیروگاه‌های خارج از شهر برای تولید برق و ادامه خدمت‌رسانی به مردم مجبور خواهند بود از سوخت جایگزین استفاده کنند تا چراغ خانه مردم روشن بماند و در واقع بین هوای سالم و رفاه زندگی مردم، دولت مجبور به انتخاب دومی خواهد بود تا برق را تامین کند.

متاسفانه این مصاحبه صادقانه باعث شد در شرایط پایداری هوا و همچنین حاکمیت شرایط پایدار انرژی در شبکه توزیع گاز کشور در هفته گذشته آدرس غلطی به افکار عمومی داده شود و موجبات نگرانی افکار عمومی نسبت به سلامتی جمعی شهروندان شهر تهران و چند شهر دیگر گشت.

اعضای محترم شورای شهر تهران مسئولیت مستقیم نظارت و قانون‌گذاری شهری را بر عهده دارند و مسئولیت برخی از موارد قانونی «قانون هوای پاک» به صورت مستقیم متوجه پارلمان شهری می باشد که مرور این وظایف و عمل به آن برای نمایندگان شهر تهران امری ضروری و ضامن سلامت شهروندان است.

در روزهای اخیر سخنان علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص دستاویز برخی از اظهارنظرهای ناشیانه توسط برخی از اعضای شورای شهر تهران شده است که باعث تعجب کارشناسان و افکار عمومی شده است و سوالاتی را در اذهان عمومی ایجاد کرده که نهادی که ضروری است زیرساخت‌های لازم برای خروج از بحران آلودگی هوا را تامین کند چگونه «مازوت سوزی» را در شرایط پایدار انرژی و در حالیکه جوی پایدار در استان تهران و استان های همجوار حاکم است، به عنوان دلیل اصلی آلودگی هوای تهران عنوان می کنند و این ادعا را بر اساس گزارشات کمیسیون اصل نود در سال‌های گذشته مطرح می کنند.

بیشتر بخوانید

به همین منظور و جهت تنویر افکار عمومی، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست با ابتکار عمل و دعوت از نمایندگان رسانه های مختلف و خبرنگاران حوزه محیط زیست «رویداد نظارت میدانی بر آلودگی هوا» را برنامه‌ریزی  و اجرا کرد تا ضمن بررسی میدانی این موضوع گامی تعیین کننده در روشن شدن ابعاد مساله بردارد.

در این رویداد که صبح روز چهارشنبه ۱۵آذرماه برگزار شد خبرنگاران پای صحبت داریوش گلعلی زاده، رییس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، دکتر طاهری از بخش پایش هوا در سازمان و اینجانب نشستند و در این نشست به همه ابعاد فنی، علمی و نگرانی های افکار عمومی در خصوص آلودگی هوا پاسخ داده شد. در این نشست مباحثی از جمله پلمپ مخازن مازوت نیروگاه بعثت، عدم مازوت سوزی نیروگاه منتظر القائم و احتمال مازوت سوزی در نیروگاه شهید رجایی قزوین مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ادامه این رویداد که با حضور نمایندگانی از بیش از بیست رسانه انجام شد، خبرنگاران محیط زیست به بازدید یکی از ایستگاه‌های پایش هوای تهران رفتند و با روش پایش هوای تهران و تکنولوژی‌های آن آشنا شدند.

در این رویداد اصحاب رسانه با حضور در یکی از پایانه‌های شهر تهران از منابع آلودگی دیگر همچون موتور سیکلت‌ها ، اتوبوس‌های فرسوده و خودروها و ترافیک شدید تهران بازدید کردند و با حضور در نیروگاه برق بعثت تهران پای صحبت های فنی و علمی مسئولین وزارت نیرو نشستند که همگی به اتفاق از عدم مازوت سوزی در نیروگاه ها سخن گفتند.

در جریان این بازدید نمایندگان افکار عمومی برای نخستین بار از پلمپ مخازن مازوت نیروگاه بعثت که مربوط به سال‌های اخیر بود بازدید کردند و در برنامه پایش آنلاین سطح آلودگی لحظه ای نیروگاه نیز شرکت کردند تا از نزدیک ادعاهای مطرح شده در این خصوص را بررسی کنند.

لازم به ذکر است بعد از این رویداد نیز معاون رییس جمهور در جریان سفر دولت به استان البرز سرزده به نیروگاه منتظر القائم فردیس کرج رفت و همراه با خبرنگاران استانی از پلمپ مخازن مازوت این نیروگاه بازدید کرد که گزارش کامل آن نیز در پرتال سازمان منتشر خواهد شد.

در واقع انباشت تکالیف انجام نشده در قوانین مرتبط با آلودگی هوا به ویژه قانون توسعه حمل و‌نقل عمومی و مدیریت سوخت مصوب سال ۱۳۸۶، قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب سال ۱۳۸۹، مصوبات سال ۱۳۹۰- ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ هیئت وزیران در خصوص کاهش آلودگی هوای کلانشهرها که موجب شد در حوزه مدیریت مصرف سوخت و انرژی، توسعه ناوکان حمل و نقل عمومی، ارتقای کیفیت سوخت، توسعه نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر، نصب تجهیزات کنترلی در نیروگاه های حرارتی، افزایش بازدهی نیروگاه های گازی و بخاری، از رده خارج کردن خودروها و‌موتورسیکلت های فرسوده اقدام موثر و کافی انجام نشده و با توجه به انباشته شدن و تاخیر در اجرای تکالیف، امروز کشور با مشکلات و‌ محدودیت های بیشتری مواجه است.

دلایل فوق باعث گردیده تا بر اساس میزان اثربخشی و زمان و هزینه، برنامه های پیش بینی شده اولویت بندی و هدف گذاری شود اما متاسفانه بسیاری از سیاست ها و طرح ها در کلانشهرها مغایر سیاست های کاهش آلودگی هوا، اجرا شده است و در حال حاضر شاهد لجام گسیختگی در حوزه مصرف انرژی هستیم که برای رفع ناترازی و کاهش وابستگی تولید انرژی کشور به سوخت های فسیلی و برون رفت از وضعیت موجود هوای کلانشهرها، کاهش آلودگی هوا در دستور کار دولت قرار گرفته است.

در پایان سازمان حفاظت محیط زیست از همه متخصصین، مسئولین، اساتید دانشگاه و دلسوزانی که در روزهای اخیر ادله های واهی برای اثبات این ادعا مطرح می کردند تقاضا دارد که بر اساس رنگ آسمان نسخه مازوت سوزی در شهر تهران را برای افکار عمومی تجویز نکنند و موجبات نگرانی هموطنان عزیز و شهروندان تهرانی را فراهم ننمایند.

کارشناسان و مسئولان مربوطه بارها در این خصوص اذعان داشتند که آلودگی هوای شهر تهران و شهرهای بزرگ ناشی از ترک فعل نهادهایی از جمله شوراهای شهر، شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی است که از عدم توجه به اجرای قانون هوای پاک نشات می گیرد. البته کمبود بودجه، عدم وجود سازوکاری برای نظارت سازمان حفاظت محیط زیست بر هزینه کرد منابع پیش بینی شده قانون هوای پاک و بی‌توجهی به لزوم توسعه زیرساخت‌ها در این حوزه از جمله عوامل اصلی تشدید آلودگی هوا است که بنظر اصلاح قانون و تولی گری سازمان محیط زیست در حوزه اجرا و تخصیص بودجه می تواند یکی از راهکارهای اصلی کاهش و کنترل آلودگی هوا مورد بحث و بررسی نهادهای قانونگذار قرار گیرد، راهکاری که باعث می شود آلودگی هوا در کشور یک پاسخگو داشته باشد.»

 
منیع: سازمان حفاظت محیط زیست
 
برچسب ها: آلودگی هوا مازوت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده چرا رابطه جنسی و خوردن و آشامیدن در ایستگاه فضایی بین المللی ممنوع شده
ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) پیچیده‌ترین ماشین ساخته بشر است که با همکاری نزدیک پنج آژانس فضایی بزرگ دنیا یعنی ناسا، روسکازموز، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات فضایی ژاپن و آژانس فضایی کانادا طراحی و ساخته شده است، اینجا برخی کارهای ممنوعه برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را معرفی می‌کنیم
بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟ بدخوابی در دهه پنجم زندگی چه عواقبی دارد؟
خواب کافی و باکیفیت بر عملکرد شناختی مغز تاثیر می‌گذارد.
سردرد‌هایی که باید جدی گرفت سردرد‌هایی که باید جدی گرفت
یک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سردرد یک شکایت شایع است که تقریباً همه افراد آن را تجربه می‌کنند، گفت: برخی موارد خاص سردرد باید مورد توجه قرار گیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر