کد خبر: ۳۱۵۸۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۶

جنجال فروش اینترنتی دارو

دارو یک کالای استراتژیک محسوب می‌شود به طوری که آسیب‌های حوزه دارو می‌تواند تبعات ناگواری به دنبال داشته باشد و حتی امنیت یک جامعه را تحت تأثیر قرار دهد. از همین رو نباید نگاه کالامحور به دارو داشت و آن را هم‌سطح کالا‌های سوپرمارکتی تلقی کرد.
جنجال فروش اینترنتی دارو

مخاطب 24- محمود فاضل رئیس شورای عالی نظام پزشکی در پنل تخصصی بررسی پلتفرم‌های اینترنتی فروش دارو با عنوان این مطلب که در حوزه سلامت مهم‌ترین اصل مسائل انسانی است گفت: رویکرد سازمان نظام پزشکی همگامی با تکنولوژی جهانی است، ولی در این مسیر ۳ گانه ای باید رعایت شود. اول رفع موانع قانونی است، هم اکنون قانون تجارت الکترونیک دارو را از ورود به پلتفرم صراحتأ منع کرده و دیگر قوانین مرتبط نیز بندوبست‌هایی بر آن نهاده‌اند، در حالی که شیوه فعلی پلتفرم‌ها این قوانین را نادیده گرفته است. دوم نگرانی از به خطر افتادن سلامت مردم و ایمنی بیماراست. افزایش کیفیت و ارتقای خدمات و مراقبت از سلامت و نیز ایمنی در فرآیند دارودهی از تولید تا مصرف کننده از اصول پذیرفته شده جهانی است.

او ارتباط بیمار با داروساز را بسیار جدی برشمرد و بر جایگاه رفیع موضوعات انسانی و نقش ارتباط کلامی علمی و عاطفی تأکید کرد و افزود: حذف داروساز در این فرآیند به عنوان فروپاشی یکی از ارکان مهم نظام سلامت خطرناک است، و رفع نگرانی‌های جدی نظام سلامت در تدوین قواعد اجرایی و نظارتی دقیق در این خصوص امری ضروری است.

دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور : فروش دارو یک امر تخصصی است و نمی‌شود بدون ضابطه باشد.با شرایط و ضوابطی، فروش اینترنتی برخی اقلام دارویی مجاز است که این‌کار با هماهنگی وزارت بهداشت صورت می‌گیرد.


بیشتر بخوانید



جمشید سلام زاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با عنوان این مطلب که پلتفرم‌ها باعث هرج و مرج دارویی شده اند گفت: توجه به توزیع اینترنتی دارو بسیار مهم است و ناگزیریم به این سمت حرکت کنیم اما این حرکت باید بر بستر قانون اتفاق بیافتد، شفافیت، توجه به نقش داروساز و نظارت، سه اصل لازم برای ایجاد پلتفرم‌های قانونی فروش دارو هستند که باید مدنظر قرار گیرند، پلتفرم‌های موجود ما هیچ یک از سه اصل لازم را ندارند. آنچه در حال حاضر در این پلتفرم‌ها با آن مواجه هستیم، هرج و مرج دارویی است.

سید علی فاطمی نایب رئیس سابق انجمن داروسازان ایران با عنوان این مطلب که پلتفرم‌ها برای فروش اینترنتی دارو به دولت فشار می‌آورند گفت: هیچ داروخانه‌ای امروز پیگیر آزادسازی فروش اینترنتی دارو نیست، به نظر می‌رسد پلتفرم‌های فروش مجازی کالا در پی حذف داروخانه‌ها هستند، پلتفرم‌ها در حوزه بازار دارو تهدیدهای زیادی را به وجود می‌آورند. شنیده شده پلتفرم‌ها حتی اقلامی مثل ترامادول را نیز بدون ضابطه ارسال می‌کنند و این موضوع بسیار نگران کننده است.

محمدباقر آیت الهی دکترای حرفه‌ای داروسازی با عنوان این مطلب که بعد از سه سال تازه به فکر قانونمند کردن پلتفرم‌های فروش دارو افتاده‌ایم گفت: ایده فروش اینترنتی دارو قابل پیش‌بینی بود ولی فعالان صنف دارو آن را به شکل مناسب پیگیری نکردند، امروز سه سال است که پلتفرم‌های فروش دارو در حال کار هستند و ما امروز به فکر قانونمند کردن آن افتاده‌ایم، صنف باید زودتر به این موضوع که مربوط به صنف است فکر می‌کرد و بسترهای درست و قانونی را ایجاد می‌کرد. صنف باید دغدغه‌های داروسازان را داشته باشد و در هر شرایط، امکان حضور آنها را در عرصه دارو توسعه دهد.

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: زیرساخت‌های قانونی برای ایجاد پلتفرم‌های فروش دارو بایستی در نظر گرفته شود، فروش دارو را نمی‌توان تنها بر مبنای تجارت و سودآوری تعریف کرد، تشکیل چنین پلتفرم‌هایی باید شفاف و با امکان نظارت مطلوب باشد، اگر می‌خواهیم چنین کاری را در حوزه دارو انجام دهیم باید اول آن را در مورد کالاهای مجاز این حوزه در مدت مشخص و به صورت پایلوت انجام دهیم و در صورت رضایت آن را به شکل دسته‌بندی شده و در چارچوب قانونی تدوین کنیم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر