کد خبر: ۳۱۲۲۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۹

چگونه در فضای مجازی از سلامت روان خود محافظت کنیم؟

آیا بودن در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باعث شده احساس استرس، غبطه، تنهایی یا اضطراب کنید؟ پذیرفتن اینکه چنین احساساتی دارید سخت است، ولی بدانید که شما تنها نیستید.
چگونه در فضای مجازی از سلامت روان خود محافظت کنیم؟

مخاطب 24- آنلاین بودن در فضای مجازی ضمن که فرصت‌های بسیار خوبی برای ارتباط با دیگران، آموختن و به اشتراک گذاشتن آنچه برای‎‎ت‎ان مهم است ایجاد می‌کند، ولی چالش‌هایی هم دارد.

از جست و جوی اخبار بد بپرهیزید

اینکه بدانید چرا در فضای مجازی هستید و چه احساسی از این کار به شما دست می‌دهد، کمک می‌کند تا بتوانید یک سری محدودیت‌های شخصی درست برای خود تعیین کنید.

آنفالو کردن و دنبال نکردن افرادی که تاثیر منفی روی روان شما می‌گذارند و یا ریپورت و گزارش کرن صفحات با محتوای آزار دهنده، یکی از گزینه‌هاست.

در عین حال می‌توانید دسترسی خود به این گونه صفحات را محدود و یا بی‌صدا کنید تا پست‌های جدیدشان را نبینید.

به خاطر داشته باشید همه آنچه در فضای مجازی می‌بینید واقعیت ندارد، حتی اگر دوستان‌تان به اشتراک گذشاته باشند، اما تاثیر آن بر شما بی شک واقعی است.


بیشتر بخوانید


آگاهانه رفتار کنید

منابع و گروه های بی شماری برای حمایت از سلامت روح و روان شما وجود دارند.

از جمله اپلیکیشن ها و برنامه های مدیتیشنی که بتوانید با آن ها حس هویت و خود را پرورش دهید.

صفحات مجازی اشخاصی را دنبال کنید که الهام بخش و آموزنده باشند، مانند دانشمندان، آشپزها، ورزشکاران و سایر جوانانی که در مورد مسائلی که شما هم به آن ها اهمیت می دهید صحبت می کنند.

در فضای مجازی ایمن بمانید

تنظیمات امنیتی اکانت خود را چک کنید، وقتی در اپلیکیشن ها و سرویس های مختلف ثبت نام می کنید، به خصوص وقتی از شما اسم، آدرس و یا عکس می خواهند، خیلی مراقب باشید.

اگر درباره چیزی که دیده اید یا تجربه کرده اید نگران هستید، حتما با بزرگسالی که به او اعتماد دارید صحبت کنید و یا مورد نگران کننده را به قسمت مربوطه در همان اپلیکیشن گزارش کنید و یا برای کمک بیشتر با شماره تلفن های حمایت از کودکان و نوجوانان (اورژانس اجتماعی) یا مرکز فوریت های سایبری پلیس فتا تماس بگیرید.

مهربانی را انتخاب کنید

در پیام دادن به اطرافیان خود پیش قدم شوید تا بدانند که برایتان مهم هستند و یا یک نظر/ کامنت مثبت زیر پستی که به اشتراک گذاشته اند، بنویسید.

اگر داشتید زیر پیام یا پستی نظری منفی می نوشتید، کمی تامل کنید و فکر کنید آیا می توانید با جمله بندی و کلمات بهتری نظر خود را ثبت کنید.

در دنیای واقعی هم حضور داشته و ارتباط برقرار کنید

آیا تا به حال برایتان اتفاقی افتاده است که به جای اینکه به دوستتان زنگ زده و احوال پرسی کنید، به صورت آنلاین برایش پیام داده باشید و یا به صفحه اش سرک کشیده و پست هایش را نگاه کرده باشید؟ این نکته خیلی مهم است که هر از چند گاهی از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرید و ارتباط واقعی و مستقیم با دوستان و خانواده تان برقرار کنید.

برچسب ها: فضای مجازی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر