کد خبر: ۳۱۰۰۹
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۶

«نماینده محترم» در دسترس نیست؛ لطفا مزاحم جلسات و گعده‌های سیاسی نشوید!

در شرایطی که کشور در شرایط خاصی قرار داشته و موضوع مهمی، چون برنامه هفتم توسعه تحت بررسی است یکی از جلسات بعد از ظهر مجلس به علت عدم حضور نمایندگان و از رسمیت افتادن جلسه نیمه کاره پایان می‌یابد و دستور جلسه به روز‌ها و جلسات بعد موکول می‌شود معنای این اتفاق این است که...
«نماینده محترم» در دسترس نیست؛ لطفا مزاحم جلسات و گعده‌های سیاسی نشوید!

مخاطب 24- شاید تعداد کمی از افراد جامعه مخاطب برنامه‌های رادیویی و پخش مستقیم مذاکرات صحن علنی مجلس باشند اما همان تعداد قلیل هم گواه خواهند داد که پای ثابت همه جلسات مجلس تذکر و هشدار به نمایندگان مجلس  برای حضور در جلسه و شرکت در رای دادن و حفظ نظم جلسه است. جملاتی به مانند «نماینده محترم رای خود را اعلام کنید»، «لطفا رای بدهید»، «برای احترام به جلسه و رعایت حد نصاب، جلسه علنی را ترک نکنید» 

واقع امر این است که متاسفانه بی‌توجهی برخی نمایندگان به مشارکت در رای‌گیری‌ها در صحن پارلمان و عدم حضور در مجلس بار‌ها سیستم قانونگذاری کشور را معطل گذاشته است و موجب شده جلساتی که به گفته کارشناسان برای هر دقیقه آن چند صد میلیون تومان برای کشور و نظام هزینه دارد بدون نتیجه و یا کم نتیجه پایان یابد.

واقعیت تلخ دیگری که وجود دارد این است که داستان تکراری عدم مشارکت در رای گیری‌ها در ادوار مختلف مجلس وجود داشته به طوری‌که شاید بتوان گفت مصوبه‌هایی وجود دارد که جمع تعداد موافقان، مخالفان و آرای ممتنع با تعداد نمایندگان حاضر همخوانی نداشته و دلیل آن هم روشن است؛ برخی نمایندگانی که در صحن حضور دارند حتی در رای گیری‌های مجلس شرکت نمی‌کنند یعنی نه تنها رای ممتنع نمی‌دهند بلکه اصلا رای نمی‌دهند.

به موجب اصل ۵۸ قانون اساسی اعمال قوه مقننه از طریق مجلس شورای اسلامی انجام می‌گیرد و بر این اساس قانونگذاری و نظارت دو وظیفه اصلی و مهم نمایندگان مجلس دانست. نمایندگان ملت بعد از اینکه از سوی وکلای خود انتخاب و راهی پارلمان می‌شوند در یک روال تعیین شده بررسی طرح‌ها و لوایح مختلف را در صحن علنی مجلس در دستور کار دارند.  در این میان درخواست از نمایندگان برای حضور در مجلس و استقرار در صندلی‌ها و مشارکت در رای‌گیری یکی از تکراری‌ترین خواسته‌های روسای مجلس‌های پیشین و فعلی بوده که به انحای مختلف، شوخی یا جدی نمایندگان را به رای دادن فرا می‌خواند. آیا نمایندگان حاضر در جلسات علنی مجلس کاری مهمتر از توجه به مذاکرات صحن علنی و نهایتا مشارکت در رای‌گیری دارند؟ و آیا بی‌توجهی به این موضوع و رای ندادن در برخی طرح‌ها و لوایح سرنوشت موکلان آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد؟

این موضوعات در حالی بیان می‌گردد که فی‌الواقع از کنار معضل رای ممتنع دادن این نمایندگان با تساهل عبور می‌شود و آن هم یک حق نماینده شمرده می‌شود، اما دیگر بر کسی پوشیده نیست که همین رای‌های ممتنع در بیشتر مواقع ناشی از بی‌اطلاعی و کمبود آگاهی نزد نمایندگان مجلس است که سعی می‌کنند با یک رای ممتنع به وظیفه مشارکت در رای دادن به طور رفع تکلیفی عمل نمایند.

حال فرض کنید در شرایطی که کشور در شرایط خاصی قرار داشته و موضوع مهمی، چون برنامه هفتم توسعه تحت بررسی قرار دارد یکی از جلسات بعد از ظهر مجلس به علت عدم حضور نمایندگان و از رسمیت افتادن جلسه نیمه کاره پایان می‌یابد و دستور جلسه به روز‌ها و جلسات بعد موکول می‌شود معنای این اتفاق این است که تعدادی از نمایندگان که «وصف نماینده بودن» را به دلیل همین رای دادن‌ها دارا شده‌اند و موکلان آن‌ها در حوزه انتخابیه‌شان برای همین رای دادن‌ها آن‌ها را انتخاب کرده اند و از آن‌ها انتظار دارند که به وظیفه اصلی خود عمل نمایند نه اینکه حضور در جلسات انتخاباتی و گعده‌های سیاسی یا حتی اقدامات نمایشی مانند اعلام آمادگی برای اعزام به غزه را به مهم‌ترین عمل یک نماینده یعنی حضور در جلسات و مشارکت در رای دهی ترجیح دهند.

در پایان باید خاطر نشان کرد که بحث ایجاد تمایل آحاد مردم برای مشارکت در انتخابات امری خود به خودی نیست و از همین رخداد‌های مهم است که می‌توان به این مهم دست یافت. وقتی موکلان نمایندگان به این نتیجه برسند که نماینده انتخابی آنان نشستن بر صندلی جلسات و مراسم‌های دیگر را بر نشستن بر صندلی سبز بهارستان ترجیح می‌دهد قطعا به گونه‌ای تصمیم می‌گیرد که نمی‌توان خیر مردم و نظام را در آن جستجو کرد.

 

منبع: تابناک

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی عوارض خطرناک استفاده از موبایل در دستشویی
بسیاری از افراد به تلفن همراه خود وابستگی زیادی دارند و حتی آن را تا دستشویی و حمام نیز با خود می‌برند.
فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید فرونشست پارکینگ در قیطریه ۳ خودرو را بلعید
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، از یک مورد حادثه فروکش کردن کف پارکینگ ساختمان مسکونی خبر داد.
مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد مُسکنی که خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهد
افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی داخلی مواجهند.
ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد ضبط سلمان فارسی از سر گرفته شد
سریال «سلمان فارسی» که ضبط آن متوقف شده بود با بازگشت میرباقری ـ کارگردان ـ از سر گرفته شد
جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش جشن تولد امیر قلعه نویی در قصرش
امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، تولد ۶۱ سالگی‌اش را در منزلش که بی‌شباهت به قصر نیست و در کنار پسرش جشن گرفت.
لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت لامبورگینی ۲ میلیون دلاری که یک ایرانی ساخت
وناتوس رونوشت منصوری از شاسی بلند اوروس لامبورگینی است. تمامی ابعاد لامبورگینی وناتوس منصوری دقیقا مشابه نسخه استاندارد لامبورگینی اوروس است با این تفاوت که ستون دوم یا «B» حدود ۲۰۰ میلیمتر عقب‌تر رفته است.
واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟ واکسیناسیون عمومی علیه HPV ضروری است؟
اخیرا در برخی صفحات مجازی افراد تشویق به دریافت واکسن HPV می‌شوند؛ اظهاراتی که در برخی مواقع غیر علمی و نادرست هستند
برگزیده
دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد دستور راه‌اندازی سانتریفیوژهایی جدید و پیشرفته صادر شد
واکنش فوری و مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به تصویب قطعنامه ضدایرانی؛ رئیس سازمان انرژی دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعۀ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه هسته‌ای ایران
قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.
سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟ سرعت به قیمت شهرت ارزش دارد؟
یک خودروی زانتیا با رانندگی خانمی ۲۳ ساله با سرعت حادثه ساز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت در آزادراه همدان-ساوه توقیف و روانه پارکینگ شد
صفحه خبر بالای تصاویر