کد خبر: ۳۰۹۸۸
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۷
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل:

تجویز دارو‌های گیاهی در عطاری‌ها ممنوع است

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل درباره تعداد متخصصان طب سنتی ایرانی در کشور گفت: از سال ۱۳۸۶ تا کنون حدود ۸۰۰ نفر متخصص طب ایرانی وارد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شده‌اند.
تجویز دارو‌های گیاهی در عطاری‌ها ممنوع است

مخاطب 24- مرتضی مجاهدی افزود: از سال ۱۳۸۶ تا کنون حدود ۸۰۰ نفر متخصص طب ایرانی وارد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شده‌اند. از این تعداد حدود ۵۰۰ نفر فارغ التحصیل شده‌اند و در سلامتکده‌ها و مطب‌های خصوصی طب ایرانی مشغول خدمات دهی هستند.

او ادامه داد: با توجه به استقبال خوب مردم از طب ایرانی حداقل به چند هزار پزشک متخصص در این حوزه نیاز داریم تا مردم بتوانند راحت‌تر به این افراد دسترسی پیدا کنند و فرد متخصص را از غیرمتخصص تشخیص دهند.

مجاهدی افزود: با توجه به تعداد کم فارغ‌التحصیلان این طب، تمرکز حضور متخصصان در کلان‌شهر‌ها است و شهرستان‌های ما محروم از خدمات طب ایرانی هستند. همین امر سبب می‌شود مردم به ناچار برای دریافت خدمات به سمت مدعیان دروغین این حوزه کشیده شوند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه برخی افراد سودجو با وعده درمان قطعی برخی بیماری‌های مزمن پکیج‌های دارویی با قیمت‌های بالایی به مردم می‌فروشند، اظهار داشت: گاهی در فضای مجازی تبلیغاتی با مضمون درمان صد درصد برخی از بیماری‌ها می‌بینیم که اصلاً درمان پذیر نیستند و تنها می‌توان با مصرف دارو آن را کنترل کرد. اگر در تبلیغی از واژه‌هایی همچون تضمینی، درمان قطعی، تأثیر صد درصدی، بدون عوارض، نتیجه فوری و…، استفاده شده بود، بدانید که جز کذب و دروغ چیز دیگری نیست. این واژه‌ها عوام‌فریبانه است. درواقع هیچ پزشک و داروسازی به خودش اجازه نمی‌دهد از این واژه‌ها برای تبلیغ محصولاتش استفاده کند.

او ادامه داد: اصولاً جریان‌های شیادی بر روی بیماری‌هایی دست می‌گذارند که در علم رایج درمان پذیر نیست. مثلاً درمان قطعی فشارخون، ام اس، تقویت قوای جنسی، ناباروری و…، این افراد می‌دانند مردم برای درمان بیماری به هر ریسمانی چنگ می‌زنند و همین امر زمینه سودجویی را فراهم ساخته است.

مجاهدی تصریح کرد: افراد باید توجه کنند که به همان میزانی که این بیماری‌ها در طب رایج درمان نمی‌شوند یا درمان سختی دارند، در طب ایرانی هم درمان سختی دارند و نمی‌توان با یک جوشانده بیماری را درمان کرد.

او در خصوص تبلیغ برخی پودر‌ها و کرم‌های گیاهی گفت: در مرحله اول باید دید مرجع تبلیغ کیست، اگر مرجع تبلیغ کننده پزشک یا داروساز است می‌توان به او اعتماد کرد، اما اگر مرجع فرد دیگری جز این گروه باشد، مردم بدانند که اکثر این تبلیغات شیادی و عوام‌فریبی است.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تجویز داروی گیاهی در برخی از عطاری‌ها، افزود: در حوزه پزشکی یک درمانگر و تجویز کننده داریم به نام پزشک که در قدیم به آن طبیب گفته می‌شد. این افراد بر اساس علم و درسی که خوانده‌اند در این حوزه ورود کرده‌اند و با بررسی شرایط مردم، دارو تجویز می‌کنند. حال مردم این دارو را باید از داروساز یا فروشنده دارو تهیه کنند، یعنی بدون نسخه پزشک که داروخانه‌ها مجاز به فروش دارو نیستند و تنها مجاز به فروش گیاهان دارویی هستند.

مجاهدی افزود: متأسفانه با قطع حضور اطبای طب ایرانی در کشور در زمان پهلوی، اطبای سنتی ایرانی که دانش و علم داشتند، با گذشت زمان فوت کردند، اما عطاری‌ها برجای ماندند. به همین دلیل به مرور زمان عطاری‌ها گیاهان دارویی را خودسر، بدون علم و در نظر گرفتن شرایط بیمار در اختیار مردم قرار دادند که برای درمان از گیاهان دارویی استفاده می‌کردند. این امر سبب شد علاوه بر مشکلاتی که گاه برای برخی پیش می‌آمد، اعتماد مردم نسبت به طب سنتی کاسته شود و آنان به مرور درمان‌های گیاهی را بی‌اثر بدانند.

او ادامه داد: تجویز دارو‌های گیاهی برای درمان بیماری به هر شکلی از لحاظ قانونی و شرعی ممنوع است، چرا که تجویز نادرست می‌تواند سبب آسیب‌های جدی بر سلامت مردم و تشدید بیماری آن‌ها شود. همچنین اثرات مخربی که این مدعیان بر جای می‌گذارند به پای طب سنتی ایرانی نوشته شود و اعتماد عموم مردم نسبت به متخصصان و درمانگران واقعی این طب کاهش یابد.

به گفته این متخصص طب ایرانی، وضعیت عطاری‌ها نیاز به ساماندهی جدی دارد. می‌توان با همکاری وزارت بهداشت، وزارت صمت، عطاری‌ها و متخصصان طب ایرانی، برای فعالیت عطاران در چارچوب‌های مشخصی نظام سازی کرد و برای آموزش عطاری‌ها در زمینه خطرات و عوارض دارو‌های گیاهی اقدامات مؤثری را صورت داد.

 منبع: تابناک

برچسب ها: طب ایرانی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دیدار ایران و کره‌شمالی به علت سختگیری‌های شهر علم الهدی در مشهد نیست! کجا برگزار می‌شود؟ دیدار ایران و کره‌شمالی به علت سختگیری‌های شهر علم الهدی در مشهد نیست! کجا برگزار می‌شود؟
فدراسیون فوتبال از تغییر محل برگزاری دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و کره‌شمالی خبر داد.
نظر عمان در خصوص دور پنجم مذاکرات چیست؟ نظر عمان در خصوص دور پنجم مذاکرات چیست؟
معاون وزیر امور خارجه ایران، بر تناقض درک شده در پیام‌های ایالات متحده تاکید کرد و به نشریه آلمانی اشپیگل گفت که مقامات آمریکایی در مورد مسئله هسته‌ای به طرز متناقضی صحبت کرده‌اند. مجید تخت روانچی، به نمونه‌ای اشاره کرد که در آن نماینده ایالات متحده ابتدا در مورد موافقت ایران با غنی‌سازی ۳.۶۷ درصدی اورانیوم پرس و جو کرد، اما بعداً به طور ناگهانی موضع خود را تغییر داد.
سامانه برق من هم قاطی کرد و قطع شد! سامانه برق من هم قاطی کرد و قطع شد!
از صبح امروز سامانه "برق من" هم در وب‌سایت و هم در اپلیکیشن دچار اختلال شده است و مشترکان در زمان حاضر از این طریق امکان اطلاع از زمان خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده خود را ندارند.
وام بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز شد؟ وام بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز شد؟
تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی برای گروه نخست شامل بیش از ۳۸ هزار نفر واریز شد. سقف این تسهیلات نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
گل‌های مجتبی فخریان اعجوبه جدید پرسپولیس! گل‌های مجتبی فخریان اعجوبه جدید پرسپولیس!
گل‌های تماشایی مجتبی فخریان خرید جدید پرسپولیس
صادقی: موظف هستیم هر شش ماه یک بار عملکرد رئیس جمهور را ارزیابی کنیم صادقی: موظف هستیم هر شش ماه یک بار عملکرد رئیس جمهور را ارزیابی کنیم
صادقی با بیان اینکه قدرتمند شدن جامعه مدنی از لوازم دولت قدرتمند است، گفت: ما موظف هستیم هر شش ماه یک بار عملکرد رئیس جمهور را ارزیابی کنیم و گزارش آن را به مجمع عمومی جبهه اصلاحات ارائه بدهیم.
آغاز ثبت‌نام استخدام ۱۵ دستگاه از جمله آموزش و پرورش از چه زمانی آغاز می‌شود؟ آغاز ثبت‌نام استخدام ۱۵ دستگاه از جمله آموزش و پرورش از چه زمانی آغاز می‌شود؟
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی جذب نیرو در ۱۵ دستگاه اجرایی از جمله آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در خرداد امسال و برگزاری آزمون در تیرماه سال جاری خبر داد.
برگزیده
سامانه برق من هم قاطی کرد و قطع شد! سامانه برق من هم قاطی کرد و قطع شد!
از صبح امروز سامانه "برق من" هم در وب‌سایت و هم در اپلیکیشن دچار اختلال شده است و مشترکان در زمان حاضر از این طریق امکان اطلاع از زمان خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده خود را ندارند.
نباید گوجه سبز زیاد بخوریم! نباید گوجه سبز زیاد بخوریم!
مانند همه میوه ها، اگر گوجه سبز بیش از حد مصرف شود، ممکن است با برخی آسیب‌ها رو‌به‌رو شوید علاوه بر این، برخی از افراد که دارو استفاده می‌کنند می‌تواند موجب ناراحتی شود
دحو الارض چه روزی است؟ دحو الارض چه روزی است؟
امروز روز دحو الارض هست که «دَحو» به معنای گسترش است و بعضی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محلِ اصلی اش تفسیر کرده‌اند.
صفحه خبر بالای تصاویر